Η γυναίκα που έβαλε σε τάξη τους ιατρούς στο Startup Grind!

    Από: Startup Team

Τρίτη 23Μαΐου 2017, 6μμ στο INNOVATHENS

Με την Ελευθερία Ζούρου (DoctoranytimeFounder& CEO)

Ο μήνας Μάιος έχει «άρωμα γυναίκας» στο StartupGrind σε μια προσπάθεια να αναδείξουμε τη γυναικεία πλευρά της επιχειρηματικότητας. Στην Ελλάδα οι γυναίκες που επιχειρούν δεν είναι πολλές, ακόμα λιγότερες μάλιστα είναι εκείνες που αποφασίζουν να ξεκινήσουν τη δική τους startup.

Η Ελευθερία Ζούρου «σπάει τα στερεότυπα» που θέλουν οι γυναίκες να μην τολμούν και να μην ρισκάρουν. Η ίδια όχι μόνο τόλμησε, αλλά δε δίστασε να βάλει τάξη σ’ έναν κατεξοχήν ανδροκρατούμενο κλάδο, όπως αυτός της ιατρικής.

Η Ελευθερία είναι ο άνθρωπος πίσω από το Doctoranytime, την πρωτοποριακή πλατφόρμα που άλλαξε για πάντα τον χώρο των υπηρεσιών υγείας του ιδιωτικού τομέα.

Όλα ξεκίνησαν το 2012 όσο εκείνη ταξίδευε στην Ουγκάντα και αποφάσισε να αφήσει πίσω της την καριέρα της σε πολυεθνικές εταιρείες και να κάνει κάτι που θα αλλάξει πραγματικά όχι μόνο τη δική της ζωής, αλλά και χιλιάδων ανθρώπων.

Όπως και έγινε. Ο τρόπος με τον οποίο ήταν οργανωμένο το σύστημα υγείας δεν επέτρεπε στους ασθενείς να έχουν εύκολα πρόσβαση σε γιατρούς, κάτι που βίωσε και η ίδια και έτσι αποφάσισε να το αλλάξει.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το Doctoranytime, ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να βρει κανείς τον κατάλληλο γιατρό και να κλείσει ραντεβού μαζί του online. Η υπηρεσία είχε απ’ την πρώτη στιγμή μεγάλη απήχηση, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του κοινού.

Η προσπάθεια κέρδισε αμέσως και το ενδιαφέρον των επενδυτών, οι οποίοι στήριξαν το εγχείρημα απ’ τα πρώτα του βήματα, ενώ η πλατφόρμα έχει ήδη ξεχωρίσει σε μια σειρά διαγωνισμών, όπως αυτός της Εθνικής Τράπεζας, ενώ η Ελευθερία Ζούρου έχει συγκαταλεχθεί στη λίστα του FORTUNE με τους καλύτερους νέους επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών.

Η υπηρεσία βγήκε στον “αέρα” με περίπου 300 εγγεγραμμένους ιατρούς. Ο αριθμός αυτός σήμερα έχει αυξηθεί κατά πολύ και ξεπερνά τους 5.000 ιατρούς με πάνω από 500.000 επισκέψεις τον μήνα.

Η ανοδική πορεία την οδήγησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου παρουσίασε την ιδέα της και «άνοιξε» ο δρόμος για το εξωτερικό. Το Doctoranytime λειτουργεί το τελευταίο διάστημα και στο Βέλγιο με τις ίδιες υπηρεσίες, κερδίζοντας πόντους στην αγορά με  50.000 επισκέψεις και 1.000 γιατρούς στην πλατφόρμα τον Μάρτιο.

Πρόσφατα η ομάδα σήκωσε 1 εκατ. ευρώ σε γύρο χρηματοδότησης, ποσό που θα αξιοποιηθεί άμεσα για την ανάπτυξη του μοντέλου.

Η Ελευθερία θα βρεθεί στο StartupGrindτην Τρίτη 23 Μαΐουκαι στον χώρο του INNOVATHENS – Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων για να μας μιλήσει γι’ αυτό το ταξίδι της, για το τι σημαίνει να αλλάζεις ριζικά έναν κλάδο, πώς είναι να επιχειρείς στο εξωτερικό, αλλά και ποιες είναι οι βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια γυναίκας στον «στίβο των επιχειρήσεων».

 

Μετά την εκδήλωση, θα ακολουθήσει after party από την TopTal και τo Yamas!

#SGWomen – Ladies Night = Είσοδος ελεύθερη για όλες τις γυναίκες 🙂

StartupGrindAthens

Ημερομηνία: Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Ώρα: 6μμ

Χώρος: Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων- INNOVATHENS

Διεύθυνση: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2, Πειραιώς 100, Γκάζι, 11854 Αθήνα

Τηλ: +302130109300

Κρατήσεις Θέσεων: www.startupgrind.com/events/details/startup-grind-athens-presents-eleftheria-zourou-doctoranytime

Agenda

18:00 – Networking καιφαγητό

19:00 – Fireside chat μετηνΕλευθερίαΖούρου (Doctoranytime Founder & CEO)

20:00 – Networking &after party απότην TopTal καιτo Yamas!