SWLarissa: Έχεις αναρωτηθεί εάν μπορείς να δουλέψεις με τους φίλους σου;

    Από: Startup Team

Κάθε επιχειρηματίας κρίνεται από τις αποφάσεις του και κάθε επιχείρηση κρίνεται από το αποτέλεσμα, είτε από την  κερδοφορία είτε από τα μερίδια αγοράς. Το χρηματικό κεφάλαιο είναι απαραίτητο για κάθε επιχειρηματική κίνηση, ωστόσο εξίσου σπουδαίος παράγοντας είναι και το ανθρώπινο κεφάλαιο που συμμετέχει στην επιχειρηματική αυτή προσπάθεια, τα άτομα δηλαδή που  συνεργάζονται για να υλοποιηθεί η ιδέα, με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Αναλύοντας ένα υποθετικό σενάριο μίας νέας επιχειρηματικής ιδέας, η κοινή λογική λέει ότι η καλύτερη επιλογή είναι να πλαισιωθεί ο κάθε επιχειρηματίας με τους καλύτερους και πιο έμπειρους συμβούλους, με προσωπικό γεμάτο όρεξη για δουλειά. Αυτό όπως γίνεται αντιληπτό, κοστίζει παραπάνω από το συνηθισμένο προϋπολογισμό της κάθε νέας επιχείρησης, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων. Η προφανής λύση, στο παραπάνω πρόβλημα είναι οι φίλοι και οι συγγενείς που δείχνουν θέληση τόσο να βοηθήσουν όσο και να βοηθηθούν.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησης, κάποιες αποφάσεις παραμένουν δύσκολες

Η στελέχωση της ομάδας με ικανά άτομα να δραστηριοποιηθούν ώστε να τρέξει μία νέα επιχείρηση, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Ο καταμερισμός αρμοδιοτήτων στα μέλη της ομάδας είναι αυτονόητος και απαραίτητος, αφού πρώτα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι γνώσεις και οι ικανότητες του καθενός. Επιπλέον, ο χαρακτήρας είναι το κλειδί για την επιτυχία μιας ομάδας ή την πλήρη αποτυχία της. Η επιλογή των συνεργατών είναι πολλή σημαντική τόσο για την αποτελεσματικότητα όσο και για τη συνοχή της ομάδας. Συνοχή, που επιτυγχάνεται  με αλληλοσεβασμό μεταξύ  των μελών της επιχειρηματικής ομάδας. Κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας επιτυχημένης επιχειρηματικής προσπάθειας είναι ο καθορισμός προτεραιοτήτων, ώστε να υπάρχει τόσο συγχρονισμός όσο και αποτελεσματικότητα, κάτι που για να επιτευχθεί πρέπει να γίνει αξιολόγηση των ικανοτήτων των μελών και η ανάθεση αντίστοιχων αρμοδιοτήτων. Επιπλέον, η όρεξη των μελών να εργαστούν και να βελτιωθούν μέσα από αυτή την εργασία, αποτελούν το κοινό μυστικό της επιτυχίας.

Έχεις αναρωτηθεί εάν μπορείς να δουλέψεις με τους φίλους σου;

Ένα απλό ερώτημα που μπορεί να θέσει ο καθένας στον εαυτό του!! Εάν θες να ανακαλύψεις την απάντηση στο ερώτημα αυτό, μία καλή ευκαιρία είναι οι διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας όπως το Startup Weekend Larissa. Μπες στη διαδικασία να επιχειρήσεις μαζί με τους φίλους σου, χωρίς να σε προβληματίζουν τα χρήματα.

Εάν έχεις ιδέες είσαι ευπρόσδεκτος στο Startup Weekend Larissa στις 13 Μαΐου, να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση παρέα με τους φίλους σου και γιατί όχι να κερδίσεις όλα τα απαραίτητα εφόδια, τόσο πνευματικά όσο και υλικά, για να ξεκινήσεις την επιχείρησή σου παρέα με τους φίλους σου. Επειδή με φίλους μπορεί να πεις «ναι», με άτομα που είναι κατάλληλα μεν αλλά δεν τα ξέρεις;

Περισσότερα στοιχεία

Ιστοσελίδα – www.up.co/communities/greece/larissa/startup-weekend/8726

FB Page – www.facebook.com/StartupWeekendLarissa/

FB Event – www.facebook.com/events/202959140094117/

Ευχαριστούμε τον Τηλέμαχο Αγγελόπουλο (Οικονομολόγος, M.Sc. Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Ανάπτυξης) για το άρθρο του