6+1 τρόποι για να γίνεις εκατομμυριούχος

    Από: Startup Team

Το βασικό χαρακτηριστικό, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, που απαιτείται για να φτάσει κανείς σε τόσο υψηλά επίπεδα επαγγελματικά (αλλά και για οποιονδήποτε άλλο τομέα της ζωής) είναι η πείνα. Εάν δεν έχεις την ισχυρή θέληση να πετύχεις, τότε είναι μάλλον απίθανο να επενδύσεις την απαραίτητη σκληρή εργασία, το πάθος, το θάρρος, την υπομονή και τη βούληση σε οποιοδήποτε project της καριέρας σου. Αυτό είχε γράψει ο Luke Johnson, διαχειριστής της εταιρίας private equity Risk Capital Partners και πρόεδρος της StartUp Britain, στους FT, και δεν είχε άδικο.

Οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι μπορεί από τη μια πλευρά να έχουν καθένας τη δική του προσωπική ιστορία στον δρόμο για την επιτυχία, από την άλλη πλευρά ωστόσο υπάρχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ τους.

Ακολουθούν τα επτά χαρακτηριστικά που έχει κατά μέσο όρο οι ελίτ των αυτοδημιούργητων κροίσων:

Επιχειρηματικότητα:

Αν και υπάρχουν πολλοί γιατροί, δικηγόροι και στελέχη επιχειρήσεων, που διαθέτουν περιουσία άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων, όσοι ξεκινούν τις δικές τους επιχειρήσεις τείνουν να γίνονται ακόμη πλουσιότεροι.

Ξεχάστε το ρολόι:

Η 40ωρη εργασία την εβδομάδα μοιάζει με μερική απασχόληση για τους περισσότερους πλουσίους. Οι 60 με 80 ώρες εργασίας την εβδομάδα, καθώς και η δουλειά την περίοδο των διακοπών, είναι κάτι συνηθισμένο.

Yψηλή ενέργεια:

Πολλοί πλούσιοι έχουν περίσσια ενέργεια, χρειάζονται λίγες ώρες ύπνου και υιοθετούν γενικώς μία αισιόδοξη στάση, σύμφωνα με το ψυχολόγο James Gottfurcht.

Αυτοπεποίθηση:

Ο Gottfurcht τονίζει ότι οι περισσότεροι από τους πελάτες του που δεν ξέρουν τι έχουν, πρεσβεύουν το εξής: “Μπορώ να κάνω τα πάντα”.

Παρατηρητικότητα:

Παρά την υψηλή αυτοπεποίθησή τους, οι πελάτες του Armstrong γνωρίζουν ότι δεν είναι οι εξυπνότεροι άνθρωποι στον κόσμο σε όλα τα θέματα. Για το λόγο αυτό, φροντίζουν να περιτριγυρίζονται από άτομα που είναι και που θα τους βοηθήσουν να πραγματοποιήσουν τα οράματά τους.

Mετριοπάθεια:

Παρά την προβολή ενός λαμπερού τρόπου ζωής των πλουσίων από το Χόλιγουντ, πολλοί εκατομμυριούχοι ζουν αρκετά ταπεινά, φροντίζοντας να μην επιδεικνύουν τον πλούτο τους.

Ανεκτικότητα στον κίνδυνο, αλλά όχι παρορμητισμός:

Οποιοσδήποτε έχει μία επιχείρηση είναι από τη φύση του ριψοκίνδυνος, επισημαίνει ο Flynn. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ασυγκράτητοι επενδυτές μεταξύ των πελατών του. Μπορεί να κάνουν κάποιες βραχυπρόθεσμες επενδύσεις, αλλά αποβλέπουν πάντα σε έναν πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα σε σχέση με τους περισσότερους επενδυτές.