Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – W.R.O.™ 2017

    Από: Startup Team

Μετράμε αντίστροφα για τον Τελικό της Ελλάδας!

 

 

  • Τελικός 9ου Εθνικού Διαγωνισμού W.R.O.™  – Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2017
  • Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 στο Ο.Α.Κ.Α.
  • Ανοιχτή είσοδος για το κοινό

 

Ποιοι μαθητές θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη φετινή Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™;

Η απάντηση θα δοθεί το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017, στον Τελικό του 9ου Εθνικού Διαγωνισμού W.R.O.™, ο οποίος «τρέχει» από τον Μάρτιο προσκαλώντας τους μαθητές της χώρας να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μία σύνθετη εξελιγμένη ρομποτική κατασκευή με θέμα «Sustainabots: Ρομπότ για την βιώσιμη ανάπτυξη».

Κατά τη διάρκεια του Εθνικού Διαγωνισμού W.R.O.™, ο οποίος οργανώνεται για 9η συνεχή χρονιά από τον οργανισμό WRO Hellas (www.wrohellas.gr) με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE (www.cosmote.gr), οι ομάδες διαγωνίστηκαν αρχικά σε επίπεδο περιφέρειας για να προκριθούν και να φτάσουν στον τελικό. Οι νικητές του τελικού θα αποτελέσουν την ελληνική αποστολή για την επερχόμενη Ολυμπιάδα Ρομποτικής World Robot Olympiad™. Φέτος η κορυφαία διοργάνωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση θα λάβει χώρα στην Κόστα Ρίκα από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου 2017.

 

O Τελικός θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γ. Κασιμάτης στο ΟΑΚΑ με παρουσιαστή το δημοφιλή stand up comedian Δημήτρη Μακαλιά, ενώ στιγμιότυπά του θα μεταδοθούν ζωντανά στη σελίδα Facebook της COSMOTE. Ο μεγάλος Τελικός θα συγκεντρώσει 396 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από ολόκληρη τη χώρα. Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός προς το κοινό και προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποστηρίξουν από κοντά τις εντυπωσιακές προσπάθειες των μαθητών.

Επίτιμος καλεσμένος και ομιλητής του φετινού Τελικού θα είναι ο Δρ. Γεώργιος Χουρδάκης – Ειδικός Επιστημονικός Σύμβουλος στο Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού Έρευνας & Καινοτομίας.

Η Κόστα Ρίκα και τα Sustainabots:

Το θέμα της φετινής Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™) εμπνέεται από τη χώρα που φιλοξενεί την Ολυμπιάδα για το 2017: την Κόστα Ρίκα.

 

Πολλά και διαφορετικά οικοσυστήματα βρίσκονται στην Κόστα Ρίκα, η οποία αποτελεί μία από τις πλουσιότερες χώρες σε βιοποικιλότητα. Υπάρχουν ανοικτές περιοχές στο κοινό, εθνικά πάρκα προστατευμένων ειδών που έχουν συσταθεί για την προστασία των φυσικών πόρων. Επιπλέον η χώρα καλύπτει το 90% των ενεργειακών αναγκών της με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και έχει δεσμευτεί για την υιοθέτηση πρακτικών Βιώσιμου Τουρισμού. Αυτοί είναι και οι θεματικοί πυλώνες που καθοδηγούν τις φετινές αποστολές για τους διαγωνιζόμενους μαθητές: Τα Sustainabots τους θα πρέπει να σχεδιαστούν έτσι, ώστε να αλλάξουν τον κόσμο μας, χωρίς να τον επηρεάζουν, αναβαθμίζοντας τους τρεις πυλώνες της αειφόρου ανάπτυξης: το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία.

Στην επερχόμενη World Robot Olympiad™ της Κόστα Ρίκα αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 3 χιλ. μαθητές από 55 χώρες. Καλή επιτυχία Ελλάδα!

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Χώρος διεξαγωγής Τελικού: Αίθουσα Γ. Κασιμάτης, Ο.Α.Κ.Α. (Δείτε το χάρτη πρόσβασης πατώντας εδώ: goo.gl/VXuByG)