Το Startup Weekend για πρώτη φορά στα Τρίκαλα μετά από μια σειρά πετυχημένων διοργανώσεων παγκοσμίως!

    Από: Startup Team

Τι είναι το SW? Το Startup Weekend είναι ένας διαγωνισμός του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Techstars, που στόχο έχει να φέρει κοντά ανθρώπους με διαφορετικά υπόβαθρα και δεξιότητες προκειμένου μέσα σε 54 ώρες να συνεργαστούν και να μετατρέψουν μια ιδέα σε μια επιχείρηση. Παγκοσμίως, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 2500 Startup Weekends σε περισσότερες από 170 χώρες και μέσα από αυτά έχουν αναδειχθεί startups τα οποία σήμερα έχουν μια δυνατή πορεία στο αντικείμενο τους. Κυρίως όμως, το SW είναι ένα μεγάλο δίκτυο καινοτόμων ανθρώπων με πάθος και ιδέες που έχουν την ικανότητα και τη δυνατότητα και την θέληση να αλλάξουν τον κόσμο.

Που και Πότε θα πραγματοποιηθεί?

Το Startup Weekend Trikala θα πραγματοποιηθεί στις 18, 19 και 20 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων.

Ποιοι μπορεί να συμμετέχουν?

Απευθύνεται σε ανθρώπους δημιουργικούς, που αγαπούν την καινοτομία. Δεν απαιτείται κάποια συγκεκριμένη ιδιότητα για την συμμετοχή στον διαγωνισμό (πχ φοιτητής, επαγγελματίας κλπ). Οποιοσδήποτε ηλικίας άνω των 18 χρονών επιθυμεί, μπορεί να πάρει μέρος δηλώνοντας συμμετοχή από την ιστοσελίδα μας. Προσκαλούμε ενδιαφερόμενους , με καινοτόμες ιδέες οι οποίοι θα μαζευτούν και θα δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες που ανατρέπουν την κλασική έννοια (και σύστημα) της αγοράς και αναδεικνύουν τις έννοιες της δημιουργικότητας, της επιχειρηματικότητας, της συνεργασίας και της καινοτομίας. Το μόνο που χρειάζεται, είναι η καινοτόμα ιδέα, που με την βοήθεια των υπόλοιπων, θα προχωρήσει και θα εξεταστούν οι προϋποθέσεις και προδιαγραφες για την υλοποίηση της στα πλαίσια του weekend.

Τι είναι οι μέντορες και κριτές?

Από τη διαγωνιστική φύση της διοργάνωσης προκύπτει η αναγκαιότητα για αξιολόγηση των επιχειρηματικών ιδεών. Τον ρόλο αυτό αναλαμβάνουν οι κριτές.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα βρίσκονται και οι μέντορες για να συνεισφέρουν κατά τη διάρκεια του τριημέρου με συμβουλευτική υποστήριξη, ομιλίες  και παρεμβάσεις. Πρόκειται για ανθρώπους καταξιωμένους, ποικίλων κλάδων που έχουν αναδειχθεί με τις επιχειρηματικές αλλά και ακαδημαϊκές τους δραστηριότητες, και θα προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, με σκοπό την βοήθεια οποιαδήποτε ομάδας το ζητήσει. Πέραν της επιτόπιας υποστήριξης, οι μέντορες του event, είναι πρόθυμοι για την μελλοντική συνεισφορά σε οποιαδήποτε συμμετέχουσα ομάδα το ζητήσει. To startup weekend αποτελεί την ναυαρχίδα όλων των εκδηλώσεων start up και μέσω από αυτή την δημιουργική διαδικασία έχουν προκυψει αξιοσημείωτες επιχειρηματικές δραστηριότητες που άλλαξαν τον Παγκόσμιο τρόπο σκέψης.

Τι κερδίζουν οι συμμετέχοντες?

Για τις νικήτριες ομάδες θα υπάρξουν βραβεία. Ενδεικτικά, αναφέρουμε: τεχνολογικός εξοπλισμός, προγράμματα κατάρτισης, νομική και λογιστική υποστήριξη, επιχειρηματική καθοδήγηση, συντονισμός και δίκτύωση. Προηγούμενοι διαγωνισμοί έδειξαν πως, ακόμα και αν μία ιδέα δεν καταφέρει να προκριθεί από την κριτική επιτροπή, δεν αποκλείεται η πιθανότητα του σχηματισμού ολοκληρωμένων επιχειρηματικών ομάδων, που εκτός των πλαισίων του startup weekend, θα συνεχίσουν και θα καταφέρουν να υλοποιήσουν την ιδέα που μέχρι πρότινος ονειρευόταν, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισαν από την συμμετοχή τους.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Δείτε τις απαντήσεις σε κάποιες συχνές ερωτήσεις στο video

Δείτε την λίστα των μεντόρων και των ομιλητων εδώ (συνεχώς εμπλουτίζεται)

Κλείστε το εισιτήριο σας εδώ

Περισσότερες ενημερώσεις και στο facebook page