Οι άγγελοι επενδυτές «προσγειώνονται» στο ΕΒΕΑ

    Από: Startup Team

Ακόμα μια σημαντική προσπάθεια για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων ετοιμάζει το ΕΒΕΑ.  Πρόκειται για το Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων, το οποίο αναπτύχθηκε μέσω του Κέντρου Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΑ. Στόχος του Δικτύου είναι ο εντοπισμός και η προώθηση επενδυτικών σχεδίων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για την ανάταξη της οικονομίας.

Όπως αναφέρει στο sofokleousin.gr ο κ. Θεόφιλος Μπεντής υπεύθυνος του Κέντρου Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΑ η αξιοποίηση του θεσμού των Επιχειρηματικών Αγγέλων μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση του περιβάλλοντος, βοηθώντας στη διασύνδεση μεταξύ έμπειρων και πετυχημένων επιχειρηματιών με καινοτόμες υφιστάμενες ή υπό σύσταση επιχειρήσεις.

Στόχος του ΕΒΕΑ είναι η νέα πλατφόρμα να φέρει σε επαφή τους επενδυτές και τους επιχειρηματίες. Στην ιστοσελίδα που θα βρεθεί στον «αέρα» μέσα στον Ιούνιο θα έχουν τη δυνατότητα οι Άγγελοι Επενδυτές να καταχωρήσουν τα στοιχεία πληρώνοντας τη συνδρομή μέλους και υπογράφοντας στοιχεία εμπιστευτικότητας.

Το ίδιο θα μπορούν να κάνουν και οι επιχειρηματίες οι οποίοι θα καταχωρούν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις και αφού εγκριθούν από την ειδική ομάδα συμβούλων του ΕΒΕΑ (πληρώνοντας την ετήσια συνδρομή) θα καταχωρούνται στην πλατφόρμα και οι εταιρίες θα προετοιμάζουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις τις οποίες και θα παρουσιάζουν στο αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ.

Στα σχέδια του ΕΒΕΑ είναι από το Σεπτέμβριο να ξεκινήσουν οι παρουσιάσεις, οι οποίες θα γίνονται μια φορά το μήνα και θα παρουσιάζονται 3-4 επιχειρηματικές προτάσεις κάθε φορά.

Τα οφέλη

Όπως αναφέρει ο κ. Μπεντής οι άγγελοι επενδυτές θα επενδύοντας στην επιχειρηματική ιδέα και επωμιζόμενοι το αντίστοιχο ρίσκο, θα παρέχουν την απαραίτητη χρηματοδότηση, καλύπτοντας την έλλειψη ρευστότητας της αγοράς.
Από την πλευρά των επιχειρηματιών θα έχουν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα, αλλά και να βρουν χρηματοδοτικούς πόρους οι οποίοι θα τους βοηθήσουν τόσο στη σύσταση της επιχείρησής τους, όσο και στην βιωσιμότητά της, υποστηρίζοντας την μετέπειτα λειτουργία της συμβουλευτικά.

Όπως τονίζει ο κ. Μπεντής από την πλευρά του ΕΒΕΑ θα δίνετε η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να έχουν περισσότερες παροχές στον τομέα των νομικών συμβουλών, του marketing, της οικονομικής διεύθυνσης.

Οι δραστηριότητες του δικτύου αναπτύσσονται αρχικά  στην εξεύρεση Επιχειρηματικών Αγγέλων, στην σύνδεση του δικτύου με καινοτόμους επιχειρηματίες, ερευνητικά ινστιτούτα και επιχειρήσεις, που θα υποβάλουν επενδυτικές προτάσεις προς χρηματοδότηση από τους Επιχειρηματικούς Αγγέλους.

Όπως τονίζει ο κ. Μπεντής στόχος του δικτύου αγγέλων επενδυτών του ΕΒΕΑ είναι να φέρει σε επαφή επενδυτές-επιχειρηματίες και εκεί σταματά ο ρόλος του. Παράλληλα αναφέρει ότι «η δημιουργία του Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ αποτελεί μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία για τα ελληνικά δεδομένα, η οποία εμπλουτίζει τις υπηρεσίες μας προς την επιχειρηματική κοινότητα».