ΤΟ CHIVAS VENTURE ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟ LOS ANGELES

    Από: Startup Team

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας του $1 εκατ. αποκάλυψε τους τελικούς υποψηφίους του

Μεταξύ αυτών και η ελληνική Ladd//roller ήταν ανάμεσα στους 30 φιναλίστ

 

Ο μεγάλος τελικός του Chivas Venture πλησιάζει και για την προετοιμασία τους οι υποψήφιοι ταξίδεψαν στην Οξφόρδη όπου συμμετείχαν στο Accelerator Week για την κοινωνική επιχειρηματικότητα του Chivas σε συνεργασία με το Skoll Centre του Said Business School στο Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών εντατικής εκμάθησης, οι 30 κορυφαίες startup επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών η Ladd//roller από την Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν ηγετικές ικανότητες, να συμμετάσχουν σε workshops και να εμπνευσθούν από παγκόσμιους experts για καίρια ζητήματα που αφορούν τις επιχειρήσεις τους.

Η Andrea Warriner, Deputy Director του Skoll Centre, σχολίασε:

«Μέσα στο αβέβαιο πολιτικό και οικονομικό κλίμα της σημερινής εποχής, η κοινωνική επιχειρηματικότητα δεν υπήρξε ποτέ πιο σημαντική για τη διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για την κοινωνία μας. Υπάρχει μια καταπληκτική ομάδα επιχειρηματιών στους φετινούς 30 τελικούς υποψηφίους του διαγωνισμού Chivas Venture, που πιστεύουμε ότι κατέχουν αυτό που χρειάζεται για να κάνουν τη διαφορά. Έχουμε προετοιμάσει ένα σπουδαίο πρόγραμμα γι’ αυτή την εβδομάδα και ανυπομονούμε να εμπνευστούμε από τους τελικούς υποψήφιους μας, δίνοντας τους ταυτόχρονα μια αξέχαστη εμπειρία.»

Το όραμα για ένα καλύτερο μέλλον, όπως το φαντάστηκαν οι φετινοί υποψήφιοι, είναι ένας κόσμος όπου μπάρες πρωτεΐνης παρασκευάζονται από γρύλλους, παπούτσια δημιουργούνται από απορρίμματα, οι τοίχοι από βρύα καθαρίζουν τον αέρα, αλλά και ένα ηλεκτροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο ορθοστάτησης μπορεί να διευκολύνει τη ζωή των ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες.

Στο επόμενο στάδιο του Chivas Venture, ένας τελικός υποψήφιος θα εκπροσωπήσει καθεμία από τις 30 συμμετέχουσες χώρες στον πολυαναμενόμενο τελικό του διαγωνισμού, τον Ιούλιο στο Los Angeles. Εκεί οι υποψήφιοι θα βρεθούν ανάμεσα σε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου της επιχειρηματικότητας και της ψυχαγωγίας και θα έχουν στη διάθεσή τους 5 λεπτά για να εντυπωσιάσουν τους έμπειρους κριτές του πάνελ με τις ιδέες τους για έναν καλύτερο κόσμο, πραγματοποιώντας την καλύτερη ομιλία της ζωής τους.

Ο Richard Black, Brand Director του Chivas Global, προσέθεσε:

«Εντυπωσιαστήκαμε από τη σπουδαιότητα των συμμετοχών του φετινού διαγωνισμού Chivas Venture. Οι επιχειρήσεις είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της εφευρετικότητας και του πάθους των επιχειρηματιών ανά τον κόσμο που είναι αφοσιωμένοι στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τις επόμενες γενιές. Οι ιδρυτές του Chivas Regal ήταν επιχειρηματίες που προσέφεραν στην κοινωνία, και ανακαλύπτοντας και υποστηρίζοντας startups επιχειρήσεις που προσφέρουν επίσης στην ευρύτερη παγκόσμια κοινωνία, το Chivas Venture συνεχίζει την κληρονομιά τους. Στο Chivas, πιστεύουμε πραγματικά ότι η γενναιοδωρία και η επιτυχία πάνε μαζί – και όταν μοιράζεστε την επιτυχία σας με άλλους, η δουλειά πραγματικά φέρνει ικανοποίηση.»

Από την Δευτέρα 1η Μαΐου μέχρι την Κυριακή 4 Ιουνίου, το κοινό θα έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει τον αγαπημένο του τελικό υποψήφιο μέσω ζωντανής ψηφοφορίας. Κατά την διάρκεια 5 εβδομάδων, η ψήφος του κοινού θα καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα διανεμηθεί το πρώτο πόσο των $250.000 μεταξύ των τελικών υποψηφίων. Ο νικητής που θα κερδίσει το υπόλοιπο ποσό, που ανέρχεται στις $750.000, θα αποφασιστεί την Πέμπτη 13 Ιουλίου στον τελικό του Chivas Venture στο Los Angeles, μετά από μια πολύ σημαντική παρουσίαση μπροστά σε ακροατήριο και κριτές.

Για να μάθετε περισσότερα για τη Ladd//roller και τους υπόλοιπους 29 παγκόσμιους τελικούς υποψήφιους του Chivas Venture, μπορείτε να επισκεφθείτε τις σελίδες τους στο www.chivas.com/the-venture.

Οι υποψήφιοι του Chivas Venture

ΧΩΡΑ

ΟΝΟΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΟΝΟΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

ΡΟΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Αργεντινή

Xinca

Alejandro Malgor

Συνιδρυτής

Η Xinca κάνει το άσχημο όμορφο, ανακυκλώνοντας υπολείμματα υλικών και μετατρέποντάς τα σε υποδήματα υψηλής ποιότητας. Ταυτοχρόνως, βοηθάει στην προστασία του περιβάλλοντος, παρέχει ευκαιρίες απασχόλησης σε όσους τοποθετούνται στο περιθώριο της κοινωνίας: συνεργάζονται με τρόφιμους από τη φυλακή San Felipe στη Mendoza συγκεντρώνοντας τα αθλητικά τους παπούτσια, χρησιμοποιώντας παλιά ελαστικά και κλωστοϋφαντουργικά απόβλητα που «διασώθηκαν» από την υγειονομική ταφή. Τα παπούτσια τους είναι από απορρίμματα και είναι υπερήφανοι γι’ αυτό.

Αυστραλία

Words with Heart

Lauren Shuttleworth

CEO & Ιδρυτής

Η εταιρεία Words with Heart χρησιμοποιεί τα έσοδά από τις πωλήσεις για να χρηματοδοτήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για γυναίκες και κορίτσια στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Σε συνεργασία με φιλανθρωπικές οργανώσεις, η εταιρεία υποστηρίζει την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προσφέρει χρηματοοικονομικές γνώσεις και κατάρτιση σε επιχειρήσεις μικρής κλίμακας. Η Words with Heart  χρησιμοποιεί 100% ανακυκλωμένο χαρτί, φυτικά μελάνια και ηλιακή ενέργεια.

Βέλγιο

BeeOdiversity

Michael Van Cutsem

Ιδρυτής

Η BeeOdiversity χρησιμοποιεί τις μέλισσες για την προστασία των μελισσών, την ποικιλομορφία των τροφίμων και την ευημερία του πλανήτη. Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναλύει δείγματα που συλλέγονται από τις μέλισσες που συλλέγουν γύρη από δισεκατομμύρια λουλούδια επιτυγχάνοντας έτσι την παρακολούθηση της βιοποικιλότητας,  τον περιορισμό της ρύπανσης, ενημερώνοντας παράλληλα τις επιχειρήσεις και τις τοπικές αρχές  για περιβαλλοντικές δράσεις, όπως η αναφύτευση ειδικών σπόρων και η παύση της χρήσης φυτοφαρμάκων σε περιοχές που έχουν πληγεί.

Βουλγαρία

Sea Harmony

Kornelia Dimitrova

Συνεργάτης

Η Sea Harmony έχει αναπτύξει καλλιέργειες μυδιών σε σχήμα κάθετων υφάλων που μπορούν να τοποθετηθούν σε ανοιχτές θαλάσσιες περιοχές. Στόχος της είναι η αποκατάσταση των θαλάσσιων  οικοσυστημάτων σε παράκτιες περιοχές που επηρεάζονται από τη ρύπανση και τις ανεύθυνες αλιευτικές πρακτικές. Τα μύδια έχουν τη μοναδική ικανότητα να βελτιώνουν την ποιότητα των υδάτων και παράλληλα  αποτελούν μια βιώσιμη πηγή πρωτεϊνών προς κατανάλωση.

Βραζιλία

Livre

Júlio Oliveto Alves

Διευθυντής Καινοτομίας

Το Kit Livre («Kit Free») μετατρέπει κάθε απλή αναπηρική καρέκλα σε ηλεκτρικό τρίκυκλο. Επιτρέπει τους χρήστες να οδηγούν με στυλ μέσα στις πόλεις ακόμα και σε «δυσκολότερα» εδάφη.  Δημιουργήθηκε από τα αδέλφια Julio και Lúcio Oliveto και στοχεύει στην ενίσχυση της κινητικότητας και της αυτοπεποίθησης των χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων.

Γερμανία

Green City Solutions

Liang Wu

Συν-ιδρυτής & CIO

Η Green City Solutions έχει δημιουργήσει το “CityTree”, το οποίο βοηθά στην καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις αστικές περιοχές. H CityTree συνδυάζει τα βρύα και την Internet-of-Τhings τεχνολογία για να φιλτράρει τη λεπτή σκόνη, τα οξείδια του αζώτου και του CO2 από τον αέρα – που δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα με 275 δέντρα, αλλά καταλαμβάνοντας 99% λιγότερο χώρο.

Δομινικανή Δημοκρατία

SoloCoco

Daniel Dalet

Συνιδρυτής

Η  Clarke’s Organics επεξεργάζεται καρύδες για να παράγουν το «SoloCoco» βιολογικό προϊόν, το οποίο περιλαμβάνει λάδι καρύδας, αλεύρι, νερό, σαπούνι και λοσιόν. Σε συνεργασία με το Fair Trade, εκπαιδεύουν και απασχολούν κυρίως ανύπαντρες μητέρες, ενισχύοντας έτσι την πρόσληψη τέτοιων πληθυσμών, το οποίο καλύπτει  μεγάλο μέρος των μη προνομιούχων πληθυσμών στη Λατινική Αμερική.

Ελλάδα

Laddroller

Marios-Ermis Petrotos

CEO

To Laddroller είναι ένα

φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικά προσιτό standing wheelchair (ηλεκτροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο ορθοστάτησης), το οποίo επιτρέπει στους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες να σηκώνονται όρθιοι και να μετακινούνται. Η αναπηρική καρέκλα ανυψώνει τον χρήστη από την κίνηση των τροχών, βοηθώντας τον να εκτελεί τις καθημερινές του εργασίες, βελτιώνοντας παράλληλα,  την υγεία και την ποιότητα ζωής του.

Ηνωμένο Βασίλειο

Olio

Tessa Cook

Συνιδρυτής & CEO

Το OLIO είναι μια δωρεάν εφαρμογή που συνδέει τους γείτονες μεταξύ τους και με τα τοπικά καταστήματα, έτσι ώστε τα  να μοιράζονται τρόφιμα και να μην τα πετάνε.  Αυτό συμπεριλαμβάνει κοντόληκτα τρόφιμα από τα καταστήματα ή τα παντοπωλεία ή από τα ψυγεία των σπιτιών, όταν οι άνθρωποι δεν βρίσκονται στο σπίτι. Οι χρήστες της εφαρμογής ανεβάζουν μια φωτογραφία, προσθέτουν μια περιγραφή και παρέχουν λεπτομέρειες έτσι ώστε τα είδη διατροφής  να δοθουν σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

ΗΠΑ

DayOne Response

Tricia Compas-Markman

Συνιδρυτής & CEO

Η Dayone Waterbag είναι ένα σακίδιο νερού 10 λίτρων που επιτρέπει τη συλλογή, επεξεργασία, μεταφορά και αποθήκευση νερού. Η Waterbag καθαρίζει το μολυσμένο νερό και το μετατρέπει σε πόσιμο σε 30 μόλις λεπτά. Η Dayone Response εφαρμόζει τη λύση της σε πολλούς διεθνείς ΜΚΟ και κυβερνητικούς οργανισμούς. Μέσω αυτού επιτυγχάνεται η  γρήγορη και αποδοτική μεταφορά νερού, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Ιαπωνία

Factelier

Toshio Yamada

CEO & Ιδρυτής

Η Factelier είναι ένα online brand στο χώρο της μόδας που πουλάει ρούχα από τα ιαπωνικά εργοστάσια απευθείας στους καταναλωτές. Περιορίζοντας το ρόλο του μεσάζοντα, δημιουργούν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους για τους κατασκευαστές, οι οποίοι καθορίζουν τις τιμές τους. Η αποστολή της Factelier είναι να συνδέσει τη δεξιοτεχνία με την οικονομική δραστηριότητα στις αγροτικές περιοχές της Ιαπωνίας με τη μόδα παγκόσμιας κλίμακας.

Ισπανία

Sea2see

François van den Abeele

CEO

Κάθε ζεύγος γυαλιών Sea2see «προσφέρει» 10m2 ωκεανού χωρίς πλαστικό. Η Sea2see συνεργάζεται με τις αλιευτικές κοινότητες για τη συλλογή 1 τόνου πλαστικών αποβλήτων κάθε 3 ημέρες, συγκεκριμένα στα αλιευτικά δίχτυα που συχνά εγκαταλείπονται και στα οποία μπλέκονται ψάρια. Μετατρέπουν αυτού του είδους τα απόβλητα σε γυαλιά σχεδιαστών και γυαλιά ηλίου. Έτσι, οι καταναλωτές μπορούν πλέον να προστατεύουν τον ωκεανό με στυλ.

Ισραήλ

Intendu

Dr. Son Preminger

Ιδρυτής & CEO

Η Intendu υποστηρίζει την αποκατάσταση του εγκεφάλου μέσω της χρήσης των video games, με τη συμμετοχή κινήσεων του σώματος σε σενάρια πραγματικής ζωής και την προσαρμογή σε πραγματικό χρόνο σύμφωνα με τις ανάγκες των χρηστών. Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι ή από θεραπευτές, για την εκπαίδευση των ατόμων με νοητικές βλάβες.

Κένυα

Sanivation

Dickson Ochieng

Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων

Η Sanivation εγκαθιστά δωρεάν στα σπίτια ειδικό δοχείο τουαλέτας με βάση, χρεώνοντας στη συνέχεια μια μηνιαία αμοιβή για τις υπηρεσίες που παρέχει. Η ομάδα Sanivation αντιμετωπίζει τα απόβλητα ως πόρο, μετατρέποντάς τα σε καθαρή καύση, ως εναλλακτική λύση για την παραγωγή κάρβουνο. Οι υπηρεσίες υγιεινής τους στοχεύουν στη βελτίωση της υγείας και της αξιοπρέπειας στις αστικές κοινότητες της Ανατολικής Αφρικής, καθώς και στους προσφυγικούς καταυλισμούς.

Κίνα

First Respond

Robin Jun Lu

COO

Η αποστολή της First Respond είναι η καθιέρωση της “αμοιβαίας βοήθειας” ως ένα νέο κοινωνικό πρότυπο στην Κίνα. Η First Respond παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση πρώτων βοηθειών σε εταιρείες, σε σχολεία και κατοικημένες περιοχές, έτσι ώστε οι άνθρωποι να γνωρίζουν τι να κάνουν και να μη φοβούνται να ενεργήσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η εταιρεία έχει ήδη συμμετοχή σε μεγάλες εκδηλώσεις, όπως οι μαραθώνιοι.

Κολομβία

Bioestibas

Álvaro Vásquez

Manager & Ιδιοκτήτης

Η Bioestibas παράγει οικολογικά παλέτες  από λουλούδια που υπό άλλες συνθήκες θα ρύπαιναν το περιβάλλον. Οι παλέτες της εταιρείας δημιουργούνται χωρίς την κοπή  οποιουδήποτε δέντρου. Αντ’ αυτού, συλλέγουν λουλούδια και τη μετατρέπουν σε βιώσιμα προϊόντα, μειώνοντας έτσι το κόστος αποθήκευσης και μεταφοράς

Μαλαισία

FOLO Farms

Khi Sui (Will) Chua

Συνιδρυτής

Η Folo (Feed our Loved Ones) είναι μια αστική  αγροτική κοινότητα που στοχεύει στην αλλαγή του τρόπου που οι άνθρωποι  «αντιμετωπίζουν» τα απόβλητα αλλά και του τρόπου που καλλιεργούνται τα τρόφιμα. Έτσι, ανακτούν  καθημερινά 3 τόνους απορριμμάτων από τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια και το μετατρέπουν σε λίπασμα που χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια βιολογικών λαχανικών για μια κοινότητα 100 οικογενειών.

Μεξικό

WeaRobot

Ernesto Rodriguez-Leal

Ιδρυτής & CEO

Η WeaRobot δημιουργεί προσιτή τεχνολογία εξωσκελετού για να βοηθήσει όσους υποφέρουν από την απώλεια κινητικότητας. Εκτός από το ότι είναι 46 φορές φθηνότερη από τις υπάρχουσες λύσεις στην αγορά, προσαρμόζεται  καλύτερα στις ατομικές ανάγκες. Η WeaRobot χρησιμοποιεί επίσης την τεχνολογία VR που βοηθάει στη φυσική αποκατάσταση στο σπίτι, συνδέοντας ακόμα λιγότερο τους ασθενείς με τους γιατρούς.

Νιγηρία

RecyclePoints

Chioma Ukonu

Συνιδρυτής & COO

Η RecyclePoints βοηθά τους καταναλωτές να δημιουργήσουν αξία από τα απόβλητα που «παράγουν» καθημερινά. Η RecyclePoints εφαρμόζει ένα μοντέλο που χρησιμοποιεί τη συλλογή αποβλήτων από εγγεγραμμένα μέλη και τους επιβραβεύει με points, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να εξαγοράσουν ή να ψωνίσουν με μετρητά είδη οικιακής χρήσης στο iRecycle Store. Η RecyclePoints χρησιμοποιεί το iRecycle για τη συλλογή των απορριμμάτων, μέσω της ομάδας που ονομάζεται «WasteBusters».

Νότια Αφρική

iDrop Water

James Steere

Ιδρυτής

Η IDROP Water έχει ως στόχο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο  καταναλώνεται και πωλείται  το νερό στην Αφρική, μέσω μονάδων που καθαρίζουν και αποθηκεύουν το νερό με τον σωστό τρόπο. Το νερό πωλείται σε μονάδες μιας χρήσεως, μειώνοντας έτσι τα πλαστικά απόβλητα, ενώ είναι πλέον κατά  80% φθηνότερο από το εμφιαλωμένο νερό. Η IDROP μοιράζεται τα κέρδη της με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, επιτυγχάνοντας την οικονομική ενίσχυση των κοινοτήτων που δραστηριοποιείται , με κάθε δολάριο που κερδίζει.

Ουγγαρία

NowTechnologies

Mark Istvan

CEO

Η NowTechnologies έχει ως στόχο να προσφέρει προσιτές λύσεις στους χρήστες αναπηρικών, ηλεκτρικών αμαξιδίων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν με τους υπολογιστές και παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να επικοινωνούν. Το ακουστικό τους, για παράδειγμα, εξυπηρετεί τις ανάγκες των χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων με τετραπληγία καθώς «αιχμαλωτίζει» και επεξεργάζεται τις κινήσεις του κεφαλιού και των ματιών και ενεργεί ως ένα ποντίκι κεφαλής.

Ολλανδία

African Clean Energy

Judith Joan Walker

COO

Η Αφρικανική Clean Energy κατασκευάζει και διανέμει προϊόντα ηλιακής ενέργειας στην υποσαχάρια Αφρική. Το  ACE 1 cookstove επιτρέπει το ασφαλές μαγείρεμα χωρίς εκπομπές καπνού, παράλληλα προλαμβάνει συναφείς κινδύνους  που μπορεί να  αποτελέσουν αιτία θανάτου για 4 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως σε όλο τον κόσμο. Η  ACE cookstove παρέχει ηλιακή ενέργεια για το φωτισμό και τη φόρτιση του τηλεφώνου, εξοικονομώντας πόρους για τα νοικοκυριά με περιορισμένους πόρους.

Πολωνία

NexBio

Adam Kuzdraliński

CEO

Η NexBio χρησιμοποιεί τη βιοτεχνολογία για την ανίχνευση ασθενειών στις αγροτικές καλλιέργειες, έτσι ώστε να μπορεί να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη παραγωγή, καλύτερης ποιότητας και με περιορισμένη χρήση φυτοφαρμάκων. Η προσέγγισή της εταιρείας βασίζεται στο  DNA και επιτρέπει την ταχεία διάγνωση των ασθενειών που προσβάλλουν τα φυτά, με ταχύτερο και φθηνότερο τρόπο σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους. Η NexBio επίσης αναπτύσσει ένα κινητό «εργαστήριο» που θα επιτρέψει στους αγρότες να διεξάγουν δοκιμές με παθογόνα στοιχεία επί τόπου στο πεδίο της καλλιέργειας.

Πορτογαλία

Sun Concept

Nuno Gaspar de Oliveira

Sustainability Director

Η Sun Concept αναπτύσσει προσιτά ηλεκτρικά σκάφη που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, τα οποία είναι βιώσιμα για το περιβάλλον και για τις κοινότητες στις οποίες αναπτύσσονται.  Με μία πλήρως οικολογικά αποδοτική σχεδίαση, τα σκάφη Sun Concept είναι αθόρυβα, δεν ρυπαίνουν, και επιτρέπουν στους αλιείς να κερδίζουν στα καύσιμα, προστατεύοντας παράλληλα το θαλάσσιο οικοσύστημα.

Ρουμανία

SOWAT

Khaled Al Mezayen

Managing Partner

Η SoWat είναι ένα φορητό σύστημα καθαρισμού του νερού που μετατρέπει κάθε πηγή νερού σε πόσιμο, χρησιμοποιώντας μια μηχανική διαδικασία χωρίς χημικά. Συγκεκριμένα, φιλτράρει τα σωματίδια, τα παράσιτα και τα βακτηρίδια που υπάρχουν στο νερό, διατηρώντας παράλληλα όλα τα μεταλλά του. Ένα σύστημα της SoWat μπορεί να παράξει νερό καθημερινά για 5.000 άτομα, με μηνιαίο κόστος μόλις € 0,05 ανά άτομο.

Σλοβακία

SmartHead

Veronika Osvaldová

Συνιδρυτής & CEO

Η SmartHead είναι ένα φιλικό προς το χρήστη online εργαλείο που επιτρέπει στις εταιρείες και ιδιώτες να δημιουργήσουν και να προωθήσουν τις κοινωνικά υπεύθυνες δραστηριότητες τους. Οι εταιρείες μπορούν να δημιουργήσουν ένα προφίλ ΕΚΕ στην ιστοσελίδα τους. Η πλατφόρμα παρουσιάζει το μέρος όπου λαμβάνουν χώρα τα περιβαλλοντικά και κοινοτικά προγράμματα και ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εγγραφούν  στις τοπικές περιοχές όπου αναπτύσσεται. Η  SmartHead έχει ως στόχο να εμπνεύσει όλους να συμμετάσχουν και να συμβάλλουν προς την

κατεύθυνση για μία καλύτερη κοινωνία.

Ταϊλάνδη

Siam Organic

“Neil” Peetachai Dejkraisak

CEO

H Siam Organic έχει αναπτύξει το brand Jasberry με στόχο την εξάλειψη της φτώχειας στους αγρότες μικρής κλίμακας, παρέχοντάς τους πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά βιολογικών προϊόντων. Το Jasberry ρύζι είναι μια πορφυρή ποικιλία ρυζιού με τρεις φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από αυτά του βατόμουρου. Παρέχοντας στους αγρότες σπόρους ρυζιού και προφέροντάς του κατάρτιση στις μεθόδους της βιολογικής γεωργίας, η Siam Organic έχει βοηθήσει τους αγρότες να έχουν 14 φορές υψηλότερα κέρδη.

Τσεχική Δημοκρατία

SENS Foods

Daniel Vach

Συνιδρυτής

Η SENS Foods συνεργάστηκε με τον κορυφαίο σεφ Peter Ocknecht για να δημιουργήσει μπάρες πρωτεΐνης που γίνονται με αλεύρι από γρύλλους. Χρησιμοποιώντας γρύλλους αντί για κρέας, η SENS έχει καταφέρει να «σώσει» 2 τόνους ζωοτροφών, 700.000 λίτρα νερού και παράλληλα συμβάλλει στον περιορισμό των αερίων θερμοκηπίου  που ισοδυναμούν  με ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο. Η SENS σχεδιάζει τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης ποικιλίας  next-gen προϊόντων διατροφής.

Χόνγκ  – Κόνγκ

B Y T

Michelle Bang

Ιδρυτής & CEO

Η Β Υ Τ είναι μία εταιρεία στο χώρο της μόδας που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017. Τα ρούχα και τα αξεσουάρ της είναι κατασκευασμένα από πολυτελή υφάσματα, που εξασφαλίζουν βιωσιμότητα στο επίπεδο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ο σχεδιαστής της Β Υ Τ ένδυσης,   Kévin Germanier, ήταν ο νικητής του βραβείου EcoChic Design.

Gulf

NOW Money

Katharine Budd

Συνιδρυτής & CEO

Η NOW Money είναι μία mobile  τραπεζική εφαρμογή που απευθύνεται σε εργαζόμενους χαμηλού εισοδήματος, που είναι αποκλεισμένοι από το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Συγκεκριμένα, τους παρέχει τρεχούμενο λογαριασμό, καθώς και μια αγορά εμβασμάτων, όπου οι χρήστες μπορούν να συγκρίνουν τιμές και να στείλουν χρήματα πίσω στο σπίτι απευθείας μέσω της εφαρμογής.