Επιλέχθηκαν οι 20 φιναλίστ του Διαγωνισμού «Προορισμός: Αλλαγή. Νέες Λύσεις για την Ελλάδα»

    Από: Startup Team

Αθήνα – 23 Ιουνίου, 2014 – Με περισσότερες από 90 συμμετοχές έκλεισε στις 19 Μαίου 2014 η προθεσμία υποβολής συμμετοχής στον διαγωνισμό «Προορισμός: Αλλαγή. Νέες Λύσεις για την Ελλάδα» (Destination: Change. New Solutions for Greece) που διοργάνωσαν η Ashoka, η Ελληνική Πρωτοβουλία (Τhe Hellenic Initiative), το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, η Boehringer Ingelheim Ελλάς και η SAP Hellas με στόχο την εύρεση καινοτόμων λύσεων για κοινωνική αλλαγή στην Ελλάδα.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να αναζητήσει και να υποστηρίξει προγράμματα και πρωτοβουλίες που θα δημιουργήσουν καινούρια μοντέλα για κοινωνική και επιχειρηματική δράση στον τομέα της υγείας στη χώρα μας. Καινούρια μοντέλα που θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών στους ακόλουθους τομείς κοινωνικού αντίκτυπου:

  • Κοινωνική και οικονομική ενσωμάτωση ευάλωτων ομάδων πληθυσμού
  • Καινοτομίες για την πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη
  • Ενδυνάμωση της κοινοτικής ανάπτυξης μέσα από περιβαλλοντικές λύσεις
  • Στήριξη για υγιή και ενεργά γηρατειά

 

Τα προγράμματα που προκρίνονται στην τελική φάση είναι τα εξής:

 

Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν βάσει των κριτηρίων των Ashoka Changemakers: καινοτομία, κοινωνικός αντίκτυπος και επιχειρησιακή βιωσιμότητα. Τέσσερις συμμετοχές, μια ανά κατηγορία, θα λάβουν βραβεία συνολικής αξίας 10.000 € η καθεμία. Μια από αυτές θα λάβει, επιπλέον, το λογισμικό SAP® Business One, με 3 άδειες χρήσης.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο. Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στο www.changemakers.com/destinationchange.

ή μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας: ashokagreece@ashoka.org

 

Ashoka

Η Ashoka είναι η μεγαλύτερη ένωση κοινωνικών επιχειρηματιών (Ashoka Fellows) διεθνώς, που συνεργάζεται με άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι έχουν αναπτύξει λύσεις  με στόχο τη συστημική επίλυση των πιο πιεστικών κοινωνικών προβλημάτων.

 

The Hellenic Initiative

Η Ελληνική Πρωτοβουλία, είναι ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό ίδρυμα του οποίου η αποστολή είναι η ανάπτυξη μιας βιώσιμης οικονομίας με στόχο την ενδυνάμωση του ελληνικού λαού προς μια μακροπρόθεσμη ευημερία, μέσα από τη γενναιοδωρία των Ελλήνων της διασποράς και της φιλελληνικής κοινότητας. Η Ελληνική Πρωτοβουλία αναπτύσσει προγράμματα που εστιάζουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, τη προώθηση της επιχειρηματικότητας και την γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

 

Boehringer Ingelheim Ελλάς

Ο Όμιλος Boehringer Ingelheim είναι μια από τις 20 μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες παγκοσμίως. Με έδρα το Ingelheim της Γερμανίας, δραστηριοποιείται παγκοσμίως με 140 θυγατρικές και περισσότερους από 46.000 εργαζομένους. Η ελληνική θυγατρική, με παρουσία στην Ελλάδα από το 1966, αποτελεί σήμερα τη μοναδική πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία που διατηρεί δική της βιομηχανική μονάδα παραγωγής στη χώρα. Από το 2010, η Boehringer Ingelheim συνεργάζεται με τον οργανισμό Ashoka στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Making More Health. Η παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία έχει σκοπό να προσφέρει, μέσα από την κοινωνική επιχειρηματικότητα, καινοτόμες λύσεις σε ριζικά προβλήματα υγείας και διαβίωσης για ανθρώπους και κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

 

John S. Latsis Public Benefit Foundation

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση έχει στην ευθύνη του τη διαχείριση και υλοποίηση του κοινωφελούς έργου της οικογένειας Λάτση, συνεχίζοντας την παράδοση της προσφοράς του Ιωάννη Σ. Λάτση. Η δράση του προσανατολίζεται κυρίως στους τομείς της εκπαίδευσης, της κοινωνικής πρόνοιας, της επιστημονικής έρευνας και της ​ανάπτυξης υποδομών κοινής ωφέλειας​. Η προσπάθεια του είναι η αντιμετώπιση των χρηματοδοτούμενων φορέων ως συνεργατών, μέσα από την παροχή όχι μόνο της οικονομικής ενίσχυσης αλλά και μιας διαρκούς υποστήριξης με στόχο τη δημιουργία συνεργιών έτσι ώστε να επιτευχθεί το μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο.

 

SAP Hellas

Με έδρα το Walldorf της Γερμανίας, με σημεία σε περισσότερες από 130 χώρες, η SAP είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στο λογισμικό των επιχειρήσεων και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με λογισμικό. Η SAP Hellas ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1994 με στόχο  τη διάδοση του λογισμικού SAP στην Ελλάδα. Από τότε, έχουν γίνει περισσότερες από 1380 εγκαταστάσεις σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Οι SAP Hellas SA γραφεία με έδρα την Αθήνα και τη Λευκωσία που εξυπηρετούν την Ελλάδα και Κύπρος, αντίστοιχα.