Android One: Στόχος Τα Περισσότερα Smartphones Σε Αναπτυσσόμενες Αγορές

    Από: Startup Team

Πηγή AWAY.gr

Το Android One είναι μια πρωτοβουλία που ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του συνεδρίου Google I/O. Έχει ως στόχο να αυξήσει τη διείσδυση του Android, και κατ’ επέκταση των smartphones, στις αναπτυσσόμενες αγορές, σε χώρες δηλαδή όπου ο κόσμος χρησιμοποιεί κυρίως αυτά που ονομάζουμε feature phones.

Ένα από τα βασικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει όποια εταιρεία θέλει να δημιουργήσει ένα ικανοποιητικά καλό smartphone για αγορές όπως την Ινδία, είναι το σχετικά υψηλό κόστος των εξαρτημάτων που το απαρτίζουν. Αν σκεφτούμε πως και αυτή η εταιρεία θέλει να βγάλει κάποιο κέρδος, η τελική τιμή της συσκευής δεν είναι αρκετά χαμηλή για να τραβήξει τον πολύ κόσμο που δεν έχει τη δυνατότητα να διαθέσει αρκετά χρήματα.

Αυτό που θέλει να πετύχει η Google με το πρόγραμμα αυτό είναι να ρίξει το κόστος που αναλαμβάνουν οι κατασκευαστές. Στο κομμάτι του υλικού, οι κατασκευαστές θα επιλέγουν ανάμεσα από εξαρτήματα, για τα οποία η Google έχει δώσει ήδη την έγκριση της πως αυτά λειτουργούν ιδανικά μεταξύ τους. Στο κομμάτι του λογισμικού, αυτά τα smartphones θα τρέχουν στο “γυμνό” Android. Οι μελλοντικές εκδόσεις του Android θα κατεβαίνουν στις συσκευές αυτόματα, χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις, δηλαδή όπως ακριβώς συμβαίνει και στα Nexus.

Διαβάστε Περισσότερα στο AWAY.gr