Το επώνυμο ελληνικό λάδι στα ράφια όλου του κόσμου

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Ο Αλέξανδρος Σπηλιάδης , ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Elaia, μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα στα Λεχαινά της Ηλείας, όπου βρίσκεται ο ελαιώνας του, την Αθήνα όπου βρίσκεται η οικογένεια του και ολόκληρο τον πλανήτη, όπου ταξιδεύει για να πουλήσει το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής του. Η επιλογή του να στραφεί στον πρωτογενή αγροτικό τομέα δεν ήταν καθόλου προφανής και ο σκεπτικισμός για την απόφαση του αυτή ακόμη και από την ίδια την οικογένεια του σοβαρός.

«Νοιώθω σχεδόν αναρχικός. Σπούδασα πολιτικός μηχανικός αλλά πάντοτε ήθελα να γίνω επιχειρηματίας. Δεν είχα το πάθος της επιστήμης. Με ενδιέφερε η δημιουργία και ο ολοκληρωμένος έλεγχος μιας δραστηριότητας, απλώς δεν ήξερα πώς να λύσω την εξίσωση».

Οι γονείς του-γιατροί και οι δύο- και η φαρμακοποιός γιαγιά του, προσπάθησαν να τον μεταπείσουν, όταν αποφάσισε να αξιοποιήσει την αγροτική έκταση που κληρονόμησε από τον παππού του. «Αντέταξα πώς αν όλοι παρέχουμε υπηρεσίες, σ’αυτή τη χώρα, ποιος επιτέλους θα παράγει;» To 2007 άρχισε να εξερευνά την προοπτική, και να ανακαλύπτει τις ευκαιρίες που έκρυβε το «ακατέργαστο διαμάντι» της ελληνικής υπαίθρου. Επένδυσε στη γη και από τις 2.000 ρίζες ελαιόδενδρων του παππού του, σήμερα ο ελαιώνας του μετρά 40.000 δένδρα κα αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο στην επικράτεια.

Αυτό το μέγεθος, του έδωσε την κρίσιμη μάζα να δημιουργήσει το δικό του επώνυμο προϊόν, να ξεφύγει από την «μάστιγα» του χύμα ελαιολάδου, και να καρπωθεί την προστιθέμενη αξία που προσφέρει το τυποποιημένο προϊόν.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com