ΙΝΝOVathens: Το νέο στέκι καινοτομίας & επιχειρηματικότητας στην Τεχνόπολη!

    Από: Startup Team

H ελληνική πρωτοβουλία κυριαρχεί για μια ακόμη φορά εγκαινιάζοντας το νέο Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ”INNOVAthens” του Δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολη! Εμείς ήμασταν παρόντες, την Δευτέρα 5 Μαϊου και ώρα 19:00, στα εγκαίνια της νέας συλλογικής αυτής προσπάθειας. Έχουμε την χαρά να μοιραστούμε μαζί σας τα πιο σημαντικά μυνήματα αλλά και πληροφορίες συμμετεχόντων και διοργανωτών.

Ο αξιότιμος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο καθηγητής Ιωσήφ Σηφάκης- Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας και ο Μπου Κεουν Γιουν – πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρονικών της Samsung, ήταν οι κεντρικοί ομιλητές της εξέχουσας αυτής εκδήλωσης.

Ο κος Καμίνης μίλησε για την εξέχουσα σημασία ανάπτυξης δομών πληροφορικής ICT, δημιουργικού σχεδιασμού και του κοινωνικού επιχειρείν μέσα από τα δύο έργα του Δήμυ Αθηναίων. Επίσης τόνισε την ιδιαίτερη σημασία στην συνεργασία θεσμικών φορέων και μέσα στους οποίους συγκαταλέγεται ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Ελλάδος, Οικονομικό και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τέλος, όλοι έδωσαν έμφαση στην σημαντικότητα συνεργασίας κυβερνητικών φορέων, ιδρυμάων και οργανισμών για την ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση του επιχειρείν στην Ελλάδα.

Τι είναι το INNOVATHENS:

Δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων μαζί με έξι συνδέσμους καινοτόμων επιχειρήσεων για να προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία και ερεθίσματα ωθώντας νέους επιχειρηματίες να υλοποιήσουν τις ιδέες τους. Το κτίριο αεριοφυλάκιο 2 της Τεχνόπολης, διαμορφώθηκε ειδικά για να στεγάσει το INNOVATHENS με προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας για την διευκόλυνση των νέων StartUpers.

Οι βασικοί συνεργάτες του Δ. Αθηναίων είναι:

• Εταιρεία Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ)
• Ένωση Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝ.Ε.Β.Η.)
• Ελληνική Ένωση Βιοτεχνολογίας (Hbio)
• Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ)
• Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και
• Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων (ΕΕΝΕ)

Χρηματοδότηση:

  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ATTIKH 2007-2013»,

Άξονας Προτεραιότητας: «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ» Π.Ε.Π. «Αττικής 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται

από το Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος «Έργο Αθήνα» . Σημαντικός στρατηγικός συνεργάτης και υποστηρικτής του μοναδικού project είναι

η Samsung Electronics, πρωτοπόρος παγκοσμίως εταιρεία στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

*190 ΔΡΑΣΕΙΣ*

  1. 150 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΧΥΣΗΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
  2. 10 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
  3. 5 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
  4. 5 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ VENTURE CAPITAL ACADEMY
  5. 6 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
  6. 8 ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
  7. 2 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
  • + Εργαστήρια μεταφοράς τεχνογνωσίας
  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων παρουσίασης και προώθησης μιας επιχειρηματικής ιδέας
  • Aτομικά αλλά και ομαδικά ραντεβού με συμβούλους

Υ.Γ: Περαιτέρω πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 3475518, 210 3453548,

στην ιστοσελίδα www.innovathens.gr και στο email: press@athens-technopolis.gr


Άρθρο από: Nicole-Savvina Kotronarou

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με μεταπτυχιακό στο Marketing στο ALBA Graduate Business School. Η εργασιακή της εμπειρία έχει επίκεντρο την επικοινωνία, το ψηφιακό marketing και το project management σε πολυεθνικές εταιρείες και digital agencies. Σήμερα, στο Athens Digital Lab του δήμου Αθηναίων, δημιουργεί μαζί με νέους επιχειρηματίες, πρωτότυπες τεχνολογικές λύσεις που δίνουν νέα πνοή στην καθημερινότητά μας και αλλάζουν την Αθήνα. Στον ελεύθερό της χρόνο αποτυπώνει urban ιστορίες στο φωτογραφικό φακό, ανακαλύπτει νέα coffee spots, εξερευνά ελληνικούς αμπελώνες και δηλώνει ενθουσιώδης με τα ταξίδια, τη γαστρονομία και το pilates.