8 Στοιχεία που θα σε κάνουν να διαφέρεις από τους υπόλοιπους στο Εργασιακό σου Περιβάλλον

    Από: Startup Team

Λοιπόν, τα δεδομένα έχουν ως εξής: Η Ανεργία έχει φτάσει στο 25%+, οι επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά και χιλιάδες ακόμα επιχειρήσεις παλεύουν μέρα με τη μέρα για να κρατηθούν. Η επιχείρηση (μικρή η μεγάλη) σε χρειάζεται για να επιβιώσει (σε 1ο επίπεδο) και σε χρειάζεται επίσης για να απογειωθεί (σε 2ο επίπεδο).

Οκτώ πράγματα, ΑΠΛΑ, που μέσα από τη μικρή μου εμπειρία έχω διαπιστώσει. Κάποια μπορεί να ακούγονται αφελή, όμως στην πραγματικότητα είναι είναι ΠΟΛΥ σημαντικά. Τουλάχιστον για εμένα:

  • Πες καλημέρα όταν μπαίνεις στο γραφείο και χαμογέλασε.
  • Ρώτα κάποιον συνεργάτη σου αν χρειάζεται βοήθεια σε κάτι. Αν τον βλέπεις να δυσανασχετεί, βοήθησέ τον. Αν δεν μπορείς πρακτικά να βοηθήσεις γιατί δεν γνωρίζεις τη φύση της εργασίας του, τότε βοήθησέ τον ψυχολογικά για να μπορέσει να βρει την άκρη μόνος του.
  • Πριν φύγεις από το γραφείο και αν εργάζεσαι σε μικρή ομάδα, ρώτησε το αφεντικό ή τους συνεργάτες σου αν χρειάζονται κάτι – κάποια βοήθεια – κάτι ακόμα πριν φύγεις. Οι μικρές επιχειρήσεις δεν είναι δημόσιο και δε χτυπάμε «κάρτα».
  • Πρότεινε μια ιδέα στο αφεντικό σου για να κάνει την επιχείρησή του καλύτερη. Αγνόησέ το αν δείξει (στιγμιαία) ότι δεν σε ακούει. Σε ακούει, απλά ίσως να μην μπορεί να σου απαντήσει εκείνη τη στιγμή. Ίσως δεν είναι η κατάλληλη ώρα. Πάντα μια καλή λύση είναι να οργανώσεις τη σκέψη σου σε ένα E-mail (όχι τεράστιο e-mail) – ένα τακτοποιημένο E-mail όπου θα έχεις δομήσει αυτά που σκέφτεσαι, θα τα έχεις βάλει σε λίστα με Bullet Points για να βοηθήσεις τον αναγνώστη και στείλε το E-mail.

!command:see:302!

  • Αφιέρωσε 30 λεπτά την ημέρα για να ψάξεις το διαδίκτυο και να δεις τι γίνεται στο χώρο που εργάζεσαι. Τι καινούργιο υπάρχει κ.ο.κ. Αν βρεις ένα άρθρο ενδιαφέρον, προώθησέ το στους συνεργάτες σου. Βοήθησέ τους να βελτιωθούν και εκείνοι. Αν δεν επιτρέπεται στο γραφείο να κάνεις έρευνα στο διαδίκτυο ή δεν υπάρχει  ο απαιτούμενος χρόνος – κάνε το από το σπίτι.
  • Πρότεινε στους συνεργάτες και στο αφεντικό σου να πάτε για καφέ μια μέρα μετά το γραφείο. Σε κανέναν δεν αρέσει να βρίσκεται σε ένα γραφείο απρόσωπα, να κάνει τη δουλειά του και μόνον (ας πούμε και τέλεια) και μετά να φεύγει.
  • Αν δεις κάτι που δε σου αρέσει, επικοινώνησέ το με τους υπόλοιπους. Πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε οι ίδιοι τα λάθη μας ή τυχόν στραβά που μπορεί να κάνουμε και να ενοχλούμε τους γύρω μας. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι αν δεν πεις κάτι – μάλλον δεν θα βελτιωθεί και κάτι και είτε σου αρέσει είτε όχι, το 1/3 της ζωής σου είναι στη δουλειά σου, οπότε MAKE IT COUNT.
  • Αν δεις ένα σκουπιδάκι στο πάτωμα, μάζεψέ το. Σπίτι σου, στο δωμάτιό σου θα το άφηνες? Πολλές φορές τα “αφεντικά” μπορεί να αφήσουν το σκουπιδάκι εκεί για ένα μήνα για να δουν, ή γιατί αναρωτιούνται…. «Ενδιαφέρεται κανείς εδώ εκτός από εμένα?».

Μην αρχίσεις την γκρίνια για όλα τα παραπάνω: “ΜΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ, ΜΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΧΧΧ ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ”…

Δεν είσαι ο μόνος! Καλώς ή κακώς ΑΥΤΗ είναι η κατάσταση.

Μπορείς να είσαι είτε μέρος του προβλήματος είτε μέρος της λύσηςCool

!command:social!