Πόσες Ημέρες έχεις να μπεις στο STARTUP.GR? Δες τι έχασες 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Συνέντευξη στο Startup.gr: Αναστασία Παναγιωτοπούλου, Doggo!

Συνέντευξη στο Startup.gr: Αναστασία Παναγιωτοπούλου, Doggo!
Ημερομηνία: 12/04     Εμφανίσεις: 6322

Το Doggo είναι το 1ο ελληνικό app κοινωνικής δικτύωσης για σκύλους! Απευθύνεται σε ιδιοκτήτες σκύλων, επιχειρηματίες του χώρου καθώς και σε ακτιβιστές φιλόζωους, αφού αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο. Σχεδιάστηκε με αγάπη για τα κατοικίδια και τους… ‘ανθρώπους’ τους! Είναι κάτι πραγματικά καινοτόμο τουλάχιστον για την ελληνική πραγματικότητα και στοχεύει στην κάλυψη των βασικών αναγκών ενός ιδιοκτήτη και του σκύλου του. Κατεβάζοντας το app, δημιουργείς το προφίλ του σκύλου σου και είσαι έτοιμος. Ο Χάρτης του Doggo σε περιμένει γεμάτος με τα πιο κοντινά κτηνιατρεία, pet shop, εκπαιδευτές, υπηρεσίες ταξί και περιποίησης, φιλοζωικά σωματεία, φιλόζωα μαγαζιά και φυσικά νέους σκύλους-φίλους. Ένα social media app για σκύλους, με άπλετη πληροφορία και συμβουλές.

Γιατί αποφάσισες να ξεκινήσεις μια δραστηριότητα μόνη σου?

Συνέντευξη στο Startup.gr: Αναστασία Παναγιωτοπούλου, Doggo!

Η Ελλάδα δε δίνει πραγματικά κίνητρα ανάπτυξης για τους νέους επαγγελματίες, ούτε φυσικά τις ευκαιρίες που μπορεί κανείς να βρει σε άλλες χώρες, σε επίπεδο υπαλλήλων. Η σταδιοδρομία ενός νεου ανθρώπου εδράζεται αποκλειστικά πάνω στη δική του πρωτοβουλία, τη δημιουργικότητα του αλλά φυσικά και την ευχέρεια του, οικονομική και επαγγελματική. Αυτό σημαίνει πως όταν υπάρχει μια καλή ιδέα, ίσως πρέπει να μην την αφήσεις να φύγει έτσι εύκολα όπως πιθανόν να γινόταν στο παρελθόν. Κάπως έτσι συνέβη και στη δική μας περίπτωση. H αρχική ιδέα ήταν η δημιουργία ενός mobile app το οποίο θα προσέφερε άμεση κοινωνικοποίηση σκύλων και ήταν ένα καθαρά προσωπικό project, καθώς η ομάδα του Doggo είναι... σκυλογονείς. Στη συνέχεια προστέθηκαν τα πιο "επαγγελματικά" χαρακτηριστικά και διαμορφώθηκε το Doggo που όλοι γνωρίζουμε σήμερα. Μια εργασία με full time απαιτήσεις, με ενεργητικό δυναμικό και πολλές νέες ιδέες για το μέλλον.

Σε ποιους απευθύνεσαι και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σου;

Συνέντευξη στο Startup.gr: Αναστασία Παναγιωτοπούλου, Doggo!

Αφορά κυρίως έναν ιδιοκτήτη σκύλου αλλά και έναν μέσο επιχειρηματία, ιδιοκτήτη ενός pet shop, κτηνιατρείου κοκ. Προσφέρει δικτύωση μεταξύ της ευρύτερης κοινότητας των ιδιοκτητών σκύλων αλλά και του κλάδου των ζώων συντροφιάς (συγκεκριμένα των σκύλων), επίσης μια πολύ προσιτή, καινοτόμα και στοχευμένη διαφήμιση. Πλέον, με τα νέα Doggo προφίλ μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο και σε έναν ακτιβιστή φιλόζωο, που ανήκει σε ένα φιλοζωικό σωματείο και θέλει να προωθήσει τα ζώα του καταφυγίου μέσω της εφαρμογής.

Τι δυσκολίες συνάντησες και πως κατάφερες να τις αντιμετωπίσεις

Oι δυσκολίες ήταν και είναι πολλές. Η δημιουργία της ομάδας ήταν σίγουρα κάτι αρκετά απαιτητικό, διότι πρέπει να μεταλαμπαδεύσεις το όραμα σου σε άτομα τελείως διαφορετικά από εσένα ώστε στο τέλος να συμπορειτείτε για έναν κοινό σκοπό. Επίσης, οι δύσκαμπτες διαδικασίες έναρξης μιας νέας επιχείρησης, καθώς και η φορολογία αργότερα ήταν σίγουρα κάτι σχεδόν αποτρεπτικό. Φυσικά, η έλλειψη σχετικών γνώσεων σε κομβικά κομμάτια του επιχειρείν ήταν κάτι που μπορέσαμε να παρακάμψουμε μέσα από τη συμμετοχή μας σε σχετικά πρόγράμματα, όπως το BCC της Praksis, το Venture Garden του ACT αλλά και τη συμμετοχή μας στο incubator του OK!Thess ακόμη και τώρα. Το βασικό είναι να διαθέτεις υπομονή και όρεξη, μαζί.

Τι συμβουλές δίνεις στους νέους επιχειρήματίες out there

Συνέντευξη στο Startup.gr: Αναστασία Παναγιωτοπούλου, Doggo!

Η συμβολύ μου είναι να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και το μυαλό τους ακόμη πιο ανοιχτο. Το επιχειρείν είναι μια ατέρμονη διαδικασία και προύποθέτει φρέσκια γνώση και την καλύτερη των προθέσεων. Φυσικά, ο ανταγωνισμός θα είναι πάντα εκεί, το ιδανικό είναι να τον αντιμετωπίζουμε σαν το "σκαλί", που μας κάνει να πάμε πιο ψηλά.

Περισσότερα για το doggo:

Website: http://doggo.gr

 

Facebook Page: https://www.facebook.com/doggotheapp

 

Βραβεύσεις:

Έχουμε λάβει το 2o Bραβείο Καινοτομίας στο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας Gr Bossible του Skywalker, ενώ έχουμε συμμετέχει μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας σε τέσσερις σημαντικές εκθέσεις του κλάδου των ζώων συντοφιάς. Το Doggo έχει παρουσιαστεί στο Mobile Apps Panorama αλλά και στο Εuropean Maker Week, ως καινοτόμα mobile app πρακτική για το 2016.


Impocall

Really useful and simple iOS app to manage your calendar.
15-12-2018 - 10:05
δείτε περισσότερα

Paytouch

POS software to sell, manage and grow your business.
15-12-2018 - 10:02
δείτε περισσότερα

RaterFox for Chrome 2.0

The must-have Chrome extension for movie hunters
15-12-2018 - 10:01
δείτε περισσότερα

PowerSong

Find which songs make you run or cycle faster!
15-12-2018 - 10:00
δείτε περισσότερα

ListWithMe

Create and share editable lists in iMessage
15-12-2018 - 10:00
δείτε περισσότερα

Visibly

Nurture a culture of employee advocacy
15-12-2018 - 10:00
δείτε περισσότερα

Responsive Design Checker

Check how responsive is your website across device sizes
15-12-2018 - 10:00
δείτε περισσότερα

Git Butler

Automate GitHub pull request & issue workflows
15-12-2018 - 10:00
δείτε περισσότερα

SnoozYe

Put Kanye West news to sleep 😴
15-12-2018 - 10:00
δείτε περισσότερα

Kodi King

Board game of strategy played between friends, family & kids
15-12-2018 - 10:00
δείτε περισσότερα