Πόσες Ημέρες έχεις να μπεις στο STARTUP.GR? Δες τι έχασες 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Συνέντευξη στο Startup.gr: Δημήτρης Ζήσης, i-host

Συνέντευξη στο Startup.gr: Δημήτρης Ζήσης, i-host
Ημερομηνία: 24/04     Εμφανίσεις: 1043

Το i-host είναι το 1ο Ηλεκτρονικό Βιβλίο Κρατήσεων για εστιατόρια και συναφείς επιχειρήσεις που δέχονται και διαχειρίζονται κρατήσεις και προσφέρουν υπηρεσίες αναψυχής. Πρόκειται για μία ψηφιακή εφαρμογή που εγκαθίσταται και λειτουργεί σε tablets και χρησιμοποιείται από τον διαχειριστή των κρατήσεων της επιχείρησης, αντί των σημειώσεων σε χαρτιά, για την εύκολη και αποτελεσματική διαχείριση των πελατών, των κρατήσεων και των τραπεζιών του εστιατορίου. Με την υιοθέτηση του i-host, η επιχείρηση αυξάνει τα έσοδά της συστηματικά δημιουργώντας πιστό πελατειακό κοινό, το οποίο επισκέπτεται το εστιατόριο επανειλημμένα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της αναβάθμισης των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του εστιατορίου σε μοναδικές εμπειρίες αναψυχής για κάθε έναν επισκέπτη ξεχωριστά. Με το i-host, ο διαχειριστής έχει στα χέρια του όποια πληροφορία χρειάζεται, για κάθε πελάτη, την κατάλληλη στιγμή, ενώ οι λειτουργίες διαχείρισης κρατήσεων και τραπεζιών εκτελούνται σε ασυναγώνιστους χρόνους, με τον πιο αποδοτικό τρόπο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το i-host χρησιμοποιείται σήμερα από τα δημοφιλέστερα και πιο αξιοσημείωτα εστιατόρια στην Ελλάδα και αποτελεί το απόλυτο ψηφιακό εργαλείο δημιουργίας πιστού πελατειακού κοινού για τα εστιατόρια και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας και αναψυχής.

Γιατί αποφάσισες να ξεκινήσεις μια δραστηριότητα μόνος/η σου?

Νομίζω πως αυτό που μας οδήγησε σε αυτή την απόφαση ήταν μία σχετική ανησυχία που είχαμε για να εντοπίζουμε προβλήματα και να σχεδιάζουμε λύσεις γι’ αυτά. Αυτή η διαδικασία μας έδινε τη δυνατότητα να αισθανόμαστε δημιουργικοί, ενώ ταυτόχρονα μπορούσαμε να εξελίσσουμε τις επαγγελματικές μας δεξιότητες και τα προσωπικά μας χαρακτηριστικά γρήγορα και αποτελεσματικά, μέσα από την πρακτική. Για καιρό ψάχναμε να βρούμε ένα κρίσιμο πρόβλημα ή μία ανάγκη, η ικανοποίηση της οποίας θα μπορούσε να αποτελέσει επιχειρηματική ευκαιρία. Το i-host ικανοποιεί την έντονη ανάγκη των εστιατορίων και άλλων συναφών με αυτά επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες αναψυχής και φιλοξενίας, για δημιουργία πιστού πελατειακού κοινού και συστηματική αύξηση εσόδων.

Σε ποιους απευθύνεσαι και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σου;

Το i-host απευθύνεται σε εστιατόρια, εστιατόρια ξενοδοχείων, πολυχώρους, κέντρα εκδηλώσεων και συναφείς επιχειρήσεις που δέχονται και διαχειρίζονται κρατήσεις και προσφέρουν υπηρεσίες αναψυχής. Με την υιοθέτηση του i-host η επιχείρηση διατηρεί οργανωμένο αρχείο πελατών με τα χαρακτηριστικά και τις προτιμήσεις τους, καθώς και ιστορικό επισκεψιμότητας για κάθε έναν επισκέπτη ξεχωριστά. Όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες σε όλους τους ενδιαφερόμενους (manager, υπεύθυνος διαχείρισης κρατήσεων, chef, κ.λ.π) ανά πάσα στιγμή από οποιοδήποτε smartphone ή tablet, χωρίς κόπο, κάνοντας τη διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες πιο εύκολη από ποτέ. Το i-host συμβάλλει στην αποδοτική διαχείριση των τραπεζιών, προτείνοντας άμεσα τα καταλληλότερα τραπέζια για κάθε κράτηση, ενώ διευκολύνει τη διαδικασία της διαχείρισης κάθε βάρδιας, ελαχιστοποιώντας τους χρόνους απόκρισης κατά την εξυπηρέτηση πελατών. Επιπλέον, για τις εταιρίες που επιθυμούν να δέχονται κρατήσεις από την ιστοσελίδα ή τη fb σελίδα τους το i-host δίνει και αυτή τη δυνατότητα. Το i-host είναι μία ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης πελατών, κρατήσεων και τραπεζιών που προσαρμόζεται με ακρίβεια στις απαιτήσεις κάθε εστιατορίου επιτρέποντας την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών εξυπηρέτησης και μοναδικών εμπειριών αναψυχής στους επισκέπτες του.

Τι δυσκολίες συνάντησες και πως κατάφερες να τις αντιμετωπίσεις

Η αβεβαιότητα που πηγάζει από το ασταθές πολιτικό, φορολογικό, οικονομικό και νομικό περιβάλλον στη χώρα μας, η ψυχολογία της αγοράς και ειδικότερα των πελατών μας που επηρεάζεται από την οικονομική κρίση, η αντίσταση στην αλλαγή του τρόπου εργασίας των επιχειρήσεων, τα υψηλά επίπεδα γραφειοκρατίας, η περιορισμένη διαθεσιμότητα πόρων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι απαιτήσεις για την ανάπτυξη μίας εταιρίας startup είναι πολλαπλές, δημιούργησαν αρκετές φορές εμπόδια και δυσκολίες στο έργο μας. Νομίζω πως για να αντιμετωπίσει κανείς δυσκολίες όπως αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω χρειάζεται κυρίως να πιστεύει στο προϊόν ή την υπηρεσία που αναπτύσσει. Εμείς από την αρχή γνωρίζαμε ότι το i-host θα έδινε λύση και θα ικανοποιούσε κρίσιμες ανάγκες των εστιατορίων και των επιχειρήσεων που προσφέρουν υπηρεσίες αναψυχής που για χρόνια δεν ικανοποιούνταν. Εκτός όμως από αυτό, για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που παρουσιάστηκαν χρειάστηκαν, μεταξύ άλλων, καλή οργάνωση, ομαδική εργασία, βοήθεια από πολύ ικανούς συνεργάτες και υπομονή. Τέλος, θεωρώ ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος, πολύ σημαντικές για τη συνέχεια της προσπάθειάς μας ήταν και όλες οι μικρές επιτυχίες που είχαμε.

Τι συμβουλές δίνεις στους νέους επιχειρήματίες out there

Να αναζητήσουν ένα έντονο πρόβλημα ή μία έντονη ανάγκη που εμφανίζεται μαζικά. Από κει και πέρα, επιμονή, δουλειά, υπομονή, υψηλοί στόχοι και αποδοχή της αποτυχίας ως ευκαιρία βελτίωσης για να καταλήξουν στη λύση που αναζητά η αγορά.

Βρείτε τους:

Website:

http://www.i-host.grUserGems

Identify and engage Micro-Influencers among your own users
26-07-2017 - 00:29
δείτε περισσότερα

Nearby Listings by Beyond Pricing

Smart comps for your Airbnb + Vacation Rental
25-07-2017 - 22:18
δείτε περισσότερα

Figma 2.0

Design and prototype in one always up to date tool
25-07-2017 - 19:23
δείτε περισσότερα

Cryptex

A minimal cryptocurrency monitor for Google Chrome
25-07-2017 - 19:19
δείτε περισσότερα

Pocket Ariely

Make Sense of Life with Dan Ariely’s Newest App
25-07-2017 - 18:54
δείτε περισσότερα

NYTimes for iOS 6.0

All the news that’s fit to print
25-07-2017 - 18:50
δείτε περισσότερα

CleverPet

Engage idle paws!
25-07-2017 - 17:49
δείτε περισσότερα

WhoCamera

Shazam for celebrity faces 📸
25-07-2017 - 17:43
δείτε περισσότερα

MDB for Angular

Material Design + Angular done right
25-07-2017 - 15:43
δείτε περισσότερα

chemoWave

Gain insights into your treatment & share experiences
25-07-2017 - 14:29
δείτε περισσότερα