Ολοκλήρωση της 24ης Τελετής Αποφοίτησης του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece

    Από: Startup Team

Mε μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η 24η Αποφοίτηση του ALBA Gradute Business School, την Tρίτη 29/11/2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Ήταν η μεγαλύτερη αποφοίτηση στην ιστορία του ALBA με 358 φοιτητές από δεκατέσσερα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών. Την Τελετή παρακολούθησαν περίπου 1.800 άτομα, συγγενείς και φίλοι των αποφοιτούντων αλλά και φίλοι του ALBA.

Την έναρξη της Τελετής έκανε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ALBA, κος Νικόλαος Εμπέογλου καλωσορίζοντας φοιτητές και προσκεκλημένους. Συγκινητική ήταν η αναφορά του Προέδρου στην πρώτη Αποφοίτηση του ALBA που μετρούσε περίπου 25 άτομα και στην μεγάλη της αντίθεση με την φετινή Αποφοίτηση.  Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Dr. David G. Horner τόνισε με την σειρά του τη βαθιά ικανοποίηση για το γεγονός πως και τα δύο Σχολεία (αναφερόμενος στο Deree και στο ALBA) έχουν ανθίσει τα τελευταία χρόνια παρά τις δύσκολες εξωγενείς συνθήκες.

Ιδιαίτερη τιμή του ALBA ήταν να φιλοξενεί ως κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της ALLIANZ  κα Φιλίππα Μιχάλη, η οποία μοιράστηκε τη δική της ιστορία τόσο ως ανώτατο στέλεχος της αγοράς, όσο ως απόφοιτη του ALBA. Κατά τη διάρκεια της εμψυχωτικής και δυναμικής της ομιλίας χαρακτηριστικά ανέφερε:

« Είναι στο χέρι σας να επιλέξετε πως θα διαχειριστείτε τις προκλήσεις που θα σας έρθουν. Αν αποφασίσετε τελικώς να έρθετε αντιμέτωποι με αυτές, θα πρέπει να βγείτε από την ασφαλή σας ζώνη. Θυμηθείτε: O μόνος τρόπος να αναπτύξετε δεξιότητες είναι έξω από την ασφαλή ζώνη των πραγμάτων που ήδη γνωρίζετε.»

Στην Τελετή μίλησε επίσης και ο φοιτητής που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία του έτους κος Θεόδωρος Πήλιουρας, απόφοιτος του Master of Science in International Business and Management. Αναφέρθηκε στις αρετές της ομαδικής εργασίας και της υπομονής και μίλησε για το πως το ALBA  του έδωσε την ελπίδα που χρειαζόταν.

Εγκαρδιωτική ήταν και η ομιλία της κας Αγγέλικας Πέππα, εκπροσώπου του Συλλόγου Αποφοίτων του ALBA, η οποία καλωσόρισε τους νέους αποφοίτους παροτρύνοντας τους να γιορτάσουν την ημέρα και την διάκρισή τους αυτή που κερδήθηκε με πολύ κόπο.

Την Τελετή Αποφοίτησης έκλεισε ο Πρύτανης Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου με μία εμψυχωτική αφήγηση που λειτούργησε ως εφαλτήριο για τους αποφοίτους μας να ακολουθήσουν τα όνειρα τους και να βάζουν στόχους υψηλούς, να προσπαθούν να ξεπεράσουν τα όρια τους και να φτάσουν ψηλά.

Μετά το πέρας της Τελετής ακολούθησε δεξίωση στον χώρο υποδοχής της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης με όλο το κοινό και τους αποφοίτους.

Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους τους αποφοίτους εξέλιξη στην επαγγελματική τους πορεία και επιτυχίες σε όλους τους τομείς.