Η Ελλάδα της δημιουργικότητας στον τελικό του «BUSINESS TALENTS»

    Από: Startup Team

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα (7/6) ο τελικός του καινοτόμου διαγωνισμού «BUSINESS TALENTS» και είχε άρωμα… νεανικής επιχειρηματικότητας. Το event έγινε στο κλειστό γήπεδο του ΜΕΤΣ, στην Αθήνα. Το Startup.gr ήταν φυσικά εκεί και κατέγραψε όλα όσα συνέβησαν.

Επί 3 μήνες 2.300 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, από όλα τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας, είχαν την ευκαιρία να διοικήσουν τη δική τους εικονική επιχείρηση, στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνισμού «BUSINESS TALENTS», με τη χρήση ειδικού προσομοιωτή. Ο διαγωνισμός μέχρι την ημιτελική φάση, διενεργήθηκε διαδικτυακά, με μαζική συμμετοχή φοιτητών από όλα τα μέρη της χώρας.

Οι 74 καλύτερες ομάδες, από 18 Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, έφτασαν στον μεγάλο τελικό. Μέσο του ίδιου προσομοιωτή, δημιούργησαν τις δικές τους εικονικές επιχειρήσεις και κατά την διάρκεια του τελικού. Πήραν τις δικές τους αποφάσεις στρατηγικής σημασίας σε σχέση με τη διοίκηση, τα χρηματοοικονομικά, το μάρκετινγκ και το ανθρώπινο δυναμικό. Με αυτόν τον τρόπο, όλες οι ομάδες αξιολογήθηκαν ουσιαστικά σε πραγματικές συνθήκες μιας αγοράς.

Το γήπεδο του ΜΕΤΣ είχε γεμίσει από νωρίς, από περίπου 300 φοιτητές και στις 12:00 το πρωί δόθηκε… η εκκίνηση του τελικού. Την εκδήλωση συντόνισε ο παρουσιαστής, Ηλίας Παπαχαραλάμπους.

Όλοι έβγαλαν τον καλύτερο τους εαυτό. Η αγωνία κορυφώθηκε κατά την ανακοίνωση του «TOP 5» των καλύτερων φοιτητικών ομάδων, ανάμεσα στις οποίες βεβαίως ήταν και… η καλύτερη των καλύτερων, η ομάδα δηλαδή που έφτασε στην κορυφή κατακτώντας το πρώτο βραβείο.

Στην 5η προνομιούχο θέση βρέθηκε η ομάδα Freshcow, από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Στην 4η θέση η ομάδα CowandCow από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην 3η θέση σκαρφάλωσε η ομάδα Uno από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η ομάδα Gatecorp, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Την 1η θέση στο διαγωνισμό κατέκτησε η ομάδα JCK από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς.

Σημειώνεται, ότι και οι 5 διακριθείσες ομάδες έλαβαν χρηματικά έπαθλα, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα. Πολλοί μάλιστα από τους… επίδοξους νέους επιχειρηματίες, θα λάβουν υποτροφίες και κάποιοι από αυτούς θα κερδίσουν θέσεις πρακτικής άσκησης στην εταιρία MONDELEZ HELLAS.