H Alibaba ίσως σύντομα ξεπεράσει την Amazon

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Μπορεί ο Τζακ Μα να γίνει ο επικεφαλής του μεγαλύτερου σε αξία on retailer στον κόσμο;

Στα υψηλότερα επίπεδα από την είσοδο της στο αμερικανικό χρηματιστήριο διαμορφώθηκε η μετοχή της Alibaba την Πέμπτη. Συγκεκριμένα σημείωσε άνοδο περίπου 5% μετά τηνανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Μέσα στο 2017 οι μετοχές του κινεζικού κολοσσού έχουν σημειώσει μεγαλύτερη άνοδο από 90% και η αξία της Alibaba φτάνει στα 420 δισ. δολάρια. Η επίδοση αυτή την βοηθάει να πλησιάσει τον μεγάλο της ανταγωνιστή, την Amazon, που επίσης έχει μια πολύ καλή χρονιά με την αξία της να διαμορφώνεται στα 465 δισ. δολάρια (30% άνοδος της μετοχής μέσα στο 2017).

Ο παράγοντας που βοηθάει την Alibaba να ξεπεράσει σε απόδοση την Amazon είναι η πολύ ισχυρή ζήτηση στην κινεζική αγορά, που μεταφράζεται σε αύξηση εσόδων κατά 56% για την εταιρεία του Τζακ Μα, με τους καταναλωτές που ψωνίζουν μέσω κινητού να είναι όλο και περισσότεροι.

Επίσης η Alibaba επωφελείται από την αυξανόμενη ζήτηση για το cloud business στο οποίο δραστηριοποιείται με επιτυχία. Η εταιρεία, όπως και η Amazon, φιλοξενεί σελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου, άλλων εταιρειών.

Επίσης στον ιδρυτή της «χρεώνονται» πετυχημένα ανοίγματα σε άλλες αγορές όπως αυτή των ΜΜΕ, καθώς η Alibaba έχει το ΥοuTube της Κίνας, το Youku Tudou και την εφημερίδα South China Morning Post.

Πάντως αν η μετοχή της συνεχίσει την πολύ καλή της πορείας και ξεπεράσει σε αξία την Amazon, δεν θα είναι η πρώτη φορά.

Να θυμίσουμε ότι η αξία της Alibaba ήταν κάτι παραπάνω από 230 δις. δολάρια όταν μπήκε στη Wall Street το 2014, ενώ της Amazon τότε έφτανε στα 150 δισ. δολάρια.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com