Όραμα και Πάθος

    Από: Startup Team

Βρέθηκα στα γραφεία της εταιρείας ΑΦΟΙ ΛΙΑΠΗ ΑΕ και είχα τη χαρά να μιλήσω με τον κύριο Νικόλαο Λιάπη. Είναι ένας άνθρωπος με πάθος και με μεράκι για τη δουλειά του.

Σας παραθέτω τη συζήτηση που είχαμε

Ποιο είναι το αντικείμενο της επιχείρησης σας

Η ΑΦΟΙ ΛΙΑΠΗ ΑΕ είναι επίσημος αντιπρόσωπος της FORD MOTOR ΕΛΛΑΣ με πωλήσεις αυτοκινήτων και service, καθώς επίσης και επίσημος επισκευαστής οχημάτων FIAT, DAIHATSU, PIAGGIO Επαγγελματικά.
Όταν ακούω τη λέξη αντικείμενο στο μυαλό μου αντανακλά η λέξη υποχρέωση. Έχω ταχτεί στην εξυπηρέτηση των πελατών μου. Η ζωή μου και η καθημερινότητα μου περιστρέφεται γύρω από αυτούς. Δεν μπορώ να με φανταστώ χωρίς να συναναστρέφομαι με τους πελάτες μου. Χωρίς να ακούω την άποψη τους. Αφουγκράζομαι τις ανάγκες τους και ρυθμίσω τις παραμέτρους λειτουργίας της επιχείρησης μου, ώστε να ικανοποιώ κάθε απαίτησή τους.
Μέσα σε όλα αυτά προσπαθούμε όλοι σαν μία ομάδα, να δημιουργούμε καινοτόμες και αποτελεσματικές υπηρεσίες, να ενημερωνόμαστε πάνω στις εξελίξεις και όλο αυτό να το προσφέρουμε στους πελάτες μας.

Τι σας κάνει να ξεχωρίζετε από τους ανταγωνιστές σας

Καταρχήν όλους τους συναδέλφους στο χώρο του αυτοκινήτου δεν τους βλέπω ουσιαστικά σαν ανταγωνιστές με την ψυχρή έννοια της λέξης. Είμαστε όλοι συνοδηπόροι σε μία δύσκολη διαδρομή, με ανεξερεύνητα μονοπάτια. Ο χώρος του αυτοκινήτου σε θέλει να είσαι πωλητής, ψυχολόγος, πυροσβέστης και ότι άλλο μπορεί κανείς να βάλει στο μυαλό του.

Πάνω από όλα αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση αν και είμαστε ανώνυμη εταιρεία, αλλά είμαστε εμείς οι ιδιοκτήτες παρόντες. Πολλές φορές δουλεύουμε και εμείς, αν χρειαστεί. Αυτό είναι αγάπη. Βασίζουμε τη σχέση μας με τους πελάτες στην ειλικρίνεια. Αυτό πιστεύω είναι το πιο βασικό. Ναι μεν σαν επιχείρηση που είμαστε προσδοκούμε στο κέρδος, αλλά πάντα με αγάπη προς τον πελάτη και σεβασμό. Δεν θέλουμε ο πελάτης να μας δώσει τα χρήματα του, για κάτι που δεν πιστεύει ο ίδιος ότι αξίζει.

Για το λόγο αυτό προσπαθούμε με κάθε τρόπο να έχουμε καλή γνώση των προϊόντων μας και να κάνουμε όλες τις διαδικασίες τόσο της πώλησης όσο και της επισκευής ώστε να μην υπάρχουν άσκοπα πήγαινε έλα του πελάτη. Ειδικά στο θέμα των επισκευών είμαστε αυστηροί με την τήρηση των διαδικασιών της επισκευής ώστε ο πελάτης να μην έχει δυσάρεστες  εκπλήξεις.
Καθημερινά επανασχεδιάζουμε τις υπηρεσίες μας και διερευνούμε την ποιότητα παροχής υπηρεσιών μας με έγκυρους μηχανισμούς. Με γνώμονα πάντα την εξέλιξη μέσα στην δυναμική και συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά του αυτοκινήτου , και ακολουθώντας με σεβασμό την αναθεώρηση των  αναγκών και των απαιτήσεων των Ελλήνων οδηγών με βάση τα νέα δεδομένα διαβίωσής τους, έχουμε σχεδιάσει την υπηρεσία οικονομικής συντήρησης για παλαιότερα οχήματα, αλλά πάντα διατηρώντας την ποιότητα μας.
Στόχος μας είναι, να δώσουμε την ευκαιρία στους Έλληνες οδηγούς να μπορέσουν να συντηρήσουν με οικονομικό τρόπο το αυτοκίνητό τους, έτσι ώστε να επηρεάσουν σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2. Έτσι το όφελος είναι πολλαπλό: A. Η φροντίδα του αυτοκινήτου σας  Β. Η εξοικονόμηση χρημάτων Γ. Η εξοικονόμηση ενέργειας

Ενημερώνεστε και με ποιο τρόπο για τις εξελίξεις στο αντικείμενο της επιχείρησής σας

Καταρχήν είμαστε κάτω από την ομπρέλα επίσημων αντιπροσωπειών της χώρας μας, οι οποίες με τακτά σεμινάρια, πωλήσεων, τεχνικά, διαδικαστικά προσπαθούν να μας κρατάνε ενήμερους για τις εξελίξεις.
Επίσης το διαδίκτυο είναι ο πλέον διαδεδομένος τρόπος ενημέρωσης. Δεν μειώνω σε καμία περίπτωση την αξία του έντυπου υλικού.
Καθημερινά μιλάμε με επιχειρηματίες του χώρου, μαθαίνοντας και ανταλλάσοντας απόψεις μεταξύ μας.
Η επιτυχία είναι συνυφασμένη με τη γνώση και τη διαρκή επιμόρφωση.

Σε ποιους απευθύνεστε

Απευθυνόμαστε σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Στους κατόχους οχημάτων ή σε αυτούς που θέλουν να αγοράσουν αυτοκίνητο. Αλλά πάμε ακόμη παραπέρα. Κάθε οντότητα είναι δυνητικός πελάτης μας. Γενικότερα όμως απευθυνόμαστε σε επιχειρήσεις με στόλο οχημάτων, δημόσιους οργανισμούς, ανεξάρτητα συνεργεία αυτοκινήτων, εμπόρους οχημάτων.

Με ποιους τρόπους διατηρείτε το πελατολόγιο σας

Με την αφοσίωση στον πελάτη. Το πελατολόγιο μας είναι απόλυτα ενημερωμένο. Ξέρουμε όλα τα στοιχεία επικοινωνίας των πελατών μας, οι οποίοι ενημερώνονται ανά πάσα στιγμή για τις ανάγκες που έχουν τα οχήματα τους για συντήρηση, κάρτα καυσαερίων, περιοδικός έλεγχος ΚΤΕΟ. Ενημερώνονται για κάθε μας νέο προωθητικό πρόγραμμα. Οι τρόποι γνωστοί: sms, mail, επιστολές, διαφίμηση

Τι μέτρα λαμβάνετε ώστε να καταφέρετε να επιβιώσετε εν έτη 2014;

Κόντρα στον άνεμο άλλοι χτίζουν τοίχους και άλλοι ανεμόμυλους. Εμείς δεν βλέπουμε την άσχημη οικονομική συγκυρία την οποία βιώνουμε καθημερινά. Εμείς κάθε μέρα ερχόμαστε στη δουλειά μας, για να κάνουμε όσο καλύτερα γίνεται αυτό που ξέρουμε.
Για το λόγο αυτό ξέρουμε ότι θα δώσουμε στον πελάτη μας το maximum των υπηρεσιών μας. Κάθε υπηρεσία και κάθε προϊόν υπάρχει προς διάθεση του κοινού. Ο καταναλωτής θέλει να αγοράσει. Έχει ανάγκες που θέλει να τις ικανοποιήσει. Απλά θέλει όλο το πακέτο. Και όλο το πακέτο πρέπει να πάρει.
Αυτό που πρέπει να κάνουν όλοι είναι η πλήρης αφοσίωση σε αυτό που κάνουν. Αυτό πιστεύω ότι είναι το μυστικό και όσοι το ακολουθήσουμε δεν μένει τίποτε άλλο παρά να πετύχουμε.
Παράλληλα φυσικά, προσπαθούμε να περιορίζουμε τα λειτουργικά έξοδα όσο το δυνατό στα απολύτως απαραίτητα, και αυτό που μένει το επανεπενδύουμε. Δίνουμε μεγάλη σημασία στο έμψυχο δυναμικό μας, γιατί αποτελεί έναν πολύ βασικό κρίκο στην αλυσίδα της επιτυχίας.

Χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο για την προώθηση της επιχείρησης σας και με ποιο τρόπο?

Το διαδίκτυο αποτελεί το πλέον κατάλληλο τρόπο προώθησης. Έχουμε δημιουργήσει ένα site το οποίο ενημερώνουμε συνεχώς και επίσης χρησιμοποιούμε και το facebook.

Tι σχέδια έχετε για το μέλλον; ποιο είναι το όραμά σας;

Σχεδιάζουμε να γίνουμε μία εταιρεία ευρείας γκάμας προϊόντων και υπηρεσιών. Οραματίζομαι να δημιουργήσω μία εγκατάσταση που θα φιλοξενεί όλες μας τις υπηρεσίες. Που θα μπορούμε να προσφέρουμε στον πελάτη τα πάντα σε ένα μόνο χώρο.
Το όραμα μου είναι να συνεχίζω να υπάρχω σαν επιχείρηση για πάντα. Να έχω απόλυτα ικανοποιημένους πελάτες.

Καλώ όλους να μας επισκεφθούν να μας γνωρίσουν και να τους προσφέρουμε εντελώς δωρεάν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.