Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα «Incubator» έως τις 29/5

    Από: Startup Team

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Solidarity Mission παρατείνει την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, για την ένταξη νέων ανέργων, στο δεύτερο κύκλο του Προγράμματος «Incubator – Θερμοκοιτίδα Κοινωνικών Επιχειρήσεων». Θέλοντας να δώσει την ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν να προετοιμαστούν, τους προσκαλεί να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 29/5/2015.

Η Θερμοκοιτίδα Κοινωνικών Επιχειρήσεων του Solidarity Mission, απευθύνεται σε ανέργους, ηλικίας 18 έως 40 ετών, οι οποίοι επιθυμούν να ιδρύσουν κοινωνικές επιχειρήσεις. Σημαντικότερα κριτήρια για την αξιολόγηση και την επιλογή των αιτήσεων είναι η επιχειρηματική ιδέα να έχει ως σκοπό τη λύση κάποιου κοινωνικού προβλήματος και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Σκοπός του προγράμματος είναι η συμβολή στη μείωση της νεανικής ανεργίας και στην ανάπτυξη της κοινωνικής & αλληλέγγυας οικονομίας.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες της Θερμοκοιτίδας είναι συμβουλευτική επιχειρήσεων, εκπαίδευση, coaching, mentoring, φιλοξενία σε συνεργατικό χώρο, λογιστική και νομική υποστήριξη και διοργάνωση εκδηλώσεων δικτύωσης. Εκτός από την υποστήριξη σε θέματα επιχειρηματικότητας, δίνει έμφαση στην ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων και στην ανάπτυξη της ομαδικότητας μεταξύ των μελών της κοινωνικής επιχείρησης.

Οι συντελεστές του προγράμματος πιστεύουν ότι η συνεργασία και η αποτελεσματική επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας παράγοντες της επιτυχίας των κοινωνικών επιχειρήσεων. Για αυτόν τον λόγο στο πρόγραμμα εφαρμόζονται καινοτόμες μέθοδοι ανάπτυξης, όπως coaching και mentoring, και χρησιμοποιούνται σύγχρονα εργαλεία ολιστικής προσέγγισης, όπως το transformation game και η συστημική ομαδική αναπαράσταση.

Μετά από αξιολόγηση των αιτήσεων οι συμμετέχοντες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και θα έχουν υποστήριξη προκειμένου να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα για πέντε μήνες.

Δείτε το βίντεο της πρόσκλησης εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.solidaritymission.org ή να επικοινωνήσετε στο 2103009888.