5 απλά βήματα για να δημιουργήσεις τη δική σου STARTUP

    Από: Startup Team

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε πρωταρχικός στόχος για όλους μας και κυρίως για τους νέους ανθρώπους με όρεξη και προοπτικές είναι η δημιουργία καινοτόμων ιδεών.

Οι ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται στην καθημερινότητά μας είναι πάρα πολλές, αρκεί να έχουμε έμπνευση, δημιουργικότητα και όρεξη για πολύ μα πολύ δουλειά. Το πόσο εύκολο για τον καθένα μας να επιτύχει το στόχο του θα το δούμε στη συνέχεια.

ΒΗΜΑ 1. Βάλε στόχους στη ζωή σου

Μην αφήνεις την καθημερινότητά σου να κυλάει άσκοπα από μέρα σε μέρα. Προγραμμάτισε την κάθε σου κίνηση, θέσε στόχους και προτεραιότητες και βάλε στόχο το τι θέλεις να κάνεις και να αποκτήσεις στο μέλλον.

ΒΗΜΑ 2. Κάνε έρευνα

Ο κάθε άνθρωπος και η κουλτούρα που διαφέρει από πόλη σε πόλη και από χώρα σε χώρα. Για να δημιουργήσεις τη δική σου startup πρέπει να ξέρεις  τι θέλεις από το κοινό στο οποίο θα αποσκοπεί η δική σου επιχείρηση, να ερευνήσεις τις ανάγκες τους και τις απαιτήσεις του καταναλωτή και να προσεγγίσεις τις ανάγκες του όσο το δυνατόν καλύτερα. Καμία επιχείρηση δεν έχει επιτύχει δίχως να γνωρίζει σε τι κοινό στοχεύει.

ΒΗΜΑ 3. ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΕΊΤΕ

Πείτε ότι βρήκατε την ιδέα για την υλοποίηση της επιχείρησή σας. Πώς όμως θα την κάνετε να διαφέρει από τις άλλες ; Κύριος στόχος είναι να προσπαθήσετε να την κάνετε να διαφέρει από τις άλλες στον τομέα της, θέτοντας έτσι τις βάσεις για κάτι το μοναδικό και πρωτότυπο. Δίχως την διαφοροποίηση θα είναι μία κοινή επιχείρηση σαν όλες τις άλλες.

ΒΗΜΑ 4. ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την βιωσιμότητα της startup σας είναι η προσέγγιση του κατάλληλου  ανθρώπου, που θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε ακόμα περισσότερο την εταιρία σας με τις γνώσεις του και την επαγγελματική του εμπειρία. Ποίος δεν θα ήθελε ένα έμπειρο και έμπιστο συνεργάτη δίπλα του;

ΒΗΜΑ 5. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Φτάσαμε λοιπόν αγαπητοί μου φίλοι στο τελικό στάδιο πριν την έναρξη των ονείρων μας. Για να γίνει εφικτό αυτό όμως πρέπει να σκεφτούμε κα και την οικονομική πλευρά. Αν δεν είστε γόνοι του Ωνάση και του Obradovic θα χρειαστεί να βάλετε το χεράκι σας στην τσέπη. Γιατί όμως να το κάνετε αυτό ; Με λίγη υπομονή, τύχη και αρκετό ψάξιμο και αν η ιδέα σας αξίζει φυσικά μπορεί να πάρετε την κατάλληλη χρηματοδότηση από επενδυτές και εταιρίες. Μία πολύ καλή λύση είναι το kickstarter, ένα site όπου μπορεί ο καθένας μας να βάλει την δική του ιδέα και το στόχο του θέτοντας ένα αρχικό προυπολογισμό. Στη συνέχεια ο κάθε επισκέπτης μπορεί να αναθέσει ένα οποιοδήποτε ποσό για την υλοποίηση του στόχου σου.

 

Τώρα που ξέρεις τι πρέπει να κάνεις  δεν έχεις τίποτα να χάσεις παρά να δοκιμάσεις!