Το Facebook, η Google και η Apple Κυριαρχούν στα “Top Apps Of All Time” και το Candy Crush και το Clash Of Clans είναι τα “Top Games of All Time”

    Από: Startup Team

Μια νέα έκθεση από το App Annie (εταιρία που ασχολείται με App Store analytics δημοσίευσε τις πιο δημοφιλείς  και κερδοφόρες  IOS εφαρμογές όλων των εποχών. Δεν αποτελεί έκπληξη, οτι το πιο downloaded app μέχρι σήμερα είναι το Facebook, το οποίο εκτός απο το original app του διαθέτει άλλες τρεις εφαρμογές στο top 10 της λίστας. Τα οποία φυσικά και είναι: το Facebook Messenger (# 2), το Instagram (# 4) και το WhatsApp Messenger (# 6).

Εν τω μεταξύ, το Candy Crush Saga του King’s είναι πιο downloaded game όλων των εποχών, αλλά από άποψη εσόδων το Clash of Clans της Supercell είναι το πιο κερδοφόρο παιχνίδι παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την App Annie, η εταιρεία καθόρισε αυτές τις ταξινομήσεις αναλύοντας τα δεδομένα που έχει συλλέξει από τον Ιούλιο του 2010, όταν ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά το App Store tracker.

Top Apps by All-Time Worldwide Downloads

Το Facebook, η Google και η Apple Κυριαρχούν στα

Στην κατάταξη των Apps…η Google, το Facebook και η Apple κυριαρχούν στα 10 πιο downloaded apps, με το YouTube της Google να είναι στο # 3, και το Google Maps στο # 8. Το app της Apple “Find my iPhone” είναι  στο # 7 και το iTunes U είναι στο # 10. Οι μόνες άλλες δύο εταιρείες που βρίσκονται στη λίστα των “Top 10 Downloaded apps” είναι η Microsoft με το Skype (# 5) και το Twitter (# 9).

Για όλες τις 10 εφαρμογές, η ΗΠΑ είναι ο leader στα downloads. Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον να σημεωθεί ότι στη θέση #10 όπου βρίσκεται το iTunes U, η θέση μπορεί να έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την Κίνα. Το App Annie δηλώνει ότι η Κίνα ήρθε στη δεύτερη θέση στα downloads για αυτό και υπάρχει η άποψη για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Επιπλέον, οι εφαρμογές σε αυτή τη λίστα έχουν αξιοσημείωτη δύναμη παραμονής στο top 10. Ενώ τα περισσότερα από τα apps είναι άνω των 4 ετών, και τα 10 εξακολουθούν να έχουν εκατομμύρια downloads ανά μήνα. Αυτό σημαίνει ότι αυτές είναι οι εφαρμογές που η πλειοψηφία των χρηστών εγκαθιστά όταν παίρνει για πρώτη φορά iPhone ή iPad, καθώς και εκείνες που εγκαθιστούν κατά τη μετακίνηση σε μια νέα συσκευή από ένα παλαιότερο μοντέλο.

Top Apps by All-Time Worldwide Revenue

Το Facebook, η Google και η Apple Κυριαρχούν στα

Όταν όμως πρόκειται για τα apps που βγάζουν τα υψηλότερα έσοδα, τότε, το top 10 δείχνει τελείως διαφορετικό. Στη δεύτερη αυτή λίστα, κυριαρχούν τα entertainment apps (π.χ. μουσική και αθλήματα) και τα dating apps. Στη δεύτερη λίστα, το app Pandora κυριαρχεί, ακολουθεί το LINE, το dating app Zoosk, το Pages της Αpple, το Spotify, το Badoo,το Skype, το MLB.com At Bat, το Grindr, και το LINE PLAY

Και το κορυφαίο app, Pandora radio, καθοδηγείται από τις ΗΠΑ, οι οποίες συνέβαλαν ουσιαστικά στο σύνολο των εσόδων της, αναφέρει το App Annie.

Επίσης μόνο το Skype εμφανίζεται τόσο στα κορυφαία downloads όσο και στη λίστα με τα κορυφαία έσοδα.

Ranked Top 10, τον Ιούλιο του 2010 & 2015 σε Ενεργούς Χρήστες Μηνιάια

Το Facebook, η Google και η Apple Κυριαρχούν στα

Πολλά από τα top downloaded και top κερδοφόρα apps βρίσκονται και στα top apps με ενεργούς χρήστες μηνιαία, εκτός από την Κίνα (δείτε τον πίνακα). Εκεί, κανένα από τα 19apps στις προηγούμενες λίστες δεν είναι στη λίστα των top 50 apps με ενεργούς χρήστες μηνιαία, διότι οι χρήστες προτιούν τοπικά apps.

Top Games by All-Time Worldwide Downloads

Το Facebook, η Google και η Apple Κυριαρχούν στα

Από την πλευρά των παιχνιδιών, το σχεδόν 3ων ετών Candy Crush εξακολουθεί να προσελκύει εκατομμύρια downloads σε μηνιαία βάση και έχει παραμείνει στο # 1 daily top iPhone game rankings σε πάνω από 100 χώρες.

Τα περισσότερα από τα παιχνίδια (7 από 10) βασίζονται σε ένα μηχανικό χτύπημα (swipe mechanic), 9 στα 10 είναι casual games, και όλα τους είναι launched 2 xρόνια και πάνω. Το νεότερο στον κατάλογο είναι το “Despicable Me”, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2013.

Λίγα λόγια για τα 2 φαινόμενα των game apps

Το Clash of Clans και το Candy Crush Saga είναι τα μόνα παιχνίδια που εμφανίζονται και στις δύο λίστες (most-downloaded και top revenue lists), στην κατάταξη ως # 1 και # 2, αντιστοίχως.

Top Games by All-Time Worldwide Revenue

Το Facebook, η Google και η Apple Κυριαρχούν στα

Η Ιαπωνία κάνει μια καλή εμφάνιση στην κορυφή της λίστας των εσόδων στα παιχνίδια με το “Puzzle & Dragons” και  το “Monster Strike” νε  βρίσκονται στις θέσεις # 3 και # 5.

To Supercell «καθαρίζει» έχοντας στο Top 10 των παιχνιδιών με τα υψηλότερα έσοδα 3 παιχνίδια, Clash of Clans, Hay Day and Boom Beach.

Αυτά τα 3 μαζί με το Candy Crush και το Despicable Me είναι επίσης και τα πιο χρησιμοποιημένα παιχνίδια.

Ranked Top 10, τον Ιούλιο του 2010 & 2015 σε Ενεργούς Χρήστες Μηνιάια

Το Facebook, η Google και η Apple Κυριαρχούν στα

Πηγές:

  1. techcrunch.com
  2. www.appannie.com
  3. JAN PERSIEL/FLICKR (εικόνες)