Γιατί θα πρέπει να κρατάς καθημερινά τον έλεγχο των οικονομικών σου

    Από: Startup Team

Καθώς οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες δεν έχουν σταθερό μισθό, η παρακολούθηση των οικονομικών τους γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της εργασιακής τους καθημερινότητας, αφού πρέπει να μπορούν να ελέγχουν ποιες είναι οι κινήσεις, τα έργα και οι πελάτες που είναι περισσότερο επικερδή.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τα 4 θετικά της τακτικής καταγραφής και παρακολούθησης των οικονομικών σου:

  1. Αυξάνει το κίνητρο και σε βοηθάει να θέσεις στόχους: Όταν έχεις θέσει κάποιον οικονομικό στόχο (πχ. αποταμίευση συγκεκριμένου ποσού) και τον επιτυγχάνεις, είναι σημαντικό κίνητρο για να συνεχίσεις να εργάζεσαι πιο παραγωγικά.
  2. Σε βοηθάει στον προϋπολογισμό: Όταν γνωρίζεις πόσα εισπράττεις μπορείς ευκολότερα να κρατήσεις τον έλεγχο στα έξοδά σου.
  3. Καλύτερος προγραμματισμός: Η λεπτομέρεια στην καταγραφή βελτιώνει τον προγραμματισμό των οικονομικών σου και σε βοηθάει να μη ξεφεύγεις από πιθανά λάθη. Επίσης, όσο περισσότερο ασχολείσαι με τον προγραμματισμό των οικονομικών σου, τόσο καλύτερα θα βρεις τον τρόπο που σου ταιριάζει για να οργανώνεις τα έσοδα και τα έξοδά σου.
  4. Βλέπεις την πρόοδο του στόχου σου: Όπως είπαμε και παραπάνω, όταν έχεις θέσει ένα στόχο έχεις μεγαλύτερο κίνητρο στο να συνεχίσεις να προσπαθείς να τον φτάσεις. Η τακτική καταγραφή θα σε βοηθήσει και στην ανάλυση των σταδίων που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία του κάθε στόχου σου.

Πώς να καταγράψεις τα έσοδά σου

Η πρώτη απόφαση που πρέπει να πάρεις σχετικά με την καταγραφή των εσόδων σου είναι αν θα τα καταγράφεις τη στιγμή που τα εισπράττεις ή όταν κλείνεις μια δουλειά.

Αν σκοπεύεις να ακολουθήσεις κάποια διαδικασία υπολογισμού των οικονομικών σου (δηλαδή «προβλέψεις» για τα οικονομικά σου) καλύτερα να περιμένεις μέχρι την είσπραξη της αμοιβής σου για να την καταγράψεις.

 

Εργαλεία που μπορούν να σε βοηθήσουν στην καταγραφή των εσόδων σου

Το Orbi είναι μια καλή λύση για να καταγράφεις τα έσοδα (αλλά και τα έξοδα), καθώς σου προσφέρει Ημερολόγιο που μπορείς να εκμεταλλευτείς συνδυαστικά με τις οικονομικές κινήσεις που περνάς μέσα στην εφαρμογή.

Επίσης, μπορείς να βλέπεις μέσα απ’ τις αναφορές τις οικονομικές κινήσεις σου και να ελέγχεις το ταμείο σου όσο τακτικά θέλεις για να μην χάνεις ποτέ τον προγραμματισμό σου. Μάθε περισσότερα.

Τέλος, αν θέλεις να κρατάς τα οικονομικά σου και «εν κινήσει» μπορείς να το χρησιμοποιείς στο tablet σου ή να κατεβάσεις το Orbi και στο κινητό για να περνάς οποιαδήποτε είσπραξη έχεις άμεσα.  Έτσι, θα έχεις μια ολοκληρωμένη λύση για τα οικονομικά σου, αλλά και τη δουλειά σου και θα μπορείς να κρατάς καλύτερα τον έλεγχο.

 

Η ομάδα του Orbi,

Θες να μάθεις περισσότερα; Κάνε like στη σελίδα του Orbi στο Facebook και ενημερώσου καθημερινά για ό,τι ενδιαφέρει το σύγχρονο ελεύθερο επαγγελματία!