Η Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα της Κρίσης

    Από: Startup Team

Παρατηρώντας τις εξελίξεις στην 2ετια που μας πέρασε, ένα μεγάλο κεφάλαιο της Οικονομίας μας είναι πλέον οι γυναίκες. Η γυναικεία επιχειρηματικότητα θα πρέπει να είναι η απάντηση για την υγιή σταδιακή οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη. Με την προϋπόθεση όμως, ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν δυναμισμό, δημιουργικότητα, καινοτομία και εξωστρέφεια.

Πολλοί είναι αυτοί που ρωτάνε ‘’Γιατί διαφοροποιούνται οι γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες επιχειρηματίες;». Η απάντηση είναι πολύ απλή και κατανοητή. Οι γυναίκες έχουν και τη νοημοσύνη, και την κοινωνική υπευθυνότητα καθώς επίσης και διαπροσωπικές ικανότητες.

Οι γυναίκες επιχειρηματίες εμπνέονται από ουσιαστικούς στόχους όπως για παράδειγμα «το να είσαι αφεντικό του εαυτού σου» και το αίσθημα της αυτοπραγμάτωσης, παρά από οικονομικά κίνητρα, όπως πχ ένα έξτρα εισόδημα. Οι γυναίκες επιχειρηματίες έχουν πιο ήπιο διαχειριστικό στυλ και είναι πιο ανοιχτές στην επικοινωνία. Πέραν και άλλων ικανοτήτων, είναι πιο ελαστικές στις επιχειρησιακές δομές.

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν μια διαδραστική  και ομαδική διαχείριση από τους άνδρες. Επίσης πιστεύουν και επενδύουν στην δια Βίου Μάθηση, όταν κάποιοι άλλοι θεωρούν ορισμένα πράγματα δεδομένα.

Οι καιροί έχουν αλλάξει και θα αλλάζουν καθημερινά. Η επιχειρηματικότητα είναι μία και δεν έχει διαφορά ποιος ‘’Διοικεί’’. Ο τρόπος και οι ηγετικές ικανότητες κάνουν τη διαφορά. Και σε αυτό οι γυναίκες πλέον είναι οι επόμενοι ‘’Δυνατοί Παίκτες’’.