Πώς να μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι μόνος σου και δωρεάν!

    Από: Startup Team

Ο κόσμος είναι απαιτητικός. Για να ανταπεξέλθεις με επιτυχία, κι όχι απλά να ανταπεξέλθεις αλλά και να σκίσεις μη σου πω, απαιτούνται ποικίλλες δεξιότητες. Το κακό νέο είναι ότι χρειάζονται, όπως κάθε τι που μαθαίνουμε, να αφιερώσεις χρόνο και σχετική προσπάθεια. Το καλό νέο είναι ότι πια, με τον κόσμο του διαδικτύου να απλοποιεί τη ζωή μας (αρκεί να ξέρεις να τον χρησιμοποιείς για όφελός σου), όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις μόνος σου και δωρεάν. Γιούχου!

Παρακάτω θα δεις μια λίστα με τις πιο πλούσιες σε δυνατότητες ιστοσελίδες, που αν τις αξιοποιήσεις θα ανοιχτεί για σένα κυριολεκτικά ένας νέος καλύτερος κόσμος. Εκμεταλλεύσου το!

1. Wiki How

Εδώ θα βρεις κυριολεκτικά ο,τιδήποτε θες να μάθεις. Ενδεικτικά, μια πρόχειρη ματιά στην αρχική τους αυτή τη στιγμή σε προμηθεύει με πληροφορίες για το πώς να μαγειρέψεις μπρόκολο, να κάψεις λίπος, να στέκεσαι, να εξασκήσεις τον εγκέφαλό σου, να κερδίσεις το σεβασμό, να κόψεις ένα μπλουζάκι κλπ κλπ. Η λίστα δεν τελειώνει ποτέ. Σου λύνει τα χέρια.

2. Video Jug

Μια πλατφόρμα πολυμέσων, διαχωρισμένη σε μεγάλες κατηγορίες, που θα σε γεμίσει έμπνευση και γνώσεις. Τσέκαρε την κατηγορία DIY & Home που προσωπικά μου τράβηξε την προσοχή.

3. Youtube

Η γνωστότερη ιστοσελίδα για βίντεο δεν είναι μόνο για μουσική και αστείες γάτες. Με μερικές έξυπνες αναζητήσεις θα βρεις απίθανες λύσεις σε προβλήματα που αφορούν τα μαστορέματα,  τη μόδα,το  σπίτι, τη ζωή γενικά.

!command:social!

4. Lifehacker

Απασχολούμενο με κάθε τομέα της ζωής, το Lifehacker είναι αυτό που λέει το όνομά του: θα σε βοηθήσει να απλοποιήσεις τη ζωή σου, να μάθεις ό,τι πιο τρελό δε σκέφτηκες ποτέ, κι όλα αυτά διασκεδάζοντας. Θα βρεις tips που αφορούν από εργασίες στο πανεπιστήμιο μέχρι μαγειρική κι από καλλιτεχνικές δεξιότητες μέχρι ζητήματα ψυχολογίας.

5. Για τους γλωσσομαθείς: LivemochaDuolingoLang-8

Οι γλώσσες είναι ίσως η βασικότερη δεξιότητα που πρέπει όλοι να αναπτύσσουμε. Και πλέον δεν είναι καν πολυδάπανη. Ιστοσελίδες όπως οι παραπάνω –που βρίσκονται και σε μορφή εφαρμογής για το κινητό- θα σε μυήσουν στη μάθηση μιας ξένης γλώσσας μέσα από εύκολα παιχνίδια, κάρτες, ερωτήσεις κι αλληλεπίδραση με άτομα που έχουν σαν μητρική τη γλώσσα που μαθαίνεις. Όλα αυτά με μηδαμινό ή απειροελάχιστο κόστος.

6. Coursera +OEDB Saylor

Ακόμα κι η πανεπιστημιακή μάθηση σήμερα μπορεί να μην κοστίζει. Τρεις μεγάλες βάσεις δεδομένων – κι αρκετές ακόμα αντίστοιχες- συναινούν σε αυτό. Μέσω διαδικτύου, απολαμβάνεις πανεπιστημιακά μαθήματα δωρεάν, προσφερόμενα από πανεπιστήμια όλου του κόσμου, πάνω σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς. Παρέχονται σχεδόν πάντα βεβαιώσεις που αποτελούν μια εξαιρετική ενίσχυση τόσο της αντικειμενικής γνώσης όσο και του βιογραφικού σου.