Οι πιο αποτελεσματικές συμβουλές παραγωγικότητας

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Δέκα συμβουλές για να γίνετε πιο παραγωγικοί.

Σας έχει τύχει ποτέ να αγχωθείτε επειδή πιστεύετε ότι δεν θα καταφέρετε να ολοκληρώσετε το έργο που σας έχει ανατεθεί στη δουλειά; Μήπως αποσπάται εύκολα η προσοχή σας όταν εργάζεστε ή αναβάλετε συχνά τις υποχρεώσεις σας για κάποια άλλη χρονική στιγμή;

Όλοι λίγο πολύ έχουν βιώσει τις παραπάνω εμπειρίες κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Ποια είναι η λύση όμως για τις παραπάνω συνήθειες;

Παρακάτω ακολουθούν δέκα συμβουλές για να γίνετε πιο παραγωγικοί:

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ

Οι πιο αποτελεσματικές συμβουλές παραγωγικότητας

Αρχικά ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί είστε αναβλητικοί; Βρείτε στον εαυτό σας έναν στόχο που έχει πραγματική σημασία για εσάς. Γιατί το έργο που πρέπει να φέρετε εις πέρας είναι χρήσιμο για εσάς και τους γύρω σας; Τι θα σας δώσει προσωπικά στο τέλος της ημέρας; Αντί λοιπόν να εξετάζετε πόση προσπάθεια και χρόνο θα χρειαστείτε για να ολοκληρώσετε ένα έργο, σκεφτείτε πώς -μέσω αυτού- θα βελτιώσετε τις δεξιότητες γραφής και την κριτική σας σκέψη.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

Οι πιο αποτελεσματικές συμβουλές παραγωγικότητας

Eάν η εργασία που σας έχει ανατεθεί φαίνεται χρονοβόρα, βαρετή και κουραστική, προσπαθήστε να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο εργάζεστε: Χρησιμοποιήστε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας και κάντε κάτι ασυνήθιστο – οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά σας όχι τόσο βαρετή.

ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ

Οι πιο αποτελεσματικές συμβουλές παραγωγικότητας

Φτιάξτε μια λίστα με τα καθηκόντά σας για κάθε ημέρα. Έτσι θα σας είναι πιο εύκολο να ολοκληρώσετε κάθε εργασία που έχετε στον κατάλογό σας, ενώ είναι δεδομένο ότι θα αισθάνεστε τρομερή ικανοποίηση κάθε φορά που θα αφαιρείτε έναν έναν τους στόχους από τη λίστα σας.

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ

Οι πιο αποτελεσματικές συμβουλές παραγωγικότητας

Σκεφτείτε κάποιο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας ως ενθάρρυνση για κάθε εργασία που ολοκληρώνετε. Κάντε ένα ταξίδι ή αγοράστε κάτι όμορφο για τον εαυτό σας. Το αξίζετε!

ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ

Οι πιο αποτελεσματικές συμβουλές παραγωγικότητας

Προσπαθήστε να διαιρέσετε τη διαδικασία της εργασίας σας σε στάδια και να χαλαρώσετε μετά από κάθε στάδιο ολοκλήρωσης. Μπορείτε να διαβάσετε ένα αγαπημένο βιβλίο ή να κάνετε μία βόλτα- οτιδήποτε δουλεύει για εσάς – και στη συνέχεια να επιστρέψετε στη δουλειά, να ξεκουραστείτε και να εμπνευστείτε.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com