Από το exit των €9Μ σε Angel Investor και Partner στο Marathon VC

    Από: Startup Team

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, 6μμ στο INNOVATHENS Μετoν Πάνο Παπαδόπουλο (MarathonVCPartner)

Μπορεί να μην έχουμε πολλά successstoriesόπως συχνά ακούγεται, αλλά στην περίπτωση του Πάνου Παπαδόπουλου αυτό το επιχείρημα πάει περίπατο. Τι να πρωτοπεί κανείς για τον founderπου ξεκίνησε την εταιρείατου στην Πάτρα και έκανε ένα από τα πρώτα (και ηχηρά) exitsστην ιστορία της Ελληνικής startupκοινότητας και έγινε ο ίδιος από τους πιο ενεργούς επενδυτές στην Ελλάδα;

Ο Πάνος Παπαδόπουλος ήταν ιδρυτής και CEO του BugSense, μιας startup που πρόσεφερε mobile app analytics και εξαγοράστηκε το 2013 από την εισηγμένη στο NASDAQπολυεθνική Splunk για το ποσό των €9 εκατομμυρίων. Από το 2013 εως το 2016 διετέλεσε product manager στην Splunk ($1B revenue το 2016) επικεντρώνοντας στην στρατηγική της Splunk στο mobile και application delivery monitoring.

Ο Πάνος δεν σταμάτησε φυσικά εκεί. Η ενεργή ενασχόληση του με τα startupsκαι την τεχνολογία, τον οδήγησε να επενδύσει ως angel investor σε πάνω από 20 εταιρίες σε Ελλάδα, Ισραήλ, Αγγλία και ΗΠΑ. Η λίστα είναι μεγάλη: Forky, PollfishTransifexκαι Resin.ioείναι μόνο μερικά από τα γνωστά πλέον ονόματα στα οποία έχει επενδύσει. Όπως φαίνεται, ο Πάνος δείχνει να έχει πολύ καλό «μάτι» για να αναγνωρίζει τις startupπου έχουν όλα τα φόντα να αναπτυχθούν ραγδαία.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το MarathonVC, με τον Πάνο να συμμετέχει ως Partnerστην ίδρυση του μαζί με έναν ακόμα «βετεράνο» επενδυτή, τον Γιώργο Τζιραλή του OpenFund. Μαζί έχουν ήδη εξασφαλίσει €8 εκατομμύρια για επενδύσεις από το νεοσύστατο fundενώ εργάζονται πυρετωδώς για να σηκώσουν ακόμα περισσότερα. Με τέτοιο trackrecord δεν θα δυσκολευτούν.

Ο Πάνος θα βρεθεί στο StartupGrindτην Τρίτη 20 Ιουνίουκαι στον χώρο του INNOVATHENS – Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων για να μας μιλήσει γι’ αυτό το μοναδικό ταξίδι του, από founderπου οδήγησε την startupτου στο SiliconValleyκαι ένα exitπολλών εκατομμυρίων, σε angelinvestorκαι partnerενός fund. Γνωρίστε τον από κοντά και μάθετε τι ψάχνει στις εταιρείες που επενδύει!

Τέλος, μη χάσετε την ευκαιρία να επιταγχύνετε την πορεία σας προς την επιτυχία! Την Πέμπτη 15/6/2017στο INNOVATHENS (είσοδος δωρεάν), έλληνες και ξένοι Oracle experts σε ένα τεχνικό workshop, θα μιλήσουν για Cloud Native App Development, IaaS, Big Data, Mobility, IoT και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις σας. Θα έχετε ακόμα την ευκαιρία να ακούσετε για το Oracle Startup Cloud Accelerator και τις ευκαιρίες που σας ανοίγονται σε συνεργασία με την Οracle.

StartupGrindAthens

Ημερομηνία: Τρίτη 20Ιουνίου 2017

Ώρα: 6μμ

Χώρος: Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων- INNOVATHENS

Διεύθυνση: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2, Πειραιώς 100, Γκάζι, 11854 Αθήνα

Τηλ: +302130109300

Κρατήσεις Θέσεων: www.startupgrind.com/events/details/startup-grind-athens-presents-panos-papadopoulos-marathon-vc

 

Agenda

18:00 – Networking καιφαγητό

19:00 – Fireside chat μετονΠάνοΠαπαδόπουλο (Marathon VC Partner)

20:00 – Networking