Ο κορυφαίος σύμβουλος της JP Morgan μοιράζεται τα «κλειδιά» της επιτυχίας του

    Από: Startup Team

Ο Jimmy Lee είναι ο θρυλικός σύμβουλος της Wall Street και αντιπρόεδρος της JP Morgan. Λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής του Bloomberg’s «The Year Ahead» μοιράστηκε τα μυστικά της επιτυχίας του. «Πιστεύως πως υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνει ο καθένας κάθε μέρα», είπε ο Lee.

Κατέθεσε τα εξής:

Σκληρή δουλειά:

«Πρέπει να δουλεύεις πολύ σκληρά, αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο».

Ειδίκευση:

«Πρέπει να είσαι γνώστης κάθε πτυχής του τομέα σου, από τα πιο απλά στα πιο σύνθετα. Οφείλεις να έχεις εμπειρία και τεχνογνωσία».

Μην διστάζεις να δώσεις ειλικρινείς συμβουλές:

«Δεν πρέπει κανείς να φοβάται να είναι ειλικρινής, ειδικά όταν πρόκειται για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Πολλόι τραπεζικοί αποσκοπούν στο να κρατούν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ευχαριστημένο με το να μην δίνουν πάντα τις πιο αντικειμενικές τους απόψεις. Αυτό που θεωρώ εγώ είναι οτι το καλύτερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να είναι πάντα ειλικρινής, ανοικτός σε νέες προτάσεις, να δίνει όσο γίνεται αντικειμενικές συμβουλές και να μην φοβάται να εκφραστεί εφόσον έχει αφιερώσει χρόνο να σκεφτεί και να σχηματίσει άποψη σχετικά με κάποιο θέμα».

Μην υποτιμάς τη σπουδαιότητα του να συνεργάζεσαι με άλλους ανθρώπους:

«Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι συνήθως εκτός από υψηλό IQ, έχουν και υψηλό EQ, δηλαδή δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης. Έχει μεγάλη σημασία να έχει ένας άνθρωπος υψηλό δείκτη νοημοσύνης, επειδή τείνει να μπορεί να συνεργάζεται καλύτερα με άλλους ανθρώπους, και εκτός αυτού, στον πυρήνα τους οι τραπεζικές επενδύσεις είναι αρκετά πολύπλοκοι. Από τη στιγμή όμως που εξοικειωθείς με όλους τους όρους, το όλο ζητούμενο είναι οι άνθρωποι».

Μάθε από τα λάθη σου:

«Σε μια μακροχρόνια καριέρα, ο μόνο λογικό είναι να κάνεις άπειρα λάθη. Εγώ κι αν έχω κάνει λαθη… Το σημαντικό είναι όταν κάνεις ένα λάθος αρχικά να το αναγνωρίζεις και να λαμβάνεις την ευθύνη γι αυτό και στη συνέχεια να προσπαθήσεις να βρεις την αιτία που σε οδήγησε στο συγκεκριμένο λάθος και φυσικά να βρεις το τρόπο να μην το επαναλάβεις».

Στις 13 και 14 Νοέμβρη ο Lee μαζί με άλλα στελέχη θα δώσουν λόγο στη σύνοδο κορυφής Bloomberg’s «The Year Ahead» σχετικά με τη βιομηχανία και άλλα οικονομικά θέματα που θα λάβουν μέρος μέσα στο 2015.