Café Press: Αν έχεις μια έξυπνη ιδέα, δε χρειάζεσαι πλέον κεφάλαια για να την υλοποιήσεις!

    Από: Startup Team
πηγή: www.epixeiro.gr/τεχνολογία/internet-και-online-επιχειρήσεις/30503-café-press-αν-έχεις-μια-έξυπνη-ιδέα,-δε-χρειάζεσαι-πλέον-κεφάλαια-για-να-την-υλοποιήσεις

Έχεις καλλιτεχνική φύση; Είσαι γεμάτος ιδέες και δεν ξέρεις πως και πού να τις πουλήσεις; Κανένα πρόβλημα! Αν έχεις μια έξυπνη ιδέα, ένα έξυπνο προϊόν, μια έξυπνη εικόνα κ.λπ., δε χρειάζεσαι πλέον κεφάλαια για την υλοποίηση της, ούτε πελάτες για να πουλήσεις τα προϊόντα σου. Αυτό το αναλαμβάνει άλλος για σένα.

Σου ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό; Το ίδιο και σε μας γι αυτό και το ψάξαμε λίγο παραπάνω, με την ελπίδα πως ίσως έτσι βοηθήσουμε κάποιους να βρουν μια νέα επαγγελματική διέξοδο.

Τι είναι το Café Press

Πρόκειται για μία ιντερνετική πλατφόρμα που «τα σπάει» διεθνώς σε Αμερική, Αυστραλία, Καναδά, Ην.Βασίλειο. Σαν εταιρεία ξεκίνησε δειλά τα βήματα της το 1999 και ασχολήθηκε κυρίως με τον σχεδιασμό και την τεχνολογία του printing διαφόρων προϊόντων. Σήμερα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους online retailers gadgets με… 11- 12 εκατομμύρια επισκέπτες του site μηνιαίως και 2 εκ. συνεργαζόμενα online καταστήματα. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο προϊόν που δεν διαθέτει το Café Press. Επειδή, η λίστα είναι ατελείωτη, καλύτερα να μπεις στο site και να δεις τα διαθέσιμα προϊόντα μόνο/η σου. Εγώ σου παραθέτω ενδεικτικά κάποια, τα οποία δείχνουν να έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, όπως t-shirt, τσάντες, κούπες, γυναικεία αξεσουάρ, είδη σπιτιού, είδη μωρού, αξεσουάρ τηλεφώνου κά.

Που οφείλει την επιτυχία του το Café Press;

Καλή ερώτηση. Αν σκεφτείς πως στo Café press δημιουργοί και αγοραστές συναντώνται καθημερινά και μοιράζονται φρέσκες ιδέες που κάνουν τη διαφορά, έχεις την απάντηση. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία πλατφόρμα ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας που συμβαδίζει πάντα με τον παλμό της εποχής. Ο καθένας, με οποιαδήποτε αφορμή, μπορεί να καταθέσει μια νέα ιδέα και αν κάποιοι πελάτες τη βρουν ενδιαφέρουσα (και εκδηλώσουν το ενδιαφέρον να την αγοράσουν), τότε έχεις πολλές πιθανότητες η ιδέα σου να γίνει προϊόν και το προϊόν σου… το επόμενο big hit των πωλήσεων του Café Press. Μην ξεχνάς, σε αυτή την πλατφόρμα πρωτοξεκίνησαν κάποια από τα πιο έξυπνα σλόγκαν σε ποτήρια για τις εκλογές των ΗΠΑ, εδώ κυκλοφόρησε το πρώτο t-shirt με το γνωστό σήμα hashtag (#) το 2009 κ.ά.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Café Press

Θα σου ακουστεί περίεργο κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό! Το επαληθεύσαμε ζητώντας διευκρινίσεις από την ίδια την εταιρεία. Aρκεί ένα αρχείο με αξιοπρεπή ανάλυση για να καταθέσεις την ιδέα σου στο Café Press. Αν αυτή η ιδέα βρει ανταπόκριση και ένας αξιόλογος αριθμός πελατών εκδηλώσει το ενδιαφέρον να την αγοράσει, τότε η πλατφόρμα αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα:

  • Τη δωρεάν εκτύπωση
  • Τη δωρεάν παραγωγή
  • Τη δωρεάν προβολή και πώληση των προϊόντων σου σε εκατομμύρια στοχευόμενους πελάτες (για μένα η μεγάλη αδυναμία των Ελλήνων δημιουργικών/καλλιτεχνών που αποτελεί τροχοπέδη και περιορίζει σημαντικά το αστείρευτο ταλέντο τους)
  • Ακόμη και την οργάνωση και αποστολή (shipping) των προϊόντων σου σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις, πως το Café Press δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα και πως όλα αυτά τα κάνει, γιατί προσδοκά να κερδίσει κάτι από την πώληση των προϊόντων σου. Αυτό το κάτι, δεν είναι άλλο από κάποιο ποσοστό επί των πωλήσεων των προϊόντων. Δεν γνωρίζω ποιο είναι αυτό το ποσοστό, αλλά μάλλον δεν πρέπει να σε απασχολεί τόσο. Στο κάτω κάτω σκέψου πως εσύ καταθέτεις μόνο την ιδέα και δεν βάζεις μία ως κεφάλαιο. Από τη στιγμή που το Café Press αναλαμβάνει τα πάντα, τι σε νοιάζει αν κρατά ένας μέρος των κερδών ως προμήθεια (από τις πωλήσεις της ιδέας ή του προϊόντος σου); Το βέβαιο είναι πως τα υπόλοιπα κέρδη θα φτάνουν ως κατάθεση στον τραπεζικό σου λογαριασμό.

Το μεγάλο μειονέκτημα του Café Press