Πόσες Ημέρες έχεις να μπεις στο STARTUP.GR? Δες τι έχασες 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Συνέντευξη στο Startup.gr: Νικόλαος Σιτσάνης - speakt.com!

Συνέντευξη στο Startup.gr: Νικόλαος Σιτσάνης -  speakt.com!
Ημερομηνία: 28/06     Εμφανίσεις: 914

Είναι μια Online πλατφόρμα επαγγελματικής μετάφρασης. Προσφέρει μεταφραστικές υπηρεσίες σε περισσότερες από 35 γλώσσες και απευθύνεται σε όλους. Λειτουργεί με το μοντέλο Crowdsourcing και κάθε παραγγελία συνδέεται με επαγγελματίες μεταφραστές από όλον τον κόσμο.

Γιατί αποφάσισες να ξεκινήσεις μια δραστηριότητα μόνος/η σου?

Η αλήθεια είναι ότι πάντα ήθελα να κάνω κάτι δικό μου. Γενικά ήθελα να έχω την ελευθερία να εργάζομαι και να ζω όπως ακριβώς θέλω εγώ. Οταν το 2009 η κρίση μας χτύπησε την πόρτα ήταν η κατάλληλη στιγμή να κάνω το πρώτο βήμα μιας και οι μισθοί άρχισαν να πέφτουν κατακόρυφα. Ταξίδευα αρκετά και κάθε φορά αναρωτιόμουν πόσες διαφορετικές γλώσσες υπάρχουν και πόσες διαφορετικές συναλλαγές γίνονται κάθε λεπτό στον κόσμο μεταξύ των γλωσσών αυτών.

Σε ποιους απευθύνεσαι και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σου;

Συνέντευξη στο Startup.gr: Νικόλαος Σιτσάνης -  speakt.com!

Απευθυνόμαστε σε όλους όσους ψάχνουν επαγγελματική μετάφραση. Περισσότεροι πελάτες μας είναι εταιρίες όμως έχουμε και ιδιώτες πελάτες. Στο speakt.com μπορεί ο καθένας να κάνει επαγγελματική μετάφραση κειμένων ανάλογα με το budget του.

Τι δυσκολίες συνάντησες και πως κατάφερες να τις αντιμετωπίσεις

Η φράση κάθε αρχή και δύσκολη δεν είναι τυχαία. Πράγματι συναντήσαμε αρκετές δυσκολίες ειδικά στο κομμάτι των μεταφραστών. Ήταν δύσκολο να βρουμε καλούς και αξιόπιστους επαγγελματίες μεταφραστές γι' αυτό και στην αρχή υποστηρίζαμε 4-5 γλώσσες. Τελικά έχουμε φτιάξει μια μεγάλη και δυνατή ομάδα επαγγελματίων μεταφραστών. Επίσης άλλη μια δυσκολία, που όμως δεν μας πτόησε, ηταν το γεγονός οτι την πρωτη χρονιά περνούσαν αρκετές μέρες χωρίς παραγγελία. Αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν τα παρατήσαμε ποτέ, είχαμε υπομονή και βελτιώναμε καθημερινά τα πάντα ώστε να έρθει το αποτέλεσμα. Αν έχεις δουλέψει πάνω σε κάτι και έχεις πίστη, το αποτέλεσμα είναι θέμα χρόνου.

Τι συμβουλές δίνεις στους νέους επιχειρήματίες out there

Η ιδέα δεν φτάνει για να πετύχει μια startup θέλει υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλειά . Ακόμα και αν τα πρώτα αποτελέσματα δεν ειναι ενθαρρυντικά μαθαίνουμε να μη τα παρατάμε ποτέ! Καλό θα είναι για τον νέο επιχειρηματία ο στόχος στην αρχή να μην ειναι τα χρήματα αλλά η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προιόντος ή υπηρεσίας. Θα έρθουν και τα χρήματα στο μέλλον αν έχεις κάνει κάτι καλο.

Η συμβουλή "Μην τα παρατάς ποτέ" μερικές φορές δεν είναι η καλύτερη. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν σε κάτι το οποίο πραγματικά μπορεί να μην ειναι βιωσιμο όσο και να το πιστεύει ο εκάστοτε δημιουργός, όποτε ίσως χρειαστεί να γίνει το λεγόμενο "pivot", δηλαδή η αλλαγή στρατηγικής και πλάνου ή ακόμα και η δημιουργία νέους προιόντος.

Speakt - Video

Στο επόμενο 6μηνο εισάγουμε δύο νέες υπηρεσίες σχετικες με τις γλώσσες. Την διερμηνεία, όπου θα μπορεί ο καθένας να βρει διερμηνέα οπουδήποτε και αν βρίσκεται και η δημιουργία μοναδικων κειμενων σε πολλές γλώσσες για blog και ιστοσελίδες.UserGems

Identify and engage Micro-Influencers among your own users
26-07-2017 - 00:29
δείτε περισσότερα

Nearby Listings by Beyond Pricing

Smart comps for your Airbnb + Vacation Rental
25-07-2017 - 22:18
δείτε περισσότερα

Figma 2.0

Design and prototype in one always up to date tool
25-07-2017 - 19:23
δείτε περισσότερα

Cryptex

A minimal cryptocurrency monitor for Google Chrome
25-07-2017 - 19:19
δείτε περισσότερα

Pocket Ariely

Make Sense of Life with Dan Ariely’s Newest App
25-07-2017 - 18:54
δείτε περισσότερα

NYTimes for iOS 6.0

All the news that’s fit to print
25-07-2017 - 18:50
δείτε περισσότερα

CleverPet

Engage idle paws!
25-07-2017 - 17:49
δείτε περισσότερα

WhoCamera

Shazam for celebrity faces 📸
25-07-2017 - 17:43
δείτε περισσότερα

MDB for Angular

Material Design + Angular done right
25-07-2017 - 15:43
δείτε περισσότερα

chemoWave

Gain insights into your treatment & share experiences
25-07-2017 - 14:29
δείτε περισσότερα