Πώς να κάνετε σωστή χρήση της πιστωτικής κάρτας

    Από: Startup Team

Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν πολλοί άνθρωποι, η λύση για τη σωστή χρήση της πιστωτικής, δεν είναι να μην έχετε κάρτα, αλλά να ακολουθείτε κάποιους απλούς κανόνες.

Βασικό είναι να έχετε λίγες κάρτες. Όχι να μην έχετε καμία, αλλά λίγες. Για παράδειγμα, έρευνα έδειξε μόνο το 8% των πλούσιων ανθρώπων χρησιμοποιούν πάνω από μία κάρτα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε φτωχούς ανθρώπους φτάνει το 77%.

Δεύτερος χρυσός κανόνας καλής χρήσης της πιστωτικής κάρτας είναι να πληρώνετε το σύνολο του λογαριασμού. Στην ίδια έρευνα βλέπουμε ότι οι φτωχοί άνθρωποι σέρνουν υπόλοιπα πιστωτικών καρτών άνω των 5.000 δολαρίων σε ποσοστό 88%, ενώ μόλις το 5% των πλουσίων έχουν μεγάλα υπόλοιπα στις κάρτες τους.

Μία εξήγηση γι’ αυτό είναι φυσικά το γεγονός ότι οι πλούσιοι έχουν τα χρήματα να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, ωστόσο με καλό προγραμματισμό, ακόμη και οι άνθρωποι που δύσκολα τα φέρνουν βόλτα μπορούν να φροντίσουν να προχωρήσουν σε μεγαλύτερη αποπληρωμή χρεών.

Να πληρώνετε την κάρτα σας πάντα έγκαιρα. Επτά στους δέκα ανθρώπους καθυστερούν την πληρωμή της κάρτας τους τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, με αποτέλεσμα βέβαια να πληρώνουν τόκους υπερημερίας.

Το να πληρώνει κανείς εγκαίρως θεωρείται «συνήθεια των πλουσίων» κατά πολλούς ειδικούς.

Να χρησιμοποιείτε τις πιστωτικές κάρτες προς το συμφέρον σας. Για παράδειγμα να ψωνίζετε όταν έχετε τη δυνατότητα των άτοκων δόσεων. Επίσης, να χρησιμοποιείτε κάρτες που σας επιστρέφουν πόντους ή ακόμη και ρευστό.