H Ελληνo-Κυπριακή εταιρεία VesselBot, κατακτά το λιμάνι του Ρότερνταμ!

    Από: Startup Team

Η ελληνική-κυπριακή startup επιχείρηση VesselBot επιλέχθηκε ανάμεσα σε 1700 εταιρείες από όλο τον κόσμο από το PortXL, ένα Ολλανδικό πρόγραμμα επιτάχυνσης ανάπτυξης επιχειρήσεων (accelerator) με έδρα το λιμάνι του Ρότερνταμ.

Το PortXL είναι το πρώτο acceleration program για tech startupsτα οποία δραστηριοποιούνται σε σχετικές αγορές αλλά και στην ίδια την αγορά της ναυτιλίας. Ο θεσμός ξεκίνησε από το λιμάνι του Ρότερνταμ με την πλήρη στήριξη των εταιρειών VanOord, Vopak, Boskalis, Damen, Heineken, Rabobank, και EY.

Στις 07 & 08 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια των ημερών της τελικής επιλογής, 19 startups από όλο τον κόσμο παρουσίασαν τις εταιρίες τους σε κοινό άνω των 160 μεντόρων, επενδυτών και experts της αγοράς. Τα 12 καλύτερα επιλέχτηκαν για το accelerationπρόγραμμα του PortXL, μεταξύ των οποίων και το ελληνικό-κυπριακόship-chartering market place, VesselBot.

Οι μέντορες του PortXL θα εκπαιδεύσουν την Ελληνοκυπριακή εταιρία για τρεις μήνες γύρω από θέματα που έχουν να κάνουν με οικονομικά, business model innovation, business developmentκαι ethics. Αυτή η επαγγελματική υποστήριξη, θα βοηθήσει το VesselBot να οδηγηθεί στη βέλτιστη ανάπτυξη του. Στις 30 Ιουνίου το VesselBot θα παρουσιάσει την πρόοδο του σε ένα κοινό άνω των 1.000 ατόμων. Δημοσιογράφοι, συνεργάτες και επενδυτές θα γιορτάσουν μαζί τους την ολοκλήρωση του προγράμματος ελπίζοντας πως θα οδηγήσουν την επιχείρηση στο επόμενο στάδιο!

Λίγα λόγια για το VesselBot…

Το VesselBot είναι μια καινοτόμος διαδικτυακή πλατφόρμα ναύλωσης πλοίων εμπορικής ναυτιλίας. Παρέχεται με τη μορφή SaaS (Software as a service) προσφέροντας τόσο στους Ναυλωτές όσο και στους Ιδιοκτήτες πλοίων στρατηγικά, λειτουργικά και οικονομικά οφέλη.  Με τη χρήση της τεχνολογίας επιτυγχάνει σημαντική μείωση των απαιτούμενων πόρων καθώς επίσης και του κόστους διαμεσολάβησης κατά τη διαδικασία ναύλωσης, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων μέσα από δεδομένα με σαφώς πιο αποτελεσματικό τρόπο σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο που λειτουργεί σήμερα η αγορά. ΤοVesselBot είναι επίσης μια από τις 25 semifinalists εταιρίες που έχουν περάσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού του MITEF Greece Startup Competition.

www.vesselbot.com

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ απευθυνθείτε στη διεύθυνση: athanasia.panagiotopoulou@vesselbot.com

https://www.linkedin.com/company/vesselbot

Λίγα λόγια για το PortXL…

To PortX είναι ένα ανοιχτό πρόγραμμα καινοτομίας, το οποίο βασίζεται σε mentorship τεχνολογικών startups που δραστηριοποιούνται σε αγορές που έχουν σχέση με τη θάλασσα και τη λειτουργία των λιμανιών. Η έμπειρη ομάδα του εργάζεται βάσει της αποδεδειγμένης φόρμουλας, η οποία βασίζεται στην επταετή εμπειρία του υψηλής αναγνώρισης παγκόσμιου δικτύου του accelerator.

Ένα εντατικό πρόγραμμα 100 ημερών εκπαίδευσης με στόχο να αναπτύξει τα 12 startups που επιλέχθηκαν, προσφέροντας τους επίσης ένα οικοσύστημα ιδρυτών, επενδυτών και συνεργατών που υποστηρίζει και επιταχύνει το επιχειρηματικό τους ταξίδι.

portxl.org/