Συνέντευξη StartUp.gr: Pavlina Katiaj, Thinking (C)up

    Από: Startup Team

 

Λίγα λόγια για εσάς (σύντομο Βιογραφικό):

Είμαι απόφοιτος του προπτυχιακού τμήματος Διοικητική Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του μεταπτυχιακού τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας με νέες Τεχνολογίες του ιδίου πανεπιστημίου. Έκανα την αρχή στην επιχειρηματικότητα πριν από λίγα χρόνια με την ιστοσελίδα mystudentpass.grTo 2013 ανέλαβα το χτίσιμο ως brand και την όλη λειτουργία από την γέννησή του, του Thinking (C)up.

Τι είναι λοιπόν το Thinking (C)up;

Συνέντευξη StartUp.gr: Pavlina Katiaj, Thinking (C)up

To Thinking (C)up είναι ένας χώρος απέναντι από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Λόγω, λοιπό, της τοποθεσίας του απευθύνεται σε φοιτητές. Ο χώρος είναι νοητά χωρισμένος σε reading spot και σε playing spot. Φέτος το Πάσχα κάναμε και μια μεγάλη συνεργασία με την Whats Up. Διαμόρφωσε σε πολύ μοντέρνο και λειτουργικό στυλ το Meeting room μας.

 

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος/η σας?

Θεωρώ ότι η επιχειρηματικότητα εμπεριέχει περισσότερη δημιουργικότητα, ένταση και αγάπη για την εργασία σου. 
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ στο νέο μου πρότζεκτ. Είναι το Thinking (C)up PetitTo Thinking (C)upπήγε πολύ καλά. Οι φοιτητές το αγάπησαν, το έκαναν στέκι τους και η γενική πορεία του ήταν πάνω από τις προσδοκίες μας.  
Έτσι προχωράμε στο Thinking (C)up Petit είναι ένα μικρότερο αδερφάκι του. Καθώς έχουμε μια έλλειψη στοBudget μας, τρέχουμε μια καμπάνια στο Indiegogo. Θα ήθελα να ζητήσω από όλους την στήριξη τους. Στήριξη για εμάς μπορεί να είναι και ένα share της καμπάνιας στο προφίλ στο facebook. Θα θέλαμε πάρα πολύ όλο αυτό να πετύχει. 
https://www.indiegogo.com/projects/stepbysteptothinkingcuppetit–3/x/10744264#/comments

Σε ποιους απευθύνεστε και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σας;

Όπως ανέφερα και παραπάνω απευθυνόμαστε στους φοιτητές αλλά και γενικότερα στους νέους. Στο Thinking(C)up μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους διαβάζοντας βιβλίο από την βιβλιοθήκη μας, κάνοντας μια εργασία στο Meeting room ή και παίζοντας στο playing spot κάποιο επιτραπέζιο.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Στις ημέρες , μας ακόμα και στην καθημερινότητά μας, η δημιουργικότητα είναι η μόνη λύση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργούμε, να παράγουμε και να νιώθουμε ολοκληρωμένοι. 
Θεωρώ ότι η λέξη επιχειρηματίας έχει πολύ βάρος. Πρέπει να έχει κάποιος μια πολύ μεγάλη πορεία, για να τον αποκαλέσουμε επιχειρηματία έστω και νέο. Επειδή δεν ξέρω αν θα μπορούσα να δώσω συμβουλές σε έναν τέτοιο άνθρωπο, θα προσπαθήσω  να μεταφέρω  κάποια πράγματα με βάση όσα έχω ζήσει, σε όσους θέλουν να μπουν στον κλάδο της επιχειρηματικότητας. Είναι ένα πολύ δύσκολος  χώρος. Πρέπει να θυσιάσεις πολλά πράγματα, προσωπικό χρόνο, άλλες ασχολίες που σε ευχαριστούν και ύπνο. Θέλει πολύ δουλεία και ικανότητα στην διαχείριση χρόνου. Χρειάζεται μεγάλη επιμονή και υπομονή.  Άρα οι “συμβουλές” που θα έδινα είναι : Αγάπη για αυτό που θα κάνετε, αποφασιστικότητα, γερό στομάχι (για τις σχεδόν σίγουρες αποτυχίες) δεμένη ομάδα και just do it.

Τέλος θα ήθελα να ζητήσω άλλη μια φορά την στήριξη σας.  Παρακάτω είναι το link της καμπάνιας, μπορείτε να στηρίξετε με πολλούς τρόπους! 
www.indiegogo.com/projects/step-by-step-to-thinking-cup-petit–3/x/10744264#/comments

Ευχαριστούμε πολύ!!