ΠΛΟΗΓΟΣ: Για να έχεις το Ελληνικό Αρχιπέλαγος πάντα μαζί σου…

    Από: Startup Team

Η εταιρεία HARTIS παρουσιάζει τη νέα πρωτοποριακή mobile εφαρμογή Ploigos (ελληνική έκδοση) και Sail-Pilot (αγγλική έκδοση), η οποία είναι ένας ψηφιακός Πορτολάνος (Greek Waters Pilot) που περιλαμβάνει τις πληροφορίες των έντυπων Πλοηγών της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Η εφαρμογή αφορά όλους τους φίλους της ανοιχτής θάλασσας που αναζητούν οδηγίες πλοήγησης, συμπληρωματικές ως προς τους ναυτικούς χάρτες,  για σημεία ενδιαφέροντος, καθώς και για τον απόπλου και τον κατάπλου σε λιμάνια ή άλλα θαλάσσια καταφύγια.

Η μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να πλοηγηθεί πολύ γρήγορα σε σημεία ενδιαφέροντος και να διαβάσει Ναυτιλιακές Πληροφορίες, Οδηγίες Είσπλου, Αγκυροβολία, Ασφάλεια, Τοπικά Προγνωστικά Καιρού, Άνεμοι, Ρεύματα, Εφοδιασμός, Τοπικές Αρχές, Υγειονομική Περίθαλψη, Επικοινωνία, Κίνδυνοι, Καταφανή Σημεία και άλλες ναυτικές οδηγίες για περιοχές που πρόκειται να επισκεφτεί με την αξιοπιστία των επιτόπιων ερευνών της Υδρογραφικής Υπηρεσίας.

Η HARTIS, με σκοπό να αναδείξει το πλήθος των εναλλακτικών θαλάσσιων αποδράσεων, που έχουν οι φίλοι της ανοιχτής θάλασσας στην Ελλάδα, έχει χωρίσει το Ελληνικό Αρχιπέλαγος σε εννέα (9) Ιστιοπλοϊκές Περιοχές (Sailing Areas). Κατά αντιστοιχία, τα δεδομένα της εφαρμογής είναι χωρισμένα σε 9 ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες, που ο χρήστης της εφαρμογής μπορεί εύκολα και γρήγορα  να αγοράσει (κατεβάσει), όπως θα αγόραζε ένα τεύχος του έντυπου Πλοηγού. Το κόστος των βιβλιοθηκών των ιστιοπλοϊκών περιοχών κυμαίνεται από 9,99 ευρώ έως 19,99 ευρώ, και σχετίζεται με το πλήθος των πληροφοριών που περιλαμβάνει η κάθε βιβλιοθήκη.

Η εφαρμογή κυκλοφόρησε, έχοντας διαθέσιμες προς αγορά 3 βιβλιοθήκες Ιστιοπλοϊκών Περιοχών, τα Ιόνια Νησιά, τα Δωδεκάνησα και τις Σποράδες, τρεις περιοχές που καλύπτουν πάνω από το 60% των περιοχών θαλάσσιου τουριστικού ενδιαφέροντος. Μέσα στο 2015 θα προστεθούν ακόμη 5 περιοχές (Μυρτώο Πέλαγος, Βόρειο-ανατολικό Αιγαίο, Σαρωνικός Κόλπος, Κορινθιακός Κόλπος και Κρήτη), ενώ οι περιοχές εκτιμάται πως θα ολοκληρωθούν το 2016 με τις Κυκλάδες.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι  με την ολοκλήρωση και των εννέα (9) περιοχών, η εφαρμογή θα περιλαμβάνει πληροφορίες για περίπου 500 Λιμένες450 Λιμενίσκους40 Μαρίνες150 Αλιευτικά Καταφύγια950 Ακρωτήρια500 Νησιά1150 Βραχονησίδες65 Διαύλους250 Ναυτικούς Κινδύνους850 Ορμίσκους900 Όρμους100 Στενά150 Φάρους και άλλα πολλά ιδιαίτερα σημεία ναυτικού ενδιαφέροντος.

Για κάθε περιοχή και σημείο ενδιαφέροντος υπάρχει διαδραστικός (vector) χάρτης, που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να αντιληφθεί άμεσα τη θέσης του σε σχέση με αυτό έτσι ώστε να μπορέσει να πλοηγηθεί με ασφάλεια σε αυτό, καθώς επίσης η εφαρμογή περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό φωτογραφιών και λεπτομερή σκαριφήματα λιμανιών.

Ο Πλοηγός περιέχει τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που συλλέγονται και αναλύονται από στελέχη της Υδρογραφικής Υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια επιτόπιων ερευνών. περισσότερα…

Η εφαρμογή Πλοηγός είναι διαθέσιμη για λήψη από το Apple Store και το Google Play.