Η ομάδα του dominostyleapp.com μιλάει στο startup.gr

Το DominoStyle απευθύνεται τόσο σε fashion designers/ brands, όσο και σε άτομα που αγαπούν την μόδα (fashionistas, fashion bloggers).


Δημοσίευση : 2013-11-05

Στον Άκη Αναγνωστόπουλο,

Είμαστε η Λίνα, ο Γιάννης, ο Παναγιώτης και ο Διονύσης, μια 4μελής ομάδα απόφοιτων μηχανικών υπολογιστών και ηλεκτρολόγων μηχανικών που δραστηριοποιείται στην Πάτρα. Πρώην συμφοιτητές, κάποιοι και συμμαθητές μεταξύ μας, έχουμε δουλέψει ως developers σε διάφορα τεχνολογικά project στο παρελθόν. Τον τελευταίο χρόνο ενώσαμε τις δυνάμεις και την φιλία που μας δένει και γίναμε και συνεργάτες πλέον στο DominoStyle! Την συνεργασία αυτή ενισχύει το partnering που έχουμε κάνει με το Innovation Farm.

Τι είναι το DominoStyle?

Το DominoStyle είναι μία πλατφόρμα (web & mobile) που έχει σαν στόχο να φέρει πιο κοντά τους fashion designers/ brands με τους fashionistas μέσω ενός προγράμματος πιστότητας (loyalty program) που θα επιβραβεύει τους fashionistas με διάφορα προνόμια και δώρα για τις ενέργειες τους, τόσο στο application όσο και στα social media, προσφέροντας στους designers/ brands διαφήμιση των συλλογών τους μέσα από ποιοτικές φωτογραφίες, πιο στενή σχέση με τους πελάτες τους καθώς και με τους fashion bloggers. Φιλοδοξία μας είναι οι χρήστες να έχουν ενεργό ρόλο στο DominoStyle σε όλες τις φάσεις του shopping experience και να καλούνται να «οδηγήσουν» τη μόδα αντί να οδηγηθούν από αυτή, γεγονός που θα μας δίνει την δυνατότητα να προσφέρουμε υπηρεσίες βασισμένες στο customer intelligence που θα συγκεντρώσουμε.

Πώς εμπνευστήκατε την ιδέα του DominoStyle?

Αρχικά είχαμε στα σκαριά μια άλλη ιδέα σχετική με social sharing φωτογραφιών, η οποία τελικά δεν προχώρησε. Στην πορεία υλοποίησής της όμως είχαμε ανακαλύψει ότι το social sharing φωτογραφιών θα μπορούσε πιθανότατα να δώσει μια εντελώς άλλη ώθηση στην βιομηχανία της μόδας. Για πολλούς μήνες μελετήσαμε αυτό τον χώρο και ψάξαμε να βρούμε τρόπους που η τεχνολογία θα μπορούσε να δημιουργήσει μια πιο «δημοκρατική» μόδα, επηρεασμένη από απλούς καθημερινούς ανθρώπους που δημιουργούν αντικείμενα μόδας ή στυλ δίπλα μας. Έτσι προέκυψε μια πρώτη εκδοχή του DominoStyle.

Σε ποιους απευθύνεστε?

Το DominoStyle απευθύνεται τόσο σε fashion designers/ brands, όσο και σε άτομα που αγαπούν την μόδα (fashionistas, fashion bloggers).

Από την μία πλευρά απευθυνόμαστε σε ανερχόμενους αλλά και πιο καταξιωμένους fashion designers και brands, που έχουν το βλέμμα στραμμένο στην τεχνολογία και αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης νέων πελατών, αλλά και ενδυνάμωσης της σχέσης τους με τους ήδη υπάρχοντες πελάτες.

Από την άλλη, απευθυνόμαστε σε όλους όσους ζουν και αναπνέουν για την μόδα, ενημερώνονται συνεχώς για τις εξελίξεις και τις νέες τάσεις, τους αρέσει να μοιράζονται το στυλ τους και να αλληλεπιδρούν μέσα από μια online κοινότητα, όπως αυτή που οραματιζόμαστε να χτίσουμε.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εξέλιξη της ιδέας σας?

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία δοκιμαστική έκδοση του DominoStyle, μιας και τεστάρουμε πράγματα, μελετάμε ποιά ακριβώς θα είναι τα features που θα προσθέσουμε και όλο αυτό το πραγματοποιούμε μέσα από πειράματα και δοκιμές. Ένα τέτοιο πείραμα, ήταν το live happening που κάναμε στο διήμερο Bazaar Meet Market, στις 12-13 Οκτώβρη, στην Τεχνόπολη (Γκάζι), όπου οι χρήστες ανέβαζαν φωτογραφίες τους στο dominostyleapp.com ποζάροντας με ρούχα και αξεσουάρ από τους designers. Στο τέλος του happening, οι 30 designers που συμμετείχαν επιβράβευσαν με rewards τις καλύτερες φωτογραφίες τους. Επόμενο βήμα, είναι να κάνουμε άμεσα κάποια test ή και live happenings, μέσα από τα οποία θα εξελίξουμε το DominoStyle.

Πως αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνοι σας;

Το περιβάλλον της οικονομικής κρίσης στο οποίο ζούμε τα τελευταία χρόνια καθώς και τα επαγγελματικά αδιέξοδα που έχει προκαλέσει για τη γενιά μας σε συνδυασμό με την επιθυμία να είμαστε επαγγελματικά ανεξάρτητοι, να αναπτύξουμε την δημιουργικότητά μας και να έχουμε την ελευθερία να κάνουμε κάτι που μας εκφράζει απόλυτα, συντέλεσαν στο να ξεκινήσουμε κάτι δικό μας.

Τι συμβουλές δίνετε στους επιχειρηματίες out there?

Να αγαπούν αυτό που κάνουν και να μην ελπίζουν σε εύκολα και άκοπα χρήματα.

Να έχουν μεγάλη υπομονή, γιατί θα υπάρξουν πολλά σκαμπανεβάσματα και δύσκολες στιγμές.

Και κυρίως να έχουν καλή σχέση με συγγενείς και φίλους, γιατί από αυτούς θα χρειαστεί αρχικά να ζητήσουν χρήματα προκειμένου να ξεκινήσουν να υλοποιούν την ιδέα τους!

Βρείτε τους:

DominoStyle - http://www.dominostyleapp.com

Facebook Page - https://www.facebook.com/DominoStyleapp

Twitter - https://twitter.com/DominoStyleApp

Email: info@dominostyleapp.com

Tel: +30 6978651574

comments powered by Disqus

Recolor 4.0

The most polished and high-quality coloring book on mobile
25-09-2017 - 18:28
δείτε περισσότερα

Assembla Enterprise Cloud Version Control (ECVC)

Move your SVN into the cloud
25-09-2017 - 17:39
δείτε περισσότερα

kiddZtube

App that augments kids videos with educational quizzes
25-09-2017 - 14:54
δείτε περισσότερα

How to Build a Career in Tech, by Product Hunt

Best advice from founders, investors & industry leaders 🙏
25-09-2017 - 14:22
δείτε περισσότερα

Sculpto

Small 3D printer with huge printing area
25-09-2017 - 12:05
δείτε περισσότερα

Pigeon Panic!

The #1 Augmented Reality Pigeon game in the world
25-09-2017 - 10:58
δείτε περισσότερα

Sketchfab AR for iOS

Explore a million things in AR and publish AR with no code
25-09-2017 - 10:52
δείτε περισσότερα

EnvKey

Protect api keys and credentials. Keep config in sync.
25-09-2017 - 07:46
δείτε περισσότερα

Eulerr

Choose software development team.Get delivery every 2 weeks!
25-09-2017 - 07:34
δείτε περισσότερα

Decentraleyes

Anti-tracking through "free" centralized content delivery
25-09-2017 - 07:00
δείτε περισσότερα