Πως να βρεις νέους πιθανούς πελάτες (που δεν ξέρεις)

    Από: Startup Team
πηγή: facebook.com

Ας υποθέσουμε ότι μολις έφτιαξες ένα plugin για το magento ecommerce και θες να βρείς μερικούς χιλιάδες χρήστες να δοκιμάσουν το plugin σου. Εκτός απο το να το βάλεις στο magento app store και να περιμένεις να το δουν μπορείς με 3 απλά εργαλεία να βρείς λίστες πελατών που χρησιμοποιούν magento.

1- Βρες λίστες των sites που χρησιμοποιούν Magento

Χρησιμοποίησε το εργαλείο builtwith και αναζήτησε τις εταιρείες που έχουν magento. Θα πάρεις μια μεγάλη λίστα όπου το κυριο στοιχείο ειναι το domain (URL) αλλά και άλλα συμπληρωματικά στοιχεία που θα μπορείς με 300 ευρώ περίπου να τα κατεβάσεις τοπικά σε ένα excel.

2-Τώρα πρέπει να βρεις τα emails των ανθρώπων που έχουν ή δουλεύουν σε αυτές τις εταιρείες

Χρησιμοποίησε το εργαλείο email hunter (hunter.io), υπέβαλλε την λίστα των domains και πάτα το κουμπί “domain search”. Θα σου δώσει τα emails που βρήκε και μάλιστα με μια διαβάθμηση αναφορικά με την σιγουριά υπάρξης της κάθε διευθυνσης email. Στις περισσότερες των περιπτώσεων μπορεί να σου δώσει και το όνομα.

Κόστος της πλατφόρμας: 100 ευρώ περίπου.

3-Τώρα πρέπει να επικοινωνήσεις με αυτά τα εμαιλς.

Εχεις 2 βασικές επιλογές που πρέπει να τις εκτελέσεις και τις 2 δεδομένου ότι μόνο έτσι μπορείς να αυξήσεις τις πιθανότητες να έχεις κάποιο αποτέλεσμα.

3α-Μέσω του mail chimp ανεβασε την λιστα των εμαιλς και ονομάτων που βρήκες και γράψε ένα σωστό και δίκαιο εμαιλ που να εκφράζεις τον λόγο που τους στέλνεις αυτο το email

3b-Ανέβασε την λίστα των emails στο facebook και φτιάξε ένα custom audience με αυτά τα emails. Και μόνο που το facebook θα σου πει πόσα από αυτά κανανε match και υπάρχουν στο facebook ειναι ένα μέγάλο κέρδος για σένα. Πόσο μάλλον που μπορείς να ενεργοποιήσεις σε αυτούς retargeting και να βλέπουν τις διαφημίσεις σου. Μιας και ξέρεις το audience φρόντισε η διαφήμηση να μην ειναι κάτι γενικό άλλα κατι ειδικό που που θα τους τραβήξει το μάτι π.χ The best plugin for magento, free for 10 days.

Theodoros Moulos από ToSitemou Facebook Group

διαβάστε περισσότερα εδώ:
facebook.com