Συνέντευξη στο Startup.gr: Θεόδωρος Μάρκος, ιδρυτής της Matego.gr

    Από: Startup Team

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1972 . Μεγάλωσα και ολοκλήρωσα τις λυκειακές μου σπουδές στην Κόρινθο. Στην συνέχεια σπούδασα Οικονομικά και Marketing στην Αθήνα. Από το 1998 έως το 2010 εργαζόμουν αρχικά ως στέλεχος πωλήσεων και στην συνέχεια ως Διευθυντής Πωλήσεων σε εταιρίες τεχνολογίας. Ενδεικτικά αναφέρωEuropean Dynamics, Όμιλος εταιριών Γερμανός, ZTE Hellas. To 2010 αποφάσισα να ιδρύσω την Matego, εταιρία που δραστηριοποιείται στην επιχειρηματική πληροφόρηση και το ψηφιακό Marketing.

Λίγα Λόγια για τη Matego:

Oι υπηρεσίες που παρέχει η Matego είναι οι παρακάτω:

  • Databases

Εξεύρεση των δυνητικών πελατών (εταιρίες στόχος) με βάση τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά τα οποία η εταιρία σας θέτει. Δημιουργία και κατάρτιση καταλόγου με τα στοιχεία των εταιριών – στόχων (επωνυμία, διεύθυνση, στοιχεία επικοινωνίας κλπ). Δημιουργία και κατάρτιση καταλόγου ο οποίος εκτός από τα παραπάνω αναφερόμενα στοιχεία, περιλαμβάνει και τα στοιχεία επικοινωνίας με τους key decision makers ( contact persons ) των εταιριών που έχουν επιλεγεί ως δυνητικοί πελάτες για την εταιρίας σας.

Η επιχειρηματική πληροφόρηση είναι ανάγκη. Η σωστή επιχειρηματική πληροφόρηση προνόμιο. Και αυτό προσφέρει η εταιρία MATEGO Corporate Information Industry αξιόπιστα εργαλεία επαγγελματικής πληροφόρησης και αποκλειστικές υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες και απαιτήσεις της εταιρίας σας.

  • Database Updates

Η MATEGO αναλαμβάνει την ενημέρωση και επικαιροποίηση της B2B βάσης δεδομένων της εταιρίας σας με σκοπό την εξασφάλιση ακριβών και συνεπών δεδομένων.

Η MATEGO αναλαμβάνει για λογαριασμό της εταιρίας σας την αποτελεσματική εκκαθάριση, συντήρηση και συνολική επικαιροποίηση της βάσης δεδομένων του οργανισμού σας, δημιουργώντας έτσι,ένα πολύτιμο εργαλείο επικοινωνίας, πώλησης και προώθησης προϊόντων καθώς και υπηρεσιών.

Τα οφέλη που προσκομίζει ο οργανισμός – πελάτης της Matego, μεταξύ άλλων, είναι οι αποδοτικότερες και αποτελεσματικότερες ενέργειες marketing και πωλήσεων, τα ταχύτερα και πιο αξιόποιστα αποτελέσματα, η βελτιστοποίηση επικοινωνίας καθώς και η καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών του.

  • Call Survey

H MATEGO επίσης αναλαμβάνει την διενέργεια στοχευμένων τηλεφωνικών ερωτήσεων (call survey) σε συγκεκριμένο target group ( υφιστάμενο ή δυνητικό πελατολόγιο ).

Με αυτές τις στοχευμένες ερωτήσεις οι εταιρίες – πελάτες μας, συλλέγουν είτε στοιχεία ( που τους βοηθούν στην κατάρτιση στατιστικών μελετών ) είτε με συγκεκριμένη μέθοδο ερωτήσεων ανιχνεύουν σε ποιούς από τους δυνητικούς πελάτες υπάρχουν ίχνη ενδιαφέροντος με στόχο τον ορισμό συνάντησης.

Η MATEGO με την εμπειρία της δίνει επιπρόσθετη αξία στις στοχευμένες αυτές έρευνες αγοράς.

Η MATEGO Corporate Information Industry έχει φέρει εις πέρας και με πλήρη επιτυχία ιδιαίτερα περίπλοκα και «ευαίσθητα» έργα για απαιτητικούς πελάτες και επομένως λόγω της εμπειρίας και της συνέπειας που μας διακρίνει, μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση.

Μέχρι σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να περηφανευόμαστε ότι έχουμε προσφέρει τις ποιοτικές υπηρεσίες μας σε αρκετές εταιρίες, όπως:

  • ITEC Πληροφορική – 12 PM

  • WIND HELLAS

  • CYTA HELLAS

  • KONICA MINOLTA

  • LAMDA HELLIX

  • TRASYS GREECE

  • INTELEN

  • SOFT ONE

  • XEROX

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος/η σας?

Οι λόγοι που με οδήγησαν να αναπτύξω επιχειρηματική δραστηριότητα είναι οι εξής:

  • Θεωρώ ότι το άγχος σε οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα (του ιδιωτικού τομέα, πάντα) αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής. Είτε η δραστηριότητα αυτή ασκείται από εσένα ως στέλεχος είτε ως επιχειρηματίας. Η ειδοποιός διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι ως υπάλληλος το άγχος διοχετεύεται από τον εργοδότη ( σωστά ή μη ) ενώ το άγχος που έχει ως επιχειρηματίας είναι το κινητήριο και δημιουργικό άγχος για την δική σου ανάπτυξη.

  • Ο άλλος λόγος είναι ότι θεωρώ την Ελλάδα χώρα των ευκαιριών για ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι με σκληρή δουλειά και δημιουργικό πνεύμα να επιχειρήσουν. Ακόμα και σήμερα μέσα σε ένα κυκεώνα κρίσης η Ελλάδα αποτελεί χώρα ευκαιριών για αυτούς που με σκυμμένο το κεφάλι δραστηριοποιούνται σε παραγωγικές δραστηριότητες και δεν αναλώνονται σε ατέρμονες συζητήσεις περί της κρίσης, στις καφετέριες ή στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Η MateGo απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριότητας που προωθούν και πουλούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε άλλες επιχειρήσεις (b2b sales).

Δεν θεωρώ ότι κάποιος έχει ανάγκη από συμβουλές αλλά από προτάσεις. Προτείνω λοιπόν στους νέους που δραστηριοποιούνται ή θέλουν δραστηριοποιηθούν στο επιχειρείν σκληρή δουλειά, υπομονή, επιμονή και κυρίως αυτοσχεδιασμούς.