Active Women: Δωρεάν μαθήματα Πληροφορικής από το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS)

    Από: Startup Team

Το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) ανακοινώνει την έναρξη του 2ου κύκλου του Σχεδίου Δράσης «Active Women: H Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Γυναικών», το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» με δικαιούχο την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ-ΥΠΕΣ).

Μέσα από το Σχέδιο Δράσης οι ωφελούμενες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν εντελώς δωρεάν σε Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Η/Υ, σε Συμβουλευτικές Υποστηρικτικές Υπηρεσίες και σε Workshops Πληροφορικής, προκειμένου να αποκτήσουν τις δεξιότητες που θα ενισχύσουν τη θέση τους στο κοινωνικό σύνολο.

Τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν γυναίκες ηλικίας άνω των 50 ετών

Active Women: Δωρεάν μαθήματα Πληροφορικής από το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS)

Τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν γυναίκες ηλικίας άνω των 50 ετών, μετανάστριες και πρόσφυγες που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και δεν είχαν μέχρι τώρα πρόσβαση στα αγαθά της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Το πρόγραμμα «Active Women» στοχεύει στην ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων στην κοινωνία της πληροφορίας ως μέσο για την εξάλειψη του ψηφιακού αναλφαβητισμού, την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και την προώθηση της ισότητας των φύλων.

Για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενες δηλώνουν συμμετοχή μέσα από το σύνδεσμο activewomen.gr/.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του 1ου κύκλου του Σχεδίου Δράσης, περισσότερες από 60 ωφελούμενες πήραν μέρος στο πρόγραμμα «Active Women»

Active Women: Δωρεάν μαθήματα Πληροφορικής από το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS)

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του 1ου κύκλου του Σχεδίου Δράσης, περισσότερες από 60 ωφελούμενες πήραν μέρος στο πρόγραμμα «Active Women», συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά σεμινάρια πληροφορικής και στις συμβουλευτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες, ενώ περισσότερα από 100 άτομα τόσο από τις ωφελούμενες όσο και από το ευρύ κοινό παρακολούθησαν το 1ο Workshop με θέμα «Ασφαλής περιήγηση στο διαδίκτυο».

«Στόχος της HePIS είναι να διασφαλίσει την πρόσβαση όλων των κοινωνικών ομάδων στα αγαθά των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση και την προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αυτό επιτυγχάνεται μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα  Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» δήλωσε ο Πρόεδρος της HePIS κος Νίκος Φαλδαμής.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Η HePIS είναι το δίκτυο που ενώνει όλες τις κατηγορίες των επαγγελματιών της Αγοράς Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Ελλάδα, με σκοπό να προωθήσει τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα και να αναπτύξει την επαγγελματική τους καταξίωση. Η HePIS είναι το μοναδικό μέλος του Council of European Professional Informatics Societies (CEPIS) και του Ιnternational Federation for Information Processing προωθώντας τα συμφέροντα και τις απόψεις των Ελλήνων Επαγγελματιών και Επιστημόνων των ΤΠΕ σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.