Mathieu Maréchal

Η συμβουλή μου για όλους όσους σκέφτονται να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση είναι: “Κάντε το! Μην αναβάλλετε τα σχέδια σας και μην προσπαθείτε να φτιάξετε το τέλειο επιχειρηματικό μοντέλο


Δημοσίευση : 2010-01-01

Αναλαμβάνουμε μεταφράσεις όλων των ειδών όπως, μεταφράσεις εταιρικής παρουσίασης, μεταφράσεις τεχνικού περιεχομένου, μεταφράσεις ιστοσελίδας, μεταφράσεις δελτίων τύπου, μεταφράσεις οδηγών, βιβλίων κλπ. σε πολύ καλές τιμές από και σε όλες τις μεγάλες Ευρωπαϊκές και Ασιατικές γλώσσες

Growing thought of the month!

Αρχικά είχαμε σκεφτεί να παρουσιάζουμε Έλληνες επιχειρηματίες στο Growing.gr! Παρόλα αυτά, για τον πρώτο μήνα του 2010 (και ίσως τελικά εάν καταφέρουμε να το ξανακάνουμε – δεν είναι κακή ιδέα -), αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε το Mathieu Maréchal από τη Γαλλία! Η επιχειρηματικότητα δεν έχει σύνορα, και είναι ευχάριστο (τουλάχιστον στα δικά μας μάτια) όταν βλέπουμε πόσα κοινά στοιχεία έχουμε με νέους επιχειρηματίες που δεν είναι Έλληνες.

Λίγα Λόγια για τον Mathieu

Το όνομά μου είναι Mathieu Maréchal, είμαι 31 ετών και κατάγομαι από τη Γαλλία. Μεγάλωσα στις Βρυξέλλες, ενώ τρία χρόνια (κατά την περίοδο της εφηβείας μου) τα πέρασα στην Αμερική, από όπου και έμαθα να μιλάω άπταιστα την Αγγλική γλώσσα. Σπούδασα στο ESIEE Management (IT and management school) στο Παρίσι ενώ κατέχω επίσης Κολεγιακό Δίπλωμα Αγγλικών. Δούλεψα επί πέντε χρόνια στον τομέα των οικονομικών πριν αποφασίσω να ξεκινήσω την δική μου μεταφραστική εταιρεία «Trad Online (www.tradonline.fr)».

Η Trad Online έχει γραφεία στο Παρίσι, την Μπολόνια (Ιταλία) και την Βαρκελώνη (Ισπανία). Για κάθε χώρα έχουμε δημιουργήσει την δική της ανεξάρτητη Ιστοσελίδα (www.tradonline.es και www.tradonline-italia.it). Παράλληλα με την διαχείριση της εταιρείας Trad Online έχω επενδύσει αρκετό από τον χρόνο (και το χρήμα) μου σε μη κερδοσκοπικά έργα (παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες μεταφράσεων σε μη-κυβερνητικές οργανώσεις, NGOs (Non-governmental organizations). Επί του παρόντος ετοιμάζομαι να λανσάρω μια διαδικτυακή κοινότητα ούτως ώστε να μαζέψω δωρεές για το έργο μιας μη-κυβερνητικής Γαλλικής οργάνωσης.

Η Trad Online SARL, Εταιρεία Υπηρεσιών Μετάφρασης, δημιουργήθηκε επίσημα τον Φεβρουάριο του 2008, αλλά η λειτουργία της έχει ξεκινήσει από το 2002.

Οι Υπηρεσίες Μας:

Αναλαμβάνουμε μεταφράσεις όλων των ειδών όπως, μεταφράσεις εταιρικής παρουσίασης, μεταφράσεις τεχνικού περιεχομένου, μεταφράσεις ιστοσελίδας, μεταφράσεις δελτίων τύπου, μεταφράσεις οδηγών, βιβλίων κλπ. σε πολύ καλές τιμές από και σε όλες τις μεγάλες Ευρωπαϊκές και Ασιατικές γλώσσες όπως, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Ρώσικα, Αραβικά, Ολλανδέζικα, Δανέζικα, Φιλανδέζικα, Περσικά, Ουρντού (Ινδοστανική διάλεκτος), Ινδικά, Γιαπωνέζικα, Ταϋλανδέζικα, Κινέζικα και Κορεάτικα. Προσφέρουμε εξαιρετική ισορροπία όσον αφορά την ποιότητα και το κόστος των υπηρεσιών μας.

Αναλαμβάνουμε επίσης εξειδικευμένες υπηρεσίες μετάφρασης για: Μεταφράσεις Βιογραφικών (www.tradonline-cv.com), αλλά και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο χρειάζεστε για να κάνετε μία αίτηση για δουλειά στο εξωτερικό. Αναλαμβάνουμε επίσης την μετάφραση περιβαλλοντολογικών μελετών (www.traduction-durable.frή www.sustainable-translations.com) – μία εξειδικευμένη υπηρεσία για άτομα και οργανισμούς που ασχολούνται με τέτοιου είδους εξελίξεις. Η εταιρεία μας έχει άριστη σχέση με το διαδίκτυο. Αναλαμβάνει την γρήγορη διεκπεραίωση των έργων της μέσα από την άρτια επικοινωνία της με τους μεταφραστές και πελάτες της ενώ λειτουργεί σε ένα σχεδόν άδειο (από χαρτιά και έγγραφα) γραφείο!

Πάντοτε ένιωθα μεγάλο πάθος για τις γλώσσες και έχω μια ιδιαίτερη κλίση στο να μαθαίνω καινούργιες γλώσσες εύκολα. Μιλάω άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά, όπως επίσης και αρκετά καλά Γερμανικά, Ιταλικά και Ισπανικά. Λατρεύω τον κόσμο του Internet και του IT (Information Technology) γενικότερα. Μου αρέσει να δουλεύω με κόσμο από άλλες χώρες και με διαφορετική κουλτούρα από την δική μου, και νιώθω ότι η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων δεν θα έπρεπε να περιορίζεται λόγω της διαφορετική γλώσσας που μιλάει ο καθένας. Για όλους αυτούς τους λόγους δημιούργησα την Trad Online. Είμαι ερωτευμένος με την δουλειά μου » Όπως και πολλοί άλλοι νέοι επιχειρηματίες με διακατέχει ένα ανήσυχο και ανεξάρτητο πνεύμα και δεν μου αρέσει να ακολουθώ οδηγίες (εκτός από αυτές των πελατών μου).

Τι συμβουλές δίνεις για τους νέους επιχειρηματίες out there?

Η συμβουλή μου για όλους όσους σκέφτονται να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση είναι: “Κάντε το! Μην αναβάλλετε τα σχέδια σας και μην προσπαθείτε να φτιάξετε το τέλειο επιχειρηματικό μοντέλο, αφού έτσι κι αλλιώς μόλις ξεκινήσετε να κάνετε πραγματικότητα το σχέδιό σας όλα θα αλλάξουν. Βρείτε καλούς συνεργάτες να σας βοηθήσουν, δώστε τους ένα καλό οικονομικό κίνητρο ή μέρος του κέρδους σας (διαφορετικά στην πρώτη δυσκολία θα σας εγκαταλείψουν) και να είστε απολύτως σίγουροι ότι αυτό θέλετε να κάνετε. Μην ξεκινήσετε μια επιχείρηση ενώ θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό μέσα σας. Δεν θα πετύχει.

Μπορείτε να δείτε όλα τα videos της Trad Online στο http://www.youtube.com/tradonlinefr Τα περισσότερα είναι στα Γαλλικά αλλά σύντομα θα έχετε στην διάθεσή σας και τα Αγγλικά μας videos.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που με τιμήσατε με αυτήν σας την συνέντευξη και μου δώσατε την ευκαιρία να μιλήσω και ίσως να γνωρίσω νέους Έλληνες επιχειρηματίες! Έχω επισκεφτεί την Ελλάδα 3 φορές και πραγματικά αγαπάω την χώρα σας, είναι πανέμορφη και οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι και φαίνεται να διατηρούν αυτήν την «Αρχαία σοφία» για την οποία τόσο πολύ φημίζεται η Ελλάδα. Θα ήθελα επίσης να κάνω μια ειδική προσφορά στους αναγνώστες σας: 5% έκπτωση για την πρώτη παραγγελία για τον Ιανουάριο του 2010.

Με ενδιαφέρει πολύ η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών στον επιχειρηματικό τομέα, για αυτό και σας καλώ να επικοινωνήσετε μαζί μου στο:
Skype: tradonline_paris
Mail: contact@tradonline.fr
Website: www.tradonline.fr
Linkedin: www.linkedin.com/in/tradonline

Μπορείτε επίσης να με βρείτε στο Xing και στο Facebook!

Για όλους τους θαυμαστές της σελίδας μας στο Facebook, σύντομα θα μοιράσουμε τα βραβεία μας (μετρητά, δώρα, κλπ.)! Η επιλογή των νικητών θα γίνει επιλέγοντας τυχαία μέλη από την σελίδα μας. Μπορείτε να γίνετε και εσείς μέλη τώρα:
http://www.facebook.com/pages/Trad-Online/6802842798

Εκτός της κεντρικής συνέντευξης ζητήσαμε από τον Mathieu να μοιραστεί μαζί μας και κάποια πιο γενικά στοιχεία σχετικά με την επιχειρηματικότητα στη Γαλλία !!! … Θα ήθελες να μας ενημερώσεις για την επιχειρηματικότητα στην Γαλλία? Υπάρχουν καλές ευκαιρίες

Προσωπικά ξεκίνησα σας ελεύθερος επαγγελματίας, το 2002, ενώ δούλευα ακόμη στον κλάδο των οικονομικών, έπειτα καθώς η επιχείρηση μου άνθιζε, δημιούργησα την δική μου εταιρεία τον Φεβρουάριο του 2008. Έτσι πέρασα από όλα τα στάδια, που ενδεχομένως θα περάσει κάποιος, για να αποκτήσει μια δική του εταιρεία.

Τα συναισθήματα μου όσον αφορά την νέα επιχειρηματικότητα στη Γαλλία είναι ανάμικτα: Από τη μια, η κυβέρνηση έχει αρχίσει να προχωράει όσον αφορά τη γραφειοκρατία, προσφέροντας τις διάφορες υπηρεσίες της για νέες εταιρείες μέσω διαδικτύου (προσωπικά έχω πολύ λίγα έγγραφα να συμπληρώσω, όλα τα υπόλοιπα μπορεί να τα τακτοποιήσει ο λογιστής μου μέσω email, συνεπώς δεν αγχώνομαι πια για αυτά τα θέματα). Επίσης, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις δημιούργησαν αρκετές διευκολύνσεις για όσους αποφασίζουν να αφήσουν τη δουλειά τους και να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση όσον αφορά την πρόσληψη των πρώτων υπαλλήλων.

Για παράδειγμα, έχει δημιουργηθεί πρόσφατα ένας νέος όρος ελεύθερων επαγγελματιών οι οποίοι ονομάζονται “αυτοαπασχολούμενοι νέοι επιχειρηματίες” (“auto-entrepreneur”), και στους οποίους δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν μια πολύ μικρή επιχείρηση την οποία δεν δηλώνουν, να την δηλώσουν και να πληρώνουν φόρους μόνο όσον αφορά το καθαρό εισόδημά τους (παλιότερα υπήρχαν οι ίδιοι φόροι για όλες τις επιχειρήσεις, άσχετα με το πόσο μεγάλες και κερδοφόρες ήταν, με αποτέλεσμα να μην δηλώνει ο κόσμος τις πολύ μικρές επιχειρήσεις διότι μόνο από τις πληρωμές των φόρων θα έχαναν λεφτά αντί να βγάζουν).

Στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας έχει παρατηρηθεί επίσης ένα πολύ μεγάλο ρεύμα νέων επιχειρηματιών που κινούνται μέσω του διαδικτύου, πράγμα το οποίο είναι πολύ ευχάριστο και ενθαρρυντικό.

Από την άλλη υπάρχουν πάρα πολλά θέματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν όλοι οι νέοι επιχειρηματίες στην Γαλλία.

Πρώτα απ’ όλα, οι φόροι που πρέπει να πληρώνει κάποιος είναι ακόμη αρκετά υψηλοί, πράγμα το οποίο δημιουργεί αρκετές δυσκολίες στις μικρές επιχειρήσεις οι οποίες προσπαθούν να βγάλουν ένα καλό κέρδος για να μπορέσουν να αναπτυχθούν. Για παράδειγμα εάν έχεις μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, όπως η δική μου, και βγάζεις ένα κέρδος 100 μονάδων στο τέλος κάθε χρόνου, το 33% είναι ο φόρος για την εταιρεία σου (δηλαδή από τα 100 σου μένουν 66). Εκτός από αυτό, έχεις επίσης να πληρώσεις και τους προσωπικούς σου φόρους. Οπότε εάν είσαι από τους τυχερούς και καταφέρεις να έχεις ένα καλό κέρδος, θα πληρώσεις ένα 33% για τους φόρους της επιχείρησής σου και ένα 15 με 20% για τους προσωπικούς σου φόρους (οπότε στην ουσία από τα 100 σου μένουν 50). Και …φυσικά, υπάρχουν ένα σωρό φορολογίες ακόμη για επιχειρήσεις, οι οποίες ως επί το πλείστον είναι τελείως απαράδεκτες, αλλά δεν θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Η ουσία είναι ότι σαν χώρα έχουμε μια από τις υψηλότερες φορολογίες στον κόσμο.

Όλοι αυτοί οι φόροι φυσικά έχουν τον σκοπό τους: Χρηματοδοτούν το ταμείο κοινωνικής και  ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, όπως επίσης και άλλα σπουδαία έργα (αυτοκινητόδρομους, σιδηρόδρομους, τηλεπικοινωνιακούς σταθμούς κ.α.). Το πρόβλημα είναι ότι όταν ξεκινάς μια νέα επιχείρηση είναι δύσκολο να διατηρήσεις ζωντανό το ρυθμό σου όταν η φορολογία σε κρατάει πίσω.

Οπότε το “παιχνίδι” που πρέπει να παίξεις είναι να προσπαθείς να περιορίσεις τα έσοδα σου όσο το δυνατόν περισσότερο, πληρώνοντας τους εργαζομένους και συνεργάτες σου με άλλους νόμιμους τρόπους (το ίδιο ισχύει και για τα προσωπικά σου έξοδα, έχουμε πάρα πολλούς τρόπους να μειώσουμε τους φόρους μας:  επενδύοντας σε νέα διαμερίσματα, αγοράζοντας δασικές εκτάσεις, επενδύοντας σε άλλες μικρές επιχειρήσεις κ.α.).

Δεύτερο πρόβλημα είναι το ανθρώπινο δυναμικό: Στη Γαλλία υπάρχει ένας νόμος ο οποίος ονομάζεται “35 εργάσιμες ώρες την εβδομάδα” (το οποίο ίσχυε μέχρι σήμερα αλλά έχει αρχίσει να γίνεται πιο ευέλικτο), πράγμα το οποίο δημιουργεί προβλήματα καθώς οι 35 ώρες εργασίας συμπληρώνονται σε 4 αντί για 5 ημέρες.

Υπάρχει επίσης ένα κλίμα δυσπιστίας ανάμεσα στους υπαλλήλους και τους επιχειρηματίες, το οποίο έχει δημιουργηθεί από τα υπερβολικά κέρδη μεγάλων εταιρειών (όπως οι τράπεζες) τα οποία δεν συμβαδίζουν με τα κέρδη των χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων.

Δυστυχώς οι περισσότεροι από τους συμπολίτες μου δεν είναι ακόμη επιχειρηματίες στο πνεύμα (αλλά τα πράγματα κινούνται σε γρήγορους ρυθμούς) και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι σύντομα θα φτάσουμε στον στόχο μας!

Growing.gr: Ευχαριστούμε πολύ τον Mathieu όχι μόνο για τη συνέντευξη αλλά και για όλες της πληροφορίες που μας έδωσε σχετικά με την επιχειρηματικότητα στη Γαλλία

comments powered by Disqus

Shoe Leather

Connects publications to writers in towns they want to cover
13-11-2018 - 18:19
δείτε περισσότερα

Radivision

”ESPN for Entrepreneurship” Platform
13-11-2018 - 17:58
δείτε περισσότερα

TriviaMob

Just a dope live game show
13-11-2018 - 16:55
δείτε περισσότερα

Quartz Membership

A new community-driven news platform and membership product
13-11-2018 - 16:38
δείτε περισσότερα

Bon Temps

Organic teas, no artificial flavors or bleaches
13-11-2018 - 15:20
δείτε περισσότερα

Hear Me Out!

Improve your city by sharing, discussing the ideas in public
13-11-2018 - 14:57
δείτε περισσότερα

The Freelancer Toolkit

Collection of tools and services for freelancers
13-11-2018 - 13:15
δείτε περισσότερα

Channels

Send money like text messages in a new multi-currency wallet
13-11-2018 - 13:11
δείτε περισσότερα

Coin2shop

Buy on Ebay and Amazon with crypto-currency 💰
13-11-2018 - 12:55
δείτε περισσότερα

Rendez

Make appointments in a snap 📅🤙
13-11-2018 - 12:53
δείτε περισσότερα