MIT EF Greece: Καλωσορίζουμε τον ερευνητή και επιστήμονα Μιχάλη Μπλέτσα

    Από: Startup Team

To MIT Enterprise Forum Greece είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συμμετοχή του διακεκριμένου ερευνητή και επιστήμονα Μιχάλη Μπλέτσα στη Συμβουλευτική Επιτροπή του. Ο Μιχάλης Μπλέτσας είναι διευθυντής Πληροφορικής του Εργαστηρίου Μέσων Επικοινωνίας (MIT Media Lab) του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης από το 1996. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΜΙΤEF Greece προσκάλεσε τον Μιχάλη Μπλέτσα με την πεποίθηση πως θα προσδώσει σημαντικά οφέλη, βάση της επιστημονικής και επιχειρηματικής του εμπειρίας, στη παραγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων που στοχεύουν στην ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε τομείς τεχνολογίας, ενώ θα συμβάλει στην ισχυροποίηση κοινών δεσμών με την Ελληνική Διασπορά των Η.Π.Α.

Ο Μιχάλης Μπλέτσας γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 1967. Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακά στις ΗΠΑ, στη βιοϊατρική και στη μηχανική υπολογιστών. Εργάστηκε αρχικά ως μηχανικός συστημάτων και το 1996, σε ηλικία μόλις 28 ετών, επιλέχτηκε μεταξύ 300 υποψηφίων μετά από 6μηνη διαδικασία, για τη θέση του διευθυντή Πληροφορικής του ΜΙΤ, θέση που κατέχει μέχρι σήμερα. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της προσπάθειας «Ένα Laptop Ανά Παιδί» (OLPC) όπου και είχε κεντρική συνεισφορά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του πρωτοπόρου φορητού υπολογιστή «ΧΟ», καθώς και της συνδεσιμότητας του στο διαδίκτυο. Έχει υλοποιήσει δίκτυα ευζωνικής πρόσβασης βασισμένα σε τεχνολογίες αιχμής συμπεριλαμβανομένης μιας από τις πρώτες δοκιμαστικές πλατφόρμες ADSL καθώς και ποικίλες ασύρματες τεχνολογίες. Πρόσφατα υπηρέτησε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΤΕ Α.Ε.

Είναι τιμή μας να έχουμε τον Μιχάλη ως μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής μας», δήλωσε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, πρόεδρος του MIT Enterprise Forum Greece. “Ο Μιχάλης φέρνει έναν πλούτο εμπειρίας, ελπίζουμε στην αμέριστη συμπαράσταση του και ανυπομονούμε για μια εποικοδομητική συνεργασία μαζί του.”

Ο κ. Μπλέτσας έχει πολυποίκιλη συμβουλευτική και επιχειρηματική εμπειρία παράλληλα με εκτεταμένη κοινωφελή δραστηριότητα ενώ παραμένει κύριος ομιλητής σε διεθνή συνέδρια.

Ο κ Μπλέτσας είναι το δεύτερο επίσημο μέλος του ΜΙΤ Enterprise Forum Greece, μετά τη συμμετοχή της Μαρίνα Χατσόπουλος, Επιχειρηματία & Angel Investor, με έδρα επίσης τις ΗΠΑ.