Ανεργία! Η μετάβαση από τις Σπουδές στην Θέση Εργασίας σου!

    Από: Startup Team

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι έχουμε ήδη ή ενδεχομένως να περάσουμε την φάση της ανεργίας! Καθημερινά ακούω να γίνονται συζητήσεις περί του θέματος, και με χαροποιεί που τελευταία υπάρχει μία περισσότερο θετική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όσοι βρίσκονται  σε αυτή την κατάσταση δεν κάθονται πια με τα χέρια σταυρωμένα, απεναντίας έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα αλληλεγγύης. συμπαράστασης και αλληλοϋποστήριξης!

Έχοντας περάσει και ο ίδιος από αυτή την κατάσταση αμέσως μετά το πέρας των σπουδών μου, σήμερα σκέφτομαι τις συμβουλές που άκουσα, όσα έκανα και με βοήθησαν, τα λάθη που έκανα και με κράτησαν στάσιμο!

Μην αφήνεις καμία μέρα να περάσει χωρίς να νιώσεις παραγωγικός!

Ξύπνα πρωί, μην κάνεις τον εαυτό σου να νιώθει τεμπέλης! Βάλε στόχο να μαθαίνεις κάτι διαφορετικό κάθε μέρα, αυτό θα σε ενεργοποιήσει και θα σε φέρει σύντομα κοντά σε μία θέση εργασίας! Παρακολούθησε σεμινάρια και workshops, ψάξε και μάθε γι αυτά! Πάντα υπάρχει κάτι καινούριο να μάθεις, η γνώση αποτελεί διαβατήριο, μάζεψε λοιπόν τα κατάλληλα εφόδια!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Πήγαινε σε εκδηλώσεις και γνώρισε κόσμο!

Μην αφήσεις την ανεργία να επηρεάσει την κοινωνική σου ζωή! Διοργανώνονται συνέχεια εκδηλώσεις με ποικίλες και ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες! Διάλεξε αυτές που σου ταιριάζουν, πήγαινε και γνώρισε ανθρώπους, ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σε οδηγήσει μία γνωριμία! Πες σε όλους ότι ψάχνεις δουλειά, δεν είναι ντροπή, απεναντίας δείχνεις πόσο πρόθυμος είσαι να αποκτήσεις μία! Χρησιμοποίησε τα Social Media! Φτιάξε ή ανανέωσε το προφίλ σου στο LinkedIn! Αναζήτησε και μίλα σε ανθρώπους που ενδεχομένως θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν επαγγελματικά! Δώσε μια ευκαιρία στο διαδίκτυο, μην ξεχνάς ότι μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η εθελοντική εργασία δεν είναι αγγαρεία!

“Τίποτα δεν πάει χαμένο” όπως συνήθως ακούω από μεγαλύτερους! Ό,τι και αν κάνεις κερδίζεις εμπειρίες, μπορεί να σου δοθεί η δυνατότητα να δουλέψεις δίπλα σε έμπειρους ανθρώπους που αργότερα να αποτελέσουν έμπνευση για σένα! Θα δημιουργήσεις μία καλύτερη αντίληψη για τις εργασιακές σχέσεις, έτσι ώστε όταν καταφέρεις και κερδίσεις την θέση εργασίας σου να γνωρίζεις τι πρέπει να αποφύγεις, που πρέπει να προσηλωθείς και τον τρόπο να αντιμετωπίζεις δύσκολες καταστάσεις! Πέρα από όλα αυτά θα εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου και η εικόνα που θα δείχνεις στους πιθανούς εργοδότες σου, θα είναι αυτή του ανθρώπου με ανησυχίες και διάθεση για δουλειά!

Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν!

Προσπάθησε να καταλάβεις τις δυνάμεις σου και τις δυνατότητες σου! Ψάξε και ανακάλυψε ταλέντα που ενδεχόμενος να μην ήξερες ότι έχεις! Σκέψου ποιος είσαι και που μπορείς να φτάσεις! Βάλε μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους!

Αυτά λοιπόν θα σου έλεγα αν τύχαινε και πίναμε μαζί καφέ ή σε γνώριζα σε κάποιο σεμινάριο!

 

Γράφει για το startup.gr: Άκης Αναγνωστόπουλος

LinkedIn profile