Found.ation: Σεμινάριο για την ασφάλεια του συστήματος διαχείρισης WordPress

    Από: Startup Team

Ο επιχειρηματικός φορέας Found.ation, φιλοξενεί στις 16 Απριλίου το σεμινάριο «WordPress Security 101”, που αποτελεί μια πλήρη και σφαιρική εισαγωγή στην ασφάλεια του δημοφιλούς συστήματος διαχείρισης περιεχομένου WordPress. Ο τρόπος διεξαγωγής θα περιλαμβάνει δύο μέρη: α) θεωρητικό και β) πρακτικό. Αρχικά θα πραγματοποιηθεί σύντομη εισαγωγή στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων και στον ολοκληρωμένο τρόπο με τον οποίο αυτή θα πρέπει να αντιμετωπίζεται και στη συνέχεια θα ακολουθήσει αναφορά στην ασφάλεια των συστατικών συστημάτων στα οποία βασίζεται το WordPress (Linux, Apache, MySQL), με έμφαση στις πιο συνήθεις απειλές που παρουσιάζονται σήμερα. Επιπλέον, θα γίνει εκτενής αναφορά στις απαραίτητες τεχνικές ασφαλείας που θα πρέπει να εφαρμόζονται και το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με πρακτική εξάσκηση, πάνω σε ζητήματα ασφάλειας, σε σχεδόν πραγματικές συνθήκες.

Tο κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ, αντί της κανονικής τιμής των 140 ευρώ, χάρη στην ευγενική χορηγία των Papaki και domain name .eu. Συγκεκριμένος αριθμός δωρεάν συμμετοχών έχει προβλεφθεί και για ανέργους, με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ σε ισχύ.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με την πληθώρα των ζητημάτων ασφαλείας που ανακύπτουν από ένα τόσο ευρείας χρήσης σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε web developers (backend και frontend), σε μηχανικούς λογισμικού με ενδιαφέρον στην ανάπτυξη εφαρμογών διαδικτύου και σε system administrators συστημάτων που φιλοξενούν WordPress εγκαταστάσεις.

Προαπαιτούμενα: βασικές γνώσεις web development μέσω PHP, HTML, CSS και Javascript, καλή αίσθηση των λογισμικών Apache και MySQL, βασικές γνώσεις system administration σε λειτουργικά συστήματα Linux.

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι οι κ.κ. Τ. Μπουγιούρης Στ. Γραμμένος και Γεράσιμος Μουρελάτος, με σημαντική εμπειρία στον κλάδο της πληροφορικής και στην ανάπτυξη και διαχείριση websites και blogs.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα μηνιαίο πακέτο Managed WordPress Hosting από το Papaki, ώστε να φτιάξουν το δικό τους WordPress site στο .eu domain τους. Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης από το Found.ation.

Πληροφορίες και συμμετοχή

Οι εγγραφές ξεκίνησαν – δωρεάν συμμετοχή για ανέργους

 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ

www.eventora.com/en/Events/wordpress-security-101/