Τι έχεις να μάθεις από τους Millennials για το πώς να αλλάξεις δουλειά

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Οι διαφορετικές γενιές συνηθίζουν να βλέπουν με υποψία η μια την άλλη, εντοπίζοντας ομοιότητες και (ίσως συχνότερα) διαφορές. Μελετώντας τους Millennials – ήτοι αυτούς που γεννήθηκαν το διάστημα μεταξύ του 1980 και του 1996 – καθώς και την Γενιά Ζ, υπάρχει μια αδιαμφισβήτητη ανομοιογένεια: οι νεότερες γενιές είναι πρόθυμες να κάνουν μεγάλες επαγγελματικές αλλαγές για να είναι ευτυχισμένες.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από το LinkedIn – έναν διαδικτυακό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες με πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας – οι Millennials έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες μετεγκατάστασης και 16% περισσότερες πιθανότητες να αλλάξουν εταιρεία για μια νέα θέση εργασίας σε σχέση με τις υπόλοιπες γενιές εργαζομένων.

Εξετάζοντας τα στατιστικά του LinkεdIn, αξίζει κανείς να σταθεί στους 5 κλάδους με την μεγαλύτερη μετακίνηση των Millennials. Παρατηρούμε λοιπόν, πως στους κλάδους που κερδίζουν το ενδιαφέρον των Millennials είναι η αρχιτεκτονική και η μηχανολογία, η οι μεταφορές, ο χρηματοπιστωτικός τομέας, η Υγεία και η τεχνολογία. Αντίθετα, στους κλάδους που δεν προτιμά η γενιά των Millennials συγκαταλέγονται οι τηλεπικοινωνίες, η ενέργεια, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και η Ψυχαγωγίας, η εκπαίδευση και οι ΜΚΟ, καθώς και ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων.

Αλλά γιατί αλλάζουν δουλειά οι Millennials; Σύμφωνα με την έρευνα του LinkedIn που πραγματοποιήθηκε πέρυσι, ο νούμερο ένα λόγος είναι ότι δεν βλέπουν μονοπάτια προόδου και δεν είναι ικανοποιημένοι με τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται. Αντί να μοχθήσουν σε μια εταιρεία κυνηγώντας εκεί την καριέρα, οι Millennials αναζητούν πάντα άλλες ευκαιρίες και τείνουν να μεταπηδούν σε άλλες εταιρείες μόλις αυτή τους παρουσιαστεί. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο αλλάζουν δουλειά, είναι επειδή δεν είναι ικανοποιημένοι με το πακέτο αποδοχών και προνομίων που η υφιστάμενη εργασία τους προσφέρει.

Από όλους τους χώρους στους οποίους μεταπήδησαν το 2016 οι Millennials, αυτός που προσέλκυσε το μεγαλύτερο ποσοστό είναι ο κλάδος της τεχνολογίας, συγκεντρώνοντας το 9% των μετακινούμενων εργαζόμενων, σύμφωνα πάντα με το LinkedIn. Πρόκειται για θέσεις εργασίας σε διάφορες πτυχές της τεχνολογίας, όχι μόνο προγραμματιστές και αρχιτέκτονες συστημάτων, αν και φυσικά υπάρχουν και αυτοί.

Η συνέχεια στο Forbes.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com