Συνέντευξη στο Startup.gr: Πάρις Περάκης – Clue Story!

    Από: Startup Team

Τo Clue Story είναι μια πρωτότυπη, άκρως φιλόδοξη μετατροπή ενός αστυνομικού μυθιστορήματος, σε διαδραστικό “παιχνίδι” γρίφων.

Η έντυπη μορφή ενός βιβλίου, κάνει ιδιαιτέρως δύσκολη (αλλά όχι ακατόρθωτη) την αναγωγή του σε διαδραστικό. Για αυτόν το λόγο, η ιδέα ταξίδεψε ένα τεράστιο βήμα παρακάτω για να μεταμορφώσει το πρώτο βιβλίο της σειράς Clue Story, σε δωρεάν εφαρμογή.

Λαμβάνοντας υπόψιν το πάθος μου και κυρίως το χρόνο και την ψυχή που αφιέρωσα και αφιερώνω για να φέρω εις πέρας τη γέννηση της ιδέας μου, θα μπορούσα να πω ότι το όλο εγχείρημα είναι ένα “one man show”. Όμως σίγουρα θα αδικούσα την εταιρεία “Λύχνος” που ανέλαβε την ποιοτική έκδοση της έντυπης μορφής των βιβλίων μου και όλους τους συνεργάτες-φίλους που βοήθησαν στην κατασκευή, στην προώθηση και κυρίως στην ψυχολογική υποστήριξη! Ειδικά χωρίς το τελευταίο, κανένα όνειρο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Γιατί αποφάσισες να ξεκινήσεις μια δραστηριότητα μόνος/η σου?

Συνέντευξη στο Startup.gr: Πάρις Περάκης - Clue Story!

Η ιδέα “φύτρωσε” στο μυαλό μου, κατά τη διάρκεια μίας εργασίας στην κατασκευή ιστοσελίδων. Άρχισα να δημιουργώ μία ιστορία, όπου ο αναγνώστης λαμβάνει τη θέση του ήρωα και στο τέλος κάθε κεφαλαίου αντιμετωπίζει έναν γρίφο που συνδέεται με το σενάριο, τον οποίο πρέπει να ξεπεράσει για να προχωρήσει παρακάτω. Η ολοκλήρωση αυτού του εγχειρήματος γέννησε την ιδέα του “διαδραστικού βιβλίου” και μαζί με αυτή, γεννήθηκαν δύο ολοκληρωμένες αστυνομικές ιστορίες (+ μια τρίτη στα σκαριά) και μια εφαρμογή – παιχνίδι γρίφων για IOS και ANDROID συσκευές.

Δυστυχώς, αν εξαιρέσουμε μερικά παλιά βιβλία που αποτελούν σταθερές αξίες, τα νέα βιβλία στερούνται πρωτοτυπίας και απευθύνονται, σε μεγάλο βαθμό, σε ένα σταθερό κοινό “ανάλαφρων” αναγνωστών. Για αυτό βεβαίως, φέρουν μεγάλη ευθύνη οι μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι, αλλά δεν θα ήθελα να το αναλύσω περαιτέρω. Είναι λυπηρό, αλλά ταυτόχρονα αναμενόμενο στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

Ο σκοπός της έναρξης της δραστηριότητάς μου, είναι καταρχήν η προσθήκη μιας ευφυούς πρωτοτυπίας στο συγγραφικό γίγνεσθαι, αλλά κυρίως η πρόκληση νέων ανθρώπων να διαβάσουν περισσότερο και να ακονίσουν το μυαλό τους. Στο δικό μου ονειροπόλο μυαλό, υπάρχει ένα όραμα, πως ίσως στο μέλλον όλα τα βιβλία θα συμπορευθούν με την τεχνολογία και θα μετατραπούν σε διαδραστικές ιδιοτυπίες, όπως τα Clue Stories.

Σε ποιους απευθύνεσαι και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σου;

Συνέντευξη στο Startup.gr: Πάρις Περάκης - Clue Story!

Τα βιβλία “Clue Story” προσφέρουν στον αναγνώστη μια διαφορετική εμπειρία ανάγνωσης. Απευθύνονται σε όσους ζητούν μια πρόκληση για το μυαλό τους, να ξαφνιαστούν από την εξέλιξη του σεναρίου, αλλά και να ελέγξουν τη ροή και το τέλος της μυστηριώδους ιστορίας. (Ανάλογα με τις απαντήσεις του αναγνώστη, αλλάζει η εξέλιξη και η κατάληξη της υπόθεσης.)
Θα χρησιμοποιήσω μια σύντομη κριτική που έκανε ένας αναγνώστης για το Clue Story 1, ο οποίος μου έγραψε: “Αυτό το βιβλίο είναι test IQ.”

Η εφαρμογή για IOS και ANDROID προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ με 15 διαθέσιμες βοήθειες για να ξεκινήσει ο κάθε επίδοξος λύτης την επίλυση των (κατά το πλείστον) δύσκολων γρίφων του Clue Story.

…Και επειδή η ευφυΐα και η εφευρετικότητα πρέπει να επιβραβεύεται, ένα ακόμη αξιόλογο όφελος προκύπτει από τον διαγωνισμό που διοργανώνουμε. Όποιος καταφέρει να ολοκληρώσει την εφαρμογή, συμμετέχει στην κλήρωση που θα χαρίσει ένα Ipad mini 4, 64GB σε έναν τυχερό αναγνώστη.

cluestory.gr/diagonismos.html

Τι δυσκολίες συνάντησες και πως κατάφερες να τις αντιμετωπίσεις

Συνέντευξη στο Startup.gr: Πάρις Περάκης - Clue Story!

Κατα τη γνώμη μου, η μεγαλύτερη δυσκολία σε κάθε νέο εγχείρημα, είναι να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι για να κάνουν τις κατάλληλες εργασίες, έχοντας το ίδιο πάθος με τον εμπνευστή. Αυτό δεν το πέτυχα εξαρχής, με αποτέλεσμα τη μεγάλη απώλεια χρόνου, χρήματος και αντοχών. Η παραγωγή του μεγαλύτερου μέρους της δουλειάς από τα χέρια μου είχε σαν αρνητική συνέπεια την απώλεια των προαναφερθέντων, αλλά είχε και ένα καλό. Το τελικό “προϊόν” ήταν κατά μεγάλο ποσοστό ίδιο με αυτό που υπήρχε εξ’αρχής στο κεφάλι μου. Δεν θα πρότεινα αυτή την οδό σε κανέναν. Η επιτυχία πηγάζει κυρίως από τις επιτυχημένες συνεργασίες. Αν, όμως αυτές δεν είναι εφικτές, τότε η μοίρα σε αναγκάζει να γίνεις μοναχικός ταξιδιώτης.

Τι συμβουλές δίνεις στους νέους επιχειρήματίες out there

Ξεκινώ με μια συμβουλή για τους νέους (γενικά).
Θα χρησιμοποιήσω τα λόγια του Αλμπέρ Καμύ: “Επαναστατώ, άρα υπάρχουμε.” Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση για να μας βγάλει από την κοινωνική κατάπτωση, παρά η επανάσταση. Και αυτό που εννοώ δεν περιλαμβάνει βόμβες μολότωφ… Αναφέρομαι στην επανάσταση του μυαλού, της σκέψης, του τρόπου ζωής, της ψυχής και της αγάπης.

…Και θα κλείσω με δύο συμβουλές για τους νέους επιχειρηματίες:
1ο Βήμα) Δημιουργήστε ένα κοινωνικό περίβλημα, το οποίο σας γεμίζει ενέργεια, έμπνευση και στήριξη στις δυσκολίες. Χτίστε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες σας και αγάπης με τους δικούς σας ανθρώπους.
2ο Βήμα) Αγνοήστε τα προγνωστικά των δυστυχισμένων! Πηγαίνετε κόντρα στο ρεύμα αν αυτό είναι που θα σας κάνει ευτυχισμένους, δημιουργικούς επιχειρηματίες (και όχι μόνο οικονομικά και κοινωνικά αποδεκτούς), έχοντας πάντα στο μυαλό σας ότι το 2ο βήμα είναι καταδικασμένο να αποτύχει δίχως την επίτευξη του πρώτου.

Περισσότερα για το Clue Story:

Website: cluestory.gr

Facebook: web.facebook.com/cluestory

Κατεβάστε το Clue Story:

Για IOS συσκευές:
itunes.apple.com/us/app/clue-story-greek-mia-istoria/id1194243891?ls=1&mt=8

Για ANDROID συσκευές:
play.google.com/store/apps/details?id=gr.cluestory.cluestory&hl=el

 

Το βιβλίο Clue Story 1, έχει μεταφραστεί στα αγγλικά και διανέμεται ώς e-book στο AMAZON 
www.amazon.com/dp/B014BVSWGC
…και αντίστοιχα η Αγγλική έκδοση της εφαρμογής είναι διαθέσιμη Δωρεάν στα stores 135 χωρών.