Ολοκληρώθηκε το 2ο ετήσιο Athens Venture Fair – Οι συμμετοχές που ξεχώρισαν

    Από: Startup Team

Το 2ο ετήσιο Athens Venture Fair, μια από τις προσπάθειες της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative’s) για την ενδυνάμωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιουνίου με τη συμμετοχή ανερχόμενων ελληνικών επιχειρήσεων και εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε συνέχεια του πρώτου επιτυχημένου Venture Fair το 2015 μέσα από το οποίο οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό του $1,2 εκατ. , η Ελληνική Πρωτοβουλία διοργάνωσε αυτή τη μοναδική εκδήλωση μετατρέποντας τη συζήτηση γύρω από τις επενδύσεις σε μια πραγματική ευκαιρία.

Περισσότεροι από 40 ενθουσιώδεις νέοι επιχειρηματίες από 15 ανερχόμενες εταιρείες παρουσίασαν το business plan και το όραμά τους σε ένα pitching διάρκειας 12 λεπτών με ένα κοινό 120 επενδυτών από την Αμερική, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τον Καναδά. Πριν και μετά τις παρουσιάσεις, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να ακούσουν τα σχόλια και να συζητήσουν με πολύ έμπειρα στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου.

Οι συμμετέχουσες εταιρείες κάλυπταν με τη δραστηριότητά τους  πολλούς επιχειρηματικούς τομείς, όλοι ιδιαίτερα σημαντικοί για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, όπως: Τρόφιμα και Ποτά, Τεχνολογία, Υγεία, Τουρισμός, Μουσική, Ιnternet of Things, Λιανική και Αγορά Ακινήτων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Venture Fair, αναγνωρίστηκαν και τρείς ξεχωριστές συνεργασίες της Ελληνικής Πρωτοβουλίας με άλλους φορείς και συγκεκριμένα:

  • Το βραβείο THI Venture Garden (The Venture Garden Award)
  • Το βραβείο του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (The Junior Achievement Competition)
  • To βραβείο THI Egg Excellence Award (The THI Excellence Award)

Προλογίζοντας την εκδήλωση, ο George Stamas, συνιδρυτής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας δήλωσε: Σε συνέχεια της περσινής, πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης, φέτος εστιάσαμε στο να ανοίξουμε το Venture Fair σε ακόμα περισσότερους επενδυτές. Είναι για εμάς ιδιαίτερη χαρά να βλέπουμε το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας για το ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα και ταυτόχρονα, το πάθος, την ποιότητα και το καινοτόμο πνεύμα αυτών των νέων, ταλαντούχων επιχειρηματιών. Η Ελλάδα έχει επιχειρηματικό ταλέντα – δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Το μόνο που χρειάζονται είναι μια ισότιμη ευκαιρία για συμμετοχή στην παγκόσμια αγορά και η Ελληνική Πρωτοβουλία δεσμεύεται να τους παρέχει αυτή την ευκαιρία.

Όλοι οι συμμετέχοντες και οι επενδυτές εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την εκδήλωση και την ευχή τους ότι αυτή η πρωτοβουλία θα συνεχίσει να προβάλει την ελληνική επιχειρηματικότητα ως στρατηγική προσέγγιση για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κοινωνική αλλαγή. Η Ελληνική Πρωτοβουλία δεσμεύεται να συνεχίσει τη διοργάνωση του Venture Fair στην Ελλάδα, σε ετήσια βάση.

Οι 15 εταιρείες που συμμετείχαν στο 2ο Venture Fair:

 

Λίγα λόγια για την Ελληνική Πρωτοβουλία

Αποστολή της η επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην οικονομική ανάκαμψη.

Κινητοποιεί ανθρώπους με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – TΗΙ) – ένα παγκόσμιο κίνημα των Ελλήνων της Διασποράς.