«Near – Check Who’s Nearby» η εφαρμογή του 18χρονου Έλληνα

    Από: Startup Team
πηγή: www.epixeiro.gr/start-up/υποστηρίζοντας-το-ξεκίνημα/32102-«near-check-who-s-nearby»-η-εφαρμογή-του-18χρονου-έλληνα

Μία βόλτα στη θάλασσα και ένα δίλημμα ήταν αρκετά ώστε να οδηγήσουν τον 18χρονο φοιτητή από τη Λάρισα, Βαλεντίνο Τζέκα στη δημιουργία μίας νέας εφαρμογής το «Near – Check Who’s Nearby», η οποία μπορεί να σας πει που βρίσκονται οι φίλοι σας μέσα σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων.

Ποιο ήταν όμως αυτό το δίλημμα που οδήγησε τον Βαλεντίνο στη δημιουργία της εφαρμογής;

Μετά τις πανελλήνιες και καθώς πηγαίναμε με το τρένο στη θάλασσα κατά εκατοντάδες, όλοι ερχόμασταν αντιμέτωποι με το ίδιο δίλημμα. Δεν μπορούσαμε να αποφασίσουμε σε ποιο beach bar να πάμε! Με αποτέλεσμα να κάνουμε τηλεφωνήματα, να στέλνουμε μηνύματα και να ψάχνουμε μανιωδώς τα check’ins στο Facebook, ώστε να δούμε ποια άτομα βρισκόντουσαν σε κάθε μαγαζί ώστε να κάνουμε και εμείς την κατάλληλη επιλογή.

Τις περισσότερες φορές δεν βγάζαμε άκρη και χάναμε πολύ χρόνο. Οπότε, σκέφτηκα γιατί να μην μπορείς όλες αυτές τις πληροφορίες να τις έχεις κατευθείαν στο κινητό, στο χέρι σου και να κάνεις την καλύτερη επιλογή κατευθείαν! Έτσι με το «Near – Check Who’s Nearby» μπορείς να δεις ποια άτομα υπάρχουν κοντά σου, σε μια απόσταση 3 χιλιομέτρων ώστε να μην χρειάζεται να χάνεις τον χρόνο σου!

«Από τα 12 μου χρόνια άρχισα να μπαίνω στη λογική του προγραμματισμού»

Είχες κάποιο τεχνολογικό υπόβαθρο – σκοπεύεις να ακολουθήσεις ανάλογες σπουδές; «Από μικρός είχα μεγάλη κλίση προς την πληροφορική και την επιχειρηματικότητα! Περίπου στα 12 μου χρόνια άρχισα να μπαίνω στη λογική του προγραμματισμού. Αργότερα, στις αρχές του γυμνασίου άρχισα να ασχολούμαι με το «hacking», μέσω του οποίου μπήκα ακόμα βαθύτερα στη φιλοσοφία του προγραμματισμού και έμαθα ακόμα περισσότερα. Τότε ήταν και η εποχή που άρχισε να με μαγεύει όλο αυτό, η δύναμη που μπορεί να έχει κάποιος μέσα από έναν υπολογιστή. Η θέληση για δημιουργία, το αίσθημα της ελευθερίας αλλά και η δυνατότητα να προκαλείς συναισθήματα στους άλλους! Αυτή τη στιγμή σπουδάζω στο τμήμα πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου».

«Το Near – Check Who’s Nearby έχει στόχο να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά»

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή και ποιος είναι ο στόχος της; «Το Near – Check Who’s Nearby έχει έναν απλό σκοπό! Να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά χωρίς να χάνουν χρόνο σε μηνύματα, κλείσεις και check’ins. Mπορείς απλώς να δεις στον χάρτη ποιος βρίσκεται κοντά σου σε μια συγκεκριμένη απόσταση χιλιομέτρων. Δεν ξέρεις καλά τις περιοχές; Μπορείς άμεσα και εύκολα να βρεθείς με τους φίλους σου παίρνοντας οδηγίες μέσω των χαρτών της Google. Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να δεις κάποιες βασικές πληροφορίες για τους γνωστούς και άγνωστους που βρίσκονται γύρω σου και αν δεν καλυφθείς μπορείς να δεις τα προφίλ που διατηρούν στα κοινωνικά δίκτυα. Τέλος, σε κάθε πόλη θα μπορείς να δεις τα 10 πιο δημοφιλή άτομα».

«Η εφαρμογή έχει downloads από χρήστες σε πάνω από 85 χώρες»

Πότε έγινε το λανσάρισμα της εφαρμογής και ποια είναι η ανταπόκριση μέχρι τώρα; «Από την πρώτη κιόλας μέρα ήμασταν μέσα στις Top 10 Social εφαρμογές στο play store. Σήμερα, μερικές εβδομάδες μετά, βρισκόμαστε ακόμα σε υψηλή θέση χωρίς να έχουμε πέσει κάτω από την 14η. Επίσης, ήμασταν πολλές φορές πρώτοι στις Νέες Τάσεις του play store. Το feedback από τους χρήστες είναι εξαιρετικό. Τα σχόλια στο play store αλλά και στη σελίδα μας στο Facebook είναι πολύ θετικά. Έχουμε downloads από χρήστες σε πάνω από 85 χώρες. Τέλος, έχουμε κάποιες φοβερές ιδέες που θα δείτε σύντομα μέσα στην εφαρμογή. Stay Tuned!».

Τίποτα δεν είναι τυχαίο…