Νέο παγκόσμιο δίκτυο στήριξης των startup

    Από: Startup Team

Τη Συμμαχία των Νεοφυών Επιχειρήσεων (Allied For Startups) παρουσίασαν σήμερα στο Παρίσι μια ομάδα οργανισμών υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο.

Με την συμμετοχή 15 χωρών, 4 ηπείρων και περισσότερων από 16 οργανισμών σαν ιδρυτικά μέλη, η αποστολή της Συμμαχίας των Νεοφυών Επιχειρήσεων (Allied For Startups’) είναι να συνδέει τους διαμορφωτές πολιτικών των τεχνολογικών οικοσυστημάτων από ολο τον κόσμο.

Χτίζοντας ένα παγκόσμιο δίκτυο νεοφυών επιχειρήσεων, επιχειρηματιών, επενδυτικών κεφαλαίων (VCs) και υποστηρικτικών οργανισμών, τα μέλη της Συμμαχίας θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη μιας παγκόσμιας συναίνεσης στις πολιτικές που μπορούν να επηρεάσουν θετικά τις νεοφυείς επιχειρήσεις αναπτύσσοντας την ψηφιακή επιχειρηματικότητα και την ψηφιακή οικονομία γενικότερα.

Η πρώτη δράση της Συμμαχίας των Νεοφυών Επιχειρήσεων είναι να γίνει μια παγκόσμια απογραφή των νεοφυών οικοσυστημάτων κάθε κράτους – μέλους, συγκεντρώνοντας δεδομένα για βασικούς δείκτες μέτρησης πολιτικών, συμπεριλαμβάνοντας την συμβολή των νεοφυών επιχειρήσεων στην οικονομία, τα εμπόδια νεοφυούς ανάπτυξης καθώς και την τρέχουσα αποτελεσματική πολιτική για τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Μέλη- Χώρες και Οργανισμοί:

Βραζιλία- Startup Brazil
Χιλή- Startup Chile
Δανία- Danish Entrepreneurs’ Association
Ευρωπαϊκή Ένωση- European Confederation of Young Entrepreneurs, YES
Γαλλία- France Digitale
Γερμανία- The Factory
Ελλάδα- Hellenic Startup Association
Ουγγαρία- Bridge Budapest
Iταλία- Italia Startup
Mαλαισία- Startup Malaysia
Πορτογαλία- Beta-I
Σλοβακία- The Spot
Ισπανία- Spain Startup
Ηνωμένο Βασίλειο- Coalition for a Digital Economy (COADEC)
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής- Engine Advocacy