MITEF GREECE STARTUP COMPETITION Ανακοίνωση Τελετής Λήξης και Aπονομής των βραβείων

    Από: Startup Team

To MIT Enterprise Forum Greece σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην Τελετή Λήξης και Απονομής του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition 2017, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο του 5th Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation, όπου φέτος δίνεται έμφαση στις τεχνολογίες σύγκλισης μέσα από πολυθεματικά workshops, συναντήσεις δικτύωσης (Β2Β) καθώς και ενημερώσεις σε χρηματοδοτικά εργαλεία της έρευνας.

 

O διαγωνισμός MITEF Greece Startup Competition πραγματοποιείται στην Ελλάδα για 3η συνεχόμενη χρονιά με στόχο να λειτουργήσει ως ένας «επιταχυντής» για την ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας. Μέσω του διαγωνισμού οι συμμετέχοντες αναπτύσσουν περαιτέρω τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες, διασυνδέονται με το τοπικό και διεθνές δίκτυο και επιδιώκουν ευρεία αναγνώριση πέραν των ελληνικών συνόρων.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι 10 ομάδες που αναδείχθηκαν φιναλίστ θα παρουσιάσουν ζωντανά στο κοινό τις ιδέες τους και η κριτική επιτροπή του MITEF Greece θα επιλέξει τις 3 νικήτριες ομάδες. Οι 10 ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που θα διαγωνιστούν στον τελικό γύρο του διαγωνισμού είναι οι ακόλουθες (σε αλφαβητική σειρά):

 

Active Social Networking (ASN)

CityCrop Automated Indoor Farming

Cube RM

Entranet

Exclusivi

Fresh Strips

OpenIchnos

SentiGeek

Spotawheel

Tesibit

 

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες με στόχο την ανάδειξη των ευκαιριών που δημιουργεί η καινοτόμος τεχνολογία για το επιχειρηματικό οικοσύστημα της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, ο Κόννο Χρήστου, Συν-ιδρυτής της εταιρίας Avocarrot, θα μοιραστεί την επαγγελματική του εμπειρία αναλύοντας την αναπτυξιακή πορεία της Avocarrot στην ομιλία του «Από την ιδέα στην εξαγορά σε λιγότερο από 4 χρόνια». Στη συνέχεια, ο Χρήστος Κοντέλλης, Γενικός Διευθυντής, BU Enterprise Solutions, με την ομιλία του «INTRASOFT International – 2017 Έτος Καινοτομίας», θα αναλύσει την ενεργό συμβολή της INTRASOFT International στην ανάπτυξη των Ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων και τη διασύνδεση αυτών με τη διεθνή αγορά. Τέλος, ο Αλέκος Μανιατόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Yodiwo, θα μιλήσει για τη συμμετοχή του στον περσινό διαγωνισμό και κυρίως την μετέπειτα εξέλιξη της εταιρίας μετά την ανάδειξή της ως νικήτριας το 2016.

 

Η συμμετοχή στην εκδήλωση απονομής των βραβείων MITEF Greece Startup Competition, είναι δωρεάν απαιτείται όμως η εγγραφή σας. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: Finals & Awards Ceremony.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστοσελίδα www.mitefgreece.org και τα social media του ΜΙΤΕF Greece.