Ξεκίνησε ο 22ος φοιτητικός διαγωνισμός economia με θέμα Restarting GREECE

    Από: Startup Team

Με σύνθημα Restarting Greece ξεκινάει φέτος δυναμικά ο διαγωνισμός που έγινε θεσμός από την Οικονομική Επιθεώρηση καθώς φέτος συνδιοργανώνεται από τους νικητές όλων των προηγούμενων ετών (από το 1994 έως σήμερα) τους Economia Winners Alumni!

Όραμα του 22ου economia φοιτητικού διαγωνισμού να συνεχίσει να αποτελεί μια διαχρονική πλατφόρμα εξέλιξης νέων ατόμων και έκφρασης ιδεών, προσαρμοζόμενος στις προκλήσεις της μοντέρνας εποχής, ενώ σκοπός του είναι η κινητοποίηση των νέων να συνδέσουν την ακαδημαϊκή θεωρία με επίκαιρα θέματα, η ενίσχυση της δικτύωσης φρέσκου δυναμικού με κορυφαίες επιχειρήσεις, η ανάδειξη νέων ατόμων με κριτική σκέψη και η παροχή σημαντικών επιβραβεύσεων στους συμμετέχοντες.

 

 

Το θέμα στο οποίο θα διαγωνισθούν φέτος οι υποψήφιοι είναι

 

Restarting Greece:

Οικοδομώντας νέα μοντέλα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας

Οι διαγωνιζόμενοι διαλέγουν και γράφουν εργασία 2.000 λέξεων σε ένα από τα τρία θέματα:

1.Βιομηχανία: αποκέντρωση και έξυπνη ανάπτυξη (νέες τεχνολογίες),

2.Clustering: δημιουργία και προώθηση επιχειρησιακών δικτύων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον πρωτογενή ή /και δευτερογενή τομέα

3.Διευκόλυνση του επιχειρείν από το δημόσιο τομέα.

Η έναρξη του 22ου economia Φοιτητικού Διαγωνισμού έχει ανακοινωθεί και η ημ/νία λήξης υποβολής εργασιών είναι στις 31 Μαρτίου 2016. Η βαθμολόγηση των εργασιών γίνεται από την επιτροπή η οποία αποτελείται από τον κύριο Γ. Δουκίδη, καθηγητή τμήματος διοίκησης ΟΠΑ, την κυρία Ν. Τζάκου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Δρ. Β. Αποστολόπουλο, Πρόεδρο της ελληνικής Ένωσης Eπιχειρηματιών και ειδικό σύμβουλο τον διευθυντή του περιοδικού «Οικονομική Επιθεώρηση» κύριο Α. Παπαγιαννίδη. Η βαθμολόγηση γίνεται τον Απρίλιο ενώ η τελετή της απονομής των βραβείων προγραμματίζεται για τoν Ιούνιο.

Φέτος ο διαγωνισμός συνεχίζει όπως και πέρισυ να παρέχει δωρεάν mentoring ενώ πλούσια δώρα αναμένουν τους νικητές!

Η ημ/νία λήξης υποβολής εργασιών είναι στις 31 Μαρτίου 2016.

Χορηγοί: Bahas, Grammatidis and PartnersNomiki Bibliothiki, Aegean

Χορηγοί Επικοινωνίας: Καθημερινή, Νομικός Σύμβουλος,  Startup.gr

Υπό την Αιγίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Περισσότερα για το διαγωνισμό: economia.gr/el/article/category/54

στο www.economia.gr και στο facebook #22economia