MITEF GREECE STARTUP COMPETITION Παράταση Αιτήσεων έως τις 30.12.2015

    Από: Startup Team

Σε συνέχεια της πρόσκλησης που απηύθυνε το MIT Enterprise Forum Greece για συμμετοχή στο διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition, ένα διεθνή «επιταχυντή» για την ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση και την προώθηση της ελληνικής τεχνολογικής επιχειρηματικότητας, ανακοινώνεται η παράταση των αιτήσεων. Η παράταση στη διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων για το διαγωνισμό θα είναι έως και τις 30 Δεκεμβρίου, 2015 (23:59 μ.μ. ώρα Ελλάδος).

Με την ολοκλήρωση των αιτήσεων στις 30 Δεκεμβρίου, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 25 επικρατέστερες ομάδες, που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο με βάση τα ακόλουθα τρία κριτήρια: τεχνολογική καινοτομία, ικανότητα επέκτασης στην παγκόσμια αγορά και δυναμική για ουσιαστικό αντίκτυπο στην οικονομία. Στο δεύτερο γύρο (Φεβρουάριος – Μάιος 2016) αξιόλογοι μέντορες της διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής θα καθοδηγήσουν τις ομάδες, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, όπως: Perfect Pitch, Νομικά θέματα, Επικοινωνία, Marketing, Χρηματοοικονομικά & Φορολογία, Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού. Τα εργαστήρια αυτά θα διεξαχθούν από Έλληνες και διεθνείς στρατηγικούς συνεργάτες του MITEF Greece, όπως οι δικηγορικές εταιρίες Ποταμίτης-Βεκρής και Foley & Lardner LLP, η EY, η V+O Communication, Κorn FerryHay Group και η Plano & Simple. Στο τέλος του 3μηνου προγράμματος οι 10 επικρατέστερες ομάδες θα προκριθούν στο επόμενο και τελικό στάδιο. Στον τρίτο και τελικό γύρο (Ιούνιος 2016) η κριτική επιτροπή, θα επιλέξει τις 3 νικήτριες ομάδες οι οποίες θα αποδείξουν: α) σημαντική βελτίωση της αξίας της επιχειρηματικής τους πρότασης και β) εμπορική αξιοποίηση και ανταγωνιστική παρουσία στη διεθνή αγορά.

Σημειώνεται πως οι 3 τελικοί νικητές που θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο του 2016, θα διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα και βραβεία με τη μορφή παρεχόμενων υπηρεσιών, συνολικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ. Ανάμεσα στα βραβεία σε μορφή υπηρεσιών συγκαταλέγονται: νομική συμβουλευτική υποστήριξη σε Ελλάδα και Η.Π.Α από τις εταιρίες Ποταμίτης-Βεκρής και Foley & Lardner LPP., χρηματοοικονομικές υπηρεσίες από την ΕΥ, Εργαλεία ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού από την Hay Group κ.α. Ωστόσο βασικό και κυριότερο όφελος για τους νικητές αποτελεί η διεθνής αναγνώριση. Ειδικότερα, οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να προβληθούν μέσα από το MITEF Global, το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο, που ασχολείται με την καινοτομία και την τεχνολογική επιχειρηματικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο mitefcompetition.org, ενώ μπορούν να παρακολουθήσουν τα 2 webinars με οδηγίες σχετικά με τη συμπλήρωση των αιτήσεων τους στον ακόλουθο σύνδεσμο: bit.ly/MITEFGreeceWebinars2016

Πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με το διαγωνισμό, την κριτική επιτροπή, τους μέντορες κ.α. θα δημοσιεύονται επίσης στην ιστοσελίδα και τα social media του ΜΙΤΕF Greece.

Σε συνέχεια της πρόσκλησης που απηύθυνε το MIT Enterprise Forum Greece για συμμετοχή στο διαγωνισμό MITEF Greece  Startup  Competition, ένα διεθνή «επιταχυντή» για την ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση και την προώθηση της ελληνικής τεχνολογικής επιχειρηματικότητας, ανακοινώνεται η παράταση των αιτήσεων. Η παράταση στη διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων για το διαγωνισμό θα είναι έως και τις 30  Δεκεμβρίου, 2015 (23:59 μ.μ. ώρα Ελλάδος).

Με την ολοκλήρωση των αιτήσεων στις 30 Δεκεμβρίου, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 25 επικρατέστερες ομάδες, που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο με βάση τα ακόλουθα τρία κριτήρια: τεχνολογική καινοτομία, ικανότητα επέκτασης στην παγκόσμια αγορά και δυναμική για ουσιαστικό αντίκτυπο στην οικονομία. Στο δεύτερο γύρο (Φεβρουάριος – Μάιος 2016) αξιόλογοι μέντορες της διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής θα καθοδηγήσουν τις ομάδες, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, όπως: Perfect Pitch, Νομικά θέματα, Επικοινωνία, Marketing, Χρηματοοικονομικά  & Φορολογία, Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού. Τα εργαστήρια αυτά θα διεξαχθούν από Έλληνες και διεθνείς στρατηγικούς συνεργάτες του MITEF Greece, όπως οι δικηγορικές εταιρίες Ποταμίτης-Βεκρής και Foley & Lardner LLP, η EY, η V+O Communication, Κorn FerryHay Group και η Plano & Simple. Στο τέλος του 3μηνου προγράμματος οι 10 επικρατέστερες ομάδες θα προκριθούν στο επόμενο και τελικό στάδιο. Στον τρίτο και τελικό γύρο (Ιούνιος 2016) η κριτική επιτροπή, θα επιλέξει τις 3 νικήτριες ομάδες οι οποίες θα αποδείξουν: α) σημαντική βελτίωση της αξίας της επιχειρηματικής τους πρότασης και β) εμπορική αξιοποίηση και ανταγωνιστική παρουσία στη διεθνή αγορά.

Σημειώνεται πως οι 3 τελικοί νικητές που θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο του 2016, θα διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα και βραβεία με τη μορφή παρεχόμενων υπηρεσιών, συν