GloVo – Global Volunteers Platform, Κωσταπάνος Μηλιαρέσης

www.glovo.com.gr


Δημοσίευση : 2012-12-19

Η GloVo αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το εθελοντικό κομμάτι των events που συνεργάζεται. Από την εύρεση, επιλογή και εκπαίδευση των εθελοντών, μέχρι την οργάνωση και επίβλεψή τους κατά τη διάρκεια του event. Συμπληρωματική υπηρεσία μπορεί να θεωρηθεί και η διαφήμιση και προώθηση τουevent.

Κωσταπάνος Μηλιαρέσης - Άρης Κωνσταντινίδης - Χάρης Νινιός - Χρήστος Παναγιώτου - Γιάννης Τσιμαλής - Αργυρώ Τζιτζή

Λίγα λόγια για εσάς

Ο Κωσταπάνος Μηλιαρέσης είναι ένας νέος που χαρακτηρίζεται από το πάθος του για τα events, σταtrainings και τον εθελοντισμό. Είναι ενθουσιώδης και πολυπράγμων, εθισμένος στις καινοτόμες ιδέες και στο να ταξιδεύει με ένα σακίδιο στον ώμο. Έχοντας μεγαλώσει και ωριμάσει μέσω της AIESEC και του TED, ετοιμάζεται τώρα να πάρει το πτυχίο του στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Ο.Π.Α., ενώ παράλληλα ειδικεύεται στο Project Management. Ο Κωσταπάνος στοχεύει στο να αξιοποιήσει τη δημιουργικότητά του και την επιμονή του έτσι ώστε να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο. Πρόσφατα ίδρυσε τη GloVo, μια πλατφόρμα που αναλαμβάνει να συνδέσει εθελοντές και events.

O χώρος που επιλέξατε είναι πολύ δύσκολος! Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι διαφέρετε?

Στον χώρο που δραστηριοποιούμαστε, αυτό που μας κάνει να διαφέρουμε είναι η ποιότητα η οποία προσφέρουμε στις υπηρεσίες μας. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα οι διοργανωτές των events συνήθως έψαχναν για εθελοντές την τελευταία στιγμή και κυρίως μέσω των social media, κάτι που οδηγούσε τις πιο πολλές φορές σε φτωχής ποιότητας ή μικρής ποσότητας εθελοντές. Συνεπώς το επίπεδο εξυπηρέτησης, λειτουργικότητας και ικανοποίησης ήταν ιδιαίτερα χαμηλό. Εμείς, μέσω της ενημερωμένης βάσης εθελοντών που διαθέτουμε και των ειδικών trainings που κάνουμε πριν από κάθε event, επιτυγχάνουμε όχι μόνο την άψογη λειτουργία των events και την ικανοποίηση των διοργανωτών, αλλά και την αποκόμιση πολλών οφελών από τους εθελοντές, όπως πιστοποιητικά συμμετοχής, επαγγελματικές γνωριμίες, ανάπτυξη νέων ικανοτήτων, απόκτηση γνώσεων πάνω στη διοργάνωση του event, παρακολούθηση ομιλιών, κλπ.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Η συμβουλή μας προς τους νέους επιχειρηματίες είναι να μην τα παρατήσουν στις πρώτες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν. Κάθε πρόβλημα έχει και τη λύση τους, αρκεί να εστιάζεις σ’ αυτήν και όχι στο πρόβλημα. Το δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον της κρίσης απαιτεί ελαστικότητα και προσαρμοστικότητα, αλλά και πολλή υπομονή κι επιμονή. Όταν υπάρχει πίστη στις δυνατότητές μας και στην ιδέα μας, η επιτυχία είναι θέμα χρόνου.

Πείτε μας μια δυσκολία που αντιμετωπίσατε και πως την αντιμετωπίσατε

Μία δυσκολία που αντιμετωπίσαμε στην αρχή ήταν να προσαρμοστούμε ο ένας στον τρόπο δουλειάς του άλλου, έτσι ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότητα και καλή λειτουργία μέσα στην ομάδα. Εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι όταν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών και αποδοχή της διαφορετικότητας στον τρόπο δουλειάς με τον οποίο αποδίδει ο καθένας, τότε η ομάδα «πετάει». Αντίθετα όταν προσπαθείς να προσαρμόσεις τους άλλους στον δικό σου ρυθμό δουλειάς και να τους αναγκάσεις να δουλεύουν όπως εσύ, η ομάδα απορρυθμίζεται. Στην επίλυση του προβλήματος αυτού βοήθησαν και τα meetings που κάναμε με στόχο το «χτίσιμο» των σχέσεων και της ομαδικότητας μεταξύ μας.

Επιπλέον στοιχεία για την Glovo:

Για να γίνει κάποιος εθελοντής της GloVo το μόνο που έχει να κάνει είναι μια εγγραφή (Register) στοsite μας, http://www.glovo.com.gr. Στη συνέχεια, όταν ανακοινώνεται μια νέα συνεργασία με κάποιοevent, αποστέλλεται newsletter σε όλους τους εγγεγραμμένους εθελοντές, οι οποίοι κάνουν δήλωση ενδιαφέροντος και στη συνέχεια επιλέγονται οι πιο κατάλληλοι (ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους και τις ικανότητές τους) και εκπαιδεύονται πάνω στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου event. Τα οφέλη από τη συμμετοχή τους ως εθελοντές σε κάποιο event είναι πολλά και ποικίλα. 

Ενδεικτικά:

  • Ενίσχυση του βιογραφικού, μέσω των πιστοποιητικών συμμετοχής
  • Πολλές νέες γνωριμίες, επαγγελματικές και μη
  • Παρακολούθηση ομιλιών
  • Απόκτηση γνώσεων πάνω στη διοργάνωση events
  • Πρόσβαση σε ό,τι συμβαίνει στα backstage του event
  • Διασκέδαση
  • Ανάπτυξη νέων ικανοτήτων και απόκτηση γνώσεων
comments powered by Disqus

Screen Guru

Take clean screenshots of any website
17-12-2018 - 13:09
δείτε περισσότερα

LocalLink

Find & Join nearby groups to socialize & learn new things
17-12-2018 - 11:44
δείτε περισσότερα

StealthMail

Best-in-class secure email channel solutions 📧🔒
17-12-2018 - 10:41
δείτε περισσότερα

remove.bg

Remove the background of any image 100% automatically
17-12-2018 - 09:14
δείτε περισσότερα

FareFirst

Best meta search tool for booking cheap flights and hotels.
17-12-2018 - 08:29
δείτε περισσότερα

Giftopix

Find the perfect gift in minutes for everyone on your list
17-12-2018 - 08:27
δείτε περισσότερα

Optician Sans

A free font based on the historical eye charts
17-12-2018 - 08:10
δείτε περισσότερα

Tok 1.0

âš¡Instant & Non-Intrusive Calls for Slack
17-12-2018 - 08:01
δείτε περισσότερα

Scrola

Create scrolling website screenshots, easily
17-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Costie

Real-time meeting cost calculator.
17-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα